Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beata1987

Wczesna ciąża

Polecane posty

Cześć dziewczyny!!! Mam pytanie. Jestem tak w 2 tyg ciąży i nie wiem czy iść już za tydzień do ginekologa bo może to być za wcześnie. A wy jak sądziecie??? Chcę iść tak wcześnie gdyż poprzednia ciąża była zagrożona i w 36 tyg urodziłam martwe dziecko. Doradźcie mi!

skoro tak sie mialo w 1 ciazy ja poszlabym od razu do gina tak w razie czego wiadomo ze teraz Twoja obecna ciaza bedzie i tak pod szczegolna ochrona, nawet jezeli wszystko bedzie ok moja mama swoja 1 corke tez urodzila martwa - donoszona i bedac ze mna w ciazy byla juz pod wiaksza ochroba - na ile to w tamtych czasach bylo mozliwe ale np nikt juz nie czekal na termin porodu, rozwiazano ciaze przez cc chcoiaz nie bylo do tego specjalnych wskazan, ale kazdy sie bal tej koncowki ciazy itp napewno teraz wszystko bedzie dobrze!

ja tez bym poszla od razu. nie wiem jaka byla przyczyna poprzedniej straty, ale mozesz dostac jakies leki na podtrzymanie lub cos podobnego. o ju zlekarz zdecyduje.

Dziewczyny ja też nie wiem jaka była przyczyna że urodziłam wówczas martwe dziecko. Po sekcji wykazało że moja córka była zdrowa. No to ja za tydzień idę do ginekologa. Bo dopiero będzie we wtorek. I tak już zmieniłam ginekologa z poprzedniej ciąży.

Gość virgiiniia
beata a kiedy mialas ostatnia @ i jaki test robilas? wypytuje tak bo ja czekam do konca tygodnia z testem a chetnie zrobilabym juz

o rany dziewczyny nie mozna byc w 2 tygodniu ciązy!!! autorko jestes prawdopodobnie w 4/5 tygodniu i myśle ze powinnas iśd do lekarza tylko kiedy sie okaze ze jesczez nie widac na usg dziecka nie stresuj sie tylko poczekaj spokojnie :) Bardzo mi przyklro z powodu tego co sie stalo :( Mam nadzieje ze teraz bedzie zupelnie inaczej i urodzisz zdrowego maluszka 🌼

Gość Beatko pamiętam Twoją historię
pisałaś tutaj wiem, że spotkała Cię straszna tragedia i ogromnie się cieszę, że udało Ci się znowu zajść w ciążę:):):) Też uważam, że absolutnie nei powinnaś ryzykować i d samego początku tej ciąży być pod stałą opieką lekarzy dlatego śmigaj do gina i na pewno nie pozwól się zbyć! Pamiętam jak pisałaś, że lekarze z racji Twojego młodego wieku właśnei tego próbowali. Najlepiej nie wracaj do tej samej placówki zdrowia tylko wybierz inną. Z całego serca życzę Ci powodzenia i urodzenia zdrowego dziecka tym razem:)

Jak to powiedzieć. Kochałam się z mężem i nam zabezpieczenie pękło a dokładnie 22 lutego a to były dni płodne i test robiłam 5 marca ale wyszedł negatywny i powtórzyłam go 9 marca i wyszedł pozytywny a dla upewnienia się zrobiłam jeszcze jeden wczoraj rano i też wyszedł pozytywny a miesiążkę mam dostać jutro a poprzednią miałam 7 lutego (mam miesiączkę co 34 dni). Więc z moich obliczeń wynika że nie może być to 4 tydzień bo nie ma takiej możliwości. Są już testy które wykrywają ciążę już 2 tyg po zapłodnieniu i ja taki kupiłam. Trochę się boję bo przez to że pękła prezerwatywa jestem w ciąży dopiero po 4 miesiącach po porodzie. Co wy o tym sądzicie? Już zapisana jestem do innego lekarza

Myślę, że MaMani pisząc o 4-5 tygodniu ciąży pisała w sensie od dnia ostatniej @ jak to liczą lekarze (długoś ciąży), a nie od zapłodnienia:) Jeśli ostatnią @ miałaś 7 lutego to dziś jest już 35 dzień cyklu zatem kończy się 5-ty tydzień i jutro zaczyna 6-ty:) Nie wiem co mówił Twój lekarz, jak długo należy odczekać ze staraniami po tym nieszczęściu, które Ciebie spotkało, ale uważam, że nie ma co niepotrzebnie się zamartwiać na zapas tylko wręcz przeciwnbie - skoro już jesteś w ciąży, to trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze:) Ja sama pierwsze usg mniałam robione w 42 dniu cyklu i już wtedy widać było maleńki zarodek i echo serca, ale nie było go słychać, bo wiadomo -za wcześnie. A byłam 25 dni po jajeczkowaniu, bo owulację miałam w 17-ym dniu cyklu. Jeśli już jesteś zapisana do gina, to lekarz sam zadecyduje kiedy zrobić pierwsze usg:)

tak tak chodzilo mi o tyg od zaplodnienia bo tak to sie liczy wląsnie. ja uwazam ze powinnas isc do lekarza i to do dobrego lekarza. Najwyzej ci powie ze za wczesnie jeszcze i zebys przyszla za 2 tygodnie. nic sie nie martw i nie stresuj. 🌼

Och dziewczyny jaki ja strach odczuwam bo wiadomo że on zawsze będzie.Mam pytanie ile tak kosztuje prywatna wizyta u gina razem z usg. Bo nie wiem czy czasem nie iść prywatnie.

mi powiedzieli że mam odczekać pół roku a tu dopiero cztery miesiące ale fizycznie czuję się bardzo dobrze.

nie wiem z jakiego miasta pochodzisz więc trudno mi coś mówić na temat wizyt prywatnych w zasięgu ogólnopolskim;) ja ze swojej strony mogę Ci polecić kogoś z Wrocławia, bo sama właśnie z Wrocka jestem:)

Ja jestem z Lublińca i nie wiem właśnie do kogo iść. Mam juz kogoś na oko i do niego pójdę bo on mi bardzo pomógł podczas porodu i wcześniej gdy krwawiłam. Zobaczę co on powie i myślę że nie będę żałować

Dziewczyny a jak myślicie czy lekarz będzie chciał abym zrobiła badania prenatalne czy nie bardzo?

Gość virgiiniia
wydaje mi sie ze bedziesz miala wiecej badan/usg ze wzgledu na wczesniejsze poronienie

Byłam wczoraj u lekarza i miałam robione usg i badanie ginekologiczne. Na usg było jeszcze słabo widać ale napewno jestem w ciąży. Dostałam narazie tylko skierowanie na badanie moczu i krwi bo lekarz powiedział że na inne badania jeszcze za wcześnie i mam sie wstawić znów u niego za 4 tyg. jeszcze przepisał mi luteine na wszelki wypadek ze względu na poprzedni poród. i nawet nie krzyczał że to już 4 miesiące po porodzie jestem w ciąży :-).

Beatko przeczytalam Twa historie bardzo wspolczuje tego co sie stalo no i gratuluje ponownego zajscia w ciaze :) dbaj o siebie a zobaczysz wszystko bedzie dobrze :) trzymam kciuki i pozdrawiam