Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stop-cellulit

Dziewczyny 8211 masaz zwalcza cellulit 8211 sprawdzilam!

Polecane posty

Gość Sabinosss
Co do pieprzyków, to jeśli będziesz je omijać to nic im się nie stanie. Zawsze możesz też je usunąć! Ja też użyłam Eveline, ale inny krem (bo z tej firmy jest kilka różnych na cellulit) http://uroda.onet.pl/1174357,2043,1977,,,sprawdz_jaki_masz_typ_cellulitu,twarz_i_cialo.html na tej stronie niby idzie ustalić poziom, ale hmm Kiedyś czytałam, że: I faza-nie widoczny golym okien, dopiero gdy się ściśnie skórę II faza-czasami jest widoczny (np noga na noge) III faza-widoczny prawie zawsze IV faza-wielki cellulit, pojawiają się "dziury"-"grudy"

Gość Sabinosss
A na co jest zielona herbata? Daje coś na schudnięcie lub cellulit? Bo teraz piję tylko czerwoną a czasem zieloną. Nie wiem którą bardziej się oplaca pić. Co prawda nie jestem gruba (ogólnie to uważam, że biodra mam za grube -przez ten cellulit i chyba brak jędrności). Ale i tak mam 98cm w biodrach (8cm za dużo!! Ale chyba mało kto ma 90cm w biodrach? chciałabym mieć tak z 95 chociaż) Tylko czy czerwona herbata nie sprawi, że schudnę wszędzie?? O ile schudnę heheh

Gość stop-cellulit
O, to ja jestem na poziomie II/I. Czyli mam szansę zwyciezyc. Dzieki za informacje.

Gość mam pytanko do Was dziewuszki
a widzicie...ja mam ten I stopień i poradzić sobie nie mogę :o...ale nie poprzestanę na regularnych masazach i wklepywaniu preparatów..uwielbiam sie smarować i to akurat nigdy mi sie nie znudzi...

Gość Sabinosss
Ja nawet nie wiem kiedy pojawił się u mnie cellulit. Tzw. 2 lata temu nosiłam jeszcze krótkie spodenki, teraz bym takich nie ubrała!! Chyba mi się powiększył przez ten czas! Pamiętam jak to było z rostępami, opalałam się normalnie (miałam z 10lat) i nagle ciocia mówi, że co to są za kreski,8 lat póżniej się dowiedziałam-rozstępy.

Gość Sabinosss
To macie dobrze. Ja chyba na łydkach mam I faze (a może nawet w 0,5 fazie heh) Ja zauważam teraz na udach te "dołki". A to jest straszne!! Więc ja chyba mam III/IV faze (pośladki i uda);/ na szczęście z przodu nie mam go ;))

Gość stop-cellulit
Ech, kazda z nas ma swoja pomaranczke. "mam pytanko do Was..".. jestes pewna, ze to cellulit, a nie np wiotka skora na posladku? Moze to wcale nie cellulit, a normalny tluszczyk? Sprobuj pocwiczyc pupe, co Ci szkodzi? Skoro masowanie nie pomaga, to innym sposobem. My tu sie borykamy ze cellulitem, a Ty nas I stopniem na kawalku pupy dobijasz:) Sabinoss, a jaka masz budowe? Gruszka? Ja sie nie mierze i nie waze - jak spodnie robia sie za ciasne to wiem, ze sobie pofolgowalam. Jesli chudne, to w gornych partiach, a na koncu w dolnych. Nie chce mocno schudnac, choc mam pupe, gdyz zle sie czuje przy nizszej wadze. Wole ujedrnic moje obecne cialko. Wszystko chodzi o akceptacje swojego ciala. Ja swoje akceptuje, ale cellulitu nie, bo nie jest estetyczny. A co do herbaty: zielona jest ogolnie bardzo zdrowa: usuwa toksyny, wycisza lub pobudza (w zaleznosci od dlugosc parzenia), oraz oddala ryzyko nowotworów. O czerwonej najwiecej slyszalam jako pomagajacej w odchudzaniu. Wiele zalezy od organizmu, jak na nia zareaguje.. pozostaje nam tylko ja przetestowac i zobaczyc jak bedzie na nas dzialala.

e tam ja masuje łydki i uda i brzuch oliwką z ziaja -silnie ujędrniającą przeciw celulitowi tyle,że ja np masuje od pięciu do 10 minut jedną część. Dziś pobiłam chyba swój rekord bo jedno udo masowałam aż 30 minut:P trzeba rozbić ta cholerną tkanke tłuszczową

sabinos ja mam 90 w biodrach no ale mam 161 cm tylko;) ale nie uważam wcale żeby były jakieś grubaśne. Ja czytałam tez ,że zielona herbata przyspiesza spalanie tłuszczu o 4% no i wiadomo chroni przed wolnymi rodnikami. a czerwona to każdy wie-pogromca tłuszczu

Gość stop-cellulit
Oj, ja nie mam aż tak wiele czasu, aby sie tak dlugo masowac.. a chcialabym.. Ale wole sie tu pomasowac, tam pocwiczyc, tu porozciagac.. i ogolnie jakos jestem rozruszana:) Ale Ty, jak widze, masz swoj plan dietetyczny. W kazdym razie gratuje intensywnosci i dlugosci masazu.

Gość Sabinosss
W takim razie ile trzeba parzyć, żeby pobudzała a ile, żeby wyciszała? (zielona herbata) No ja chyba gruszka, bo w biodrach aż 98cm! W pasie 72. Wzrost 170cm, waga 59;/ Czy jestem bardzo gruba? :( Ja też mam tą oliwke z ziaja mam nadzieję, że coś daje ;) Mi do szczęścia (oczywiście jeśli mówimy o wyglądzie) to chciałabym: -pozbyć się cellulitu (rozstępów chyba nie dam rady) -waga mniej: 2kg -3cm mniej w biodrach -zawsze płaski brzuch -(w sumie jeszcze znalazło by się sto innych rzeczy, ale wiadomo, że każdy by znalazł heh chyba;) Co do wagi, to mam nadzieję, że jakoś sama się zmniejszy heh ;))

Gość Sabinosss
Przepraszam w pasie 69. 72 było chyba kiedys ;)

Gość celulitiska
Masaż wspomagający leczenie cellulitu. Ma na celu usuwanie złogów toksyn, pobudzając właściwe funkcjonowanie skóry. W gabinetach masaże wykonywane są zwykle seryjnie po 5, 10 zabiegów, natomiast w domowych warunkach należy wykonywać zabiegi trwające ok 20-30 minut. Efekt jest taki, że skóra staje się napięta, bardziej jędrna zaś efekty przy odpowiednim zachowaniu diety i ćwiczeń, utrzymują się przez długi czas, 1 ruch Masaż należy wykonywać po kąpieli lub prysznicu o naprzemiennej temperaturze wody. WAżne jest aby pobudzić krążenie krwi. Na rękę nakładamy rękawicę odpowiednio do tego wykonaną lub szorstką myjkę z trawy morskiej. Masaż rozpoczynamy od kostki przesuwając się w kierunku pochwy. Ruchy są koliste i spokojne. 2 ruch Przyjmijmy pozycję siędzącą z lekko uniesionymi nogami do góry. Ruchem pociągłym rozpoczynamy masaż od kostki do ud i pachwin. Wspomagająco proponujemy zastosować preparaty antycellulitowe lub nawilżające (olejki, mleczka, oliwki) Jeśli masz skórę skłonną do naczyń unikaj preparatów rozgrzewających oraz zawierających ksantyny, np. kofeinę lub teofilinę. Ich działanie polega na rozkurczaniu naczyń wywołujących osłabienie ściany. 3 ruch Kolejna propozycja to delikatne uciskanie miejsc szczególnie objętych cellulitem czyli partii ud i pośladków). Układ dłoni tworzy zaciśniętą dłoń w pięść. Ćwiczenie to powtarzamy kilkakrotnie. 4 ruch Chwytamy fałd skórny obiema dłońmi i uciskamy rytmicznie palcami. Uciskamy rytmicznie ale delikatnie, tak aby nie doprowadzić do efektu pieczenia skóry. 5 ruch Zabiegi uciskania skóry są niezwykle efektywne, dlatego należy stosować je często. Kolejny przykład uciskania skóry polega na uchwyceniu fałdu skórnego obiema dłońmi i przesuwaniu jej w przeciwnych biegunach tworząc "ruchowy wał" 6 ruch W końcowym etapie ćwiczeń należy wmasować preparaty antycellulitowe deliakatnymi spokojnymi ruchami. Rozpoczynamy od kostki, kierując się do ud i pośladków. Cały zabieg jest dość wyczerpujący, dlatego bezpośrednio po nim należy przyjąc postawe relaksującą, usiąść wygodnie z uniesionymi lekko do góry nogami na czas 10-20 minut. prosze:)

Takie masowanie jest rzeczywiście wyczerpujące;) no ale ja wyciagam z tego korzyści w postaci tego,ze ręce trenuję;) Ktoś się pytał ile się zaparza zieloną herbatke: do 3 minut pobudzająco a od 5 do 8 relaksująco.

Gość stop-cellulit
Sabinoss, czego Ty szukasz w swoich wymiarach i wadze? Przeciez sa w porzadku. Nie daj sie zwariowac na punkcie 3 cm. To przeciez TYLKO 3 cm:) Ty chyba masz fajna figurke, z tego co piszesz. Ruch jest wazny i ksztaltne cialo. Jak to mowi wiele mezczyzn, nie liczy sie wielkosc, tylko ksztalt i proporcje:) Ja na Twoim miejscu bym sie skupila na brzuchu, udach i posladkach - postarac sie je ladnie uksztaltowac. Wysportowanie dziewczyny sa w cenie. A jedrna, kragla pupa jest bardziej apetyczna niz tylko szczupla. Ja bym chciala miec taka..:) Celulitiska, dziękuję za informację na temat masażu:)

Gość Sabinosss
ja się pytałam o zieloną herabete. Dzięki ;) Ja w sumie zalewam torebkę wodą i ona tam zosataje czyli parzy się cały czas. Hmm To chyba źle...? Myśle podobnie jak Ty stop-cellulit, że lepiej mieć wysportowane ciało niż np bardzo chude. Dlatego chciałabym umieśnić brzuch i te uda i pośladki. Ale z każdym dniem wydaje mi się, że cellulit pomalutku się pomniejsza! ;) Od dziś zaczynam w olejkiem! Wczoraj trochę jeżdzilam na rowerze stacjonarnym, tylko nie wiem czy lepiej jeżdzić na lekkim obciążeniu a szybko czy na cięższym a powoli? Bo nie chcę aby nogi się umieśniły(bo wtedy będę grubsze). A ja chce narazie pozbyć się tego cellulitu i trochę tłuszczu ;)

no to co ,że zostaje... moja tez zostaje jak zaparzam(przeważnie) im dłużej się parzy to też w sumie bardziej goszkawa jest....

Gość mam pytanko do Was kobitki
Zwiotczała skóra to zdecydowanie nie jest...jak ścisnę mocniej te miejsca, to pojawiają się grudki :(, tak jak zwykło byc przy cellulicie...wrogu pięknej, jędrnej skóry :( Ostro trenuję, i nie od dziś ćwiczenia wzmacniające pośladki, jak widać bez rezultatów ! uparciuch !!! trzyma sie mnie mocno :( Życzę powodzonka w walce i wytrwałości to przede wszystkim :) Pozdrawiam serdecznie :)

Gość stop-cellulit
Bardzo lubię się rozciągać po świczeniech - nie ma jak na koniec poczuć ścięgna. Po takich świczeniach czuję się lekka i giętka w chodzie. Pozdrawiam i spokojnych świat życzę. Przede mną droga z Wawy nad morze. I nie wiem co lepsze: wyjechać nad morze o 21.00, a przyjechać o 3.00, czy też wstać o 3.00 a przyjechać na 9.00. W każdym razie dobrze, że nie będę kierowcą:)

a " karmicie" ciałka codziennie duuużą ilością wody ?? ja przeciętnie wypijam z 0,5 l wody !! tylko !!....ale za to uwielbiam zieloną herbatkę i potrafię wlać w siebie dziennie od 5-6 kubków , po 300 ml :)... ale podobno picie herbaty, to nie to samo co picie wody...

ja karmie głównie kawą.herbata mietową ,zielona,czasem czerwona, szklanke wody pije zawsze rano ma czczo. Cięzko tak pic w kółko wode. w sumie to powinno się wypić jakieś 8 szklanek dziennie

oj to źle traktujesz cialko , jak pijasz kawkę :(...picie jej przyspiesza powstawanie cellulitu, sprzyja zatrzymywaniu płynów w organizmie. Gdzieś czytałam , że max. to 2 filizanki dziennie... Co jest najdziwniejsze, własnie kosmetyki z kofeiną są bardzo pomocne w walce z cellulitem...ale przeciez nie tylko kawa zawiera kofeinę :)

Oj pije po pare kaw dziennie z mlekiem i uwież mi,że z celilitem nie mam wcale koszmarnych problemów... przecież to kofeina która jest uzywana w kremach nawet przeciw cell

Gość Sabinosss
Ja w ogóle wody nie piję! Piję teraz ok.2-3 szklanki dziennie czerwonej herbaty lub zielonej i to wszystko! Musze się rozciągać? Ja się nigdy nie rozciągam ;/ A wystarczy jak np jedna noga to przodu, druga z tyly i będę je naciągać? Czyli mam jeżdzić na rowerzy na najmniejszym obiązeniu, a pedałować szybko czy wolno? I np 30min dziennie starczy? I potym rozciągać nogi? A czy zamiast wody mineralnej mogę pić przegotowaną??

Pewnie,że możesz pic przegotowaną. Kurcze jeździj jak uważaj. raz szybko potem jak zmęczysz wolniej ,ważne żebys w ogóle jechała;) Rozciagaj się jak umiesz i jak potrafisz. ale naprawde trzeba! jak nie chcesz mieśni sobie zbytnio rozbudować tylko mieć ładne smukłe! Wesołego jajka! alleluja ;)