Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melrose place

KOBIETA 28 lat- i kryzys, bilans

Polecane posty

Gość melrose place

Myśle, że jest to taki wiek, że zaczynamy weryfikować swoje życie. najczęście jesteś my po studiach, i zauwazamy, ze praca nie ta i że lepszej też brak, że faceci są nienormalni, a związki nie wychodza, uroda też przemija.Majątku brak, kasy też. Co dalej? Jak? Czy w ogóle warto mieć marzenia? Oczywiści odezwą sie też szczęsliwe zonki i mamusie, albo pseudobiznesłomenki-wy tu nie piszcie.Żyjecie w innym świecie.

35 lat, rozwód (czyli związek zupełnie nieudany), praca znośna, tylko pieniądze takie sobie z tej pracy... Kryzys już za mną, teraz żyję chwilą, dostrzegam plusy i minusy sytuacji, staram sie więcej uwagi poswięcać plusom, a jak minusy, to albo je kasuję, albo, jak nic sie nie da z tym zrobić, to staram sie je wykorzystać. W sumie nie narzekam :)(zbyt często ;))

Oczywiści odezwą sie też szczęsliwe zonki i mamusie, albo pseudobiznesłomenki-wy tu nie piszcie.Żyjecie w innym świecie. a cóż to za dyskryminacja? chcesz się porównac tylko z tymi co mają gorzej? :p

Gość melrose place
nie , absolutnie nie chcę nikogo deskryminować , czy sie dołować, ale chce żeby pisały kobiety z podobnego świata- czyli kompletnie niepoukładanego, trudnego i raczej smutnego bo tylko my sie zrozumiemy, wybacz

Haris, nigdy nie zauważyłaś, że niektórym porównanie sie z tymi, co mają gorzej, pomaga? :P

Gość ja wlasnie tak mam
kryzys, 28 na karku, facet mnie zaczyna wpieniac, zastanawiam sie czy nadal chce z nim wiazac plany na przyszlosc, praca mnie wykancza, jedyny plus to niezla kasa, chociaz i tak odlozyc za duz nie moge bo zawsze jakies wydatki sie znajda... marzenia mam, ale z takim podejsciem, -coraz wieksze stany lekkowe i depresyjne- marzenia pozstana tylko marzeniami. pozdr/

Gość a czym się interesujesz
Niektórym to bije na głowę :-O 23 lata życie się skończyło: czy mam szanse na miłość, na prace, na cokolwiek .... :-O 28 lat - kryzys :-O Czekam kiedy przedszkolaki tu napiszą: mam 4 lata, życie juz za mną, czy mam jeszcze szansę na ukończenie zerówki i znalezienie dziewczyny? ...

Gość kukula
czasami to wina hormonow

Facetów też dyskryminujesz? ;) Jak nie, to powiem, że mam podobny bałagan w życiu i czuję, że coś przegrałem. Wiek - oczywiście 28 lat, a właściwie prawie 29 (jeszcze 3 miesiące).

Gość melrose place
droga Haris, dzieki za miłe słowa i piosenkę. Ale tu raczej nie chodzi o chwilowy zły nastrój, jakieś osłabienie, ale o takie pierwsze podsumowanie: co osiagnęłam, przezyłam, co mam, kim jestem-jak to zrobiłam czego chciałam, co chcę czego mi brakuje, jak to zdobyć- i okazuje sie że jest to niemożliwe lub b.trudne miło, że Tobie i innym sie powodzi, wierz mi nie jestem zawistna, raczej zawsze ucze sie od takich/inspiracja/ osób lub motywuja mnie, ale tu chodzi o takie stop, świadomosć przemijania, starzenia, niemocy, coś jakby kryzys 40-latka u faceta

melrose : masz jeszcze mnóstwo czasu ,żeby coś tam osiągnąć :) No ok, na zostanie baletnicą to jesteś za stara, ale na całą resztę?:)

w sumie nie napisałam ze mi się powodzi :D na jednym frontach idzie mi lepiej, na innych gorzej, przyzwyczaiłam się, ze zycie przypomina sinusoidę w kazdym razie mam (jeszcze) 27 lat czyli jestesmy niemal równolatkami i uwazam, ze w tym wieku nie pora jeszcze na zadne podsumowania, mnóstwo jeszcze przed nami i nie jest za późno na obranie sobie i dążenie do osiągięcia celu

A ja jestem po 50-tce, mam od ponad 20 lat tę samą kochaną i kochającą żonę, dwie córki, jako-taką pracę i jestem :classic_cool: Ludzie!!! 28 lat!!!! Piękny wiek! Wszystko jeszcze przed Wami! Haris---> 🖐️ 🌻 Fajna piosenka :)

a najlepiej to nie patrzeć na swoje osiągnięcia przez pryzmat osiągnięć innych :) Tylko przez swoje własne : rok, dwa, trzy lata temu było duużo gorzej, może to, co osiagnęłam, nie jest obiektywnie niczym wielkim, ale dla mnie to bardzo, bardzo dużo :) A będzie jeszcze więcej :)

Gość melrose place
A ja właśnie marzyłam, żeby jeszcze zostać baletnicą. Jak to odgadłaś?

Gość kolejna zdolowana
no bo tak to juz jest, w pewnym momencie okazuje sie, ze jestesmy nie w tym miejscu, o nie wlasciwej porze, i nie ta osoba, z ktora tak naprawde chcielibysmy byc... Chwila namyslu, zalamanie? tak nie mozna, a jednak podzielam uwagi autorki, jestem mlodsza coprawda 2latka lecz ta sama sytuacja, nie te studia, nieodpowiednie zycie, i jakby brak perspektyw na przyszlosc. Na dodatek zawsze sama, z mimi przerwami.

Gość kolejna zdolowana
brak pracy, zero dowiadczenia, brak motywacji w postaci jakiejs zywej duszki, a samej ciezko. i mimo, iz mlodsza jestem wydaje sie byc dla mnie gorsza sytuacja od autorki. Ciagle mam nadjzieje, ze sie cos ruszy, cos zmieni i zmienia sie lecz tylko na chwilke. powoli staje sie wszystko nie do zniesienia. A zyc dalej trzeba i dalej probuje, z jakim sutkiem? okaze sie mam nadzieje, ze wkrotce...

Gość kolejna zdolowana
na lepsze.

Gość melrose place
haris, widzę , ze żyjesz w harmonii, ja ją zatraciłam, miałam ostatnio ciąg toksycznych kontaktów, i szeregu niepowodzeń, poza tym czuję, ze witalnosć nie ta, a staram sie dbać-ćwiczę, dieta itp. z obserwacji również moich ciut starszych koleżanek pamietam, ze też w tym wieku zaczęły wszystko weryfikować, zwłaszcza te bez rodziny. te z rodziną też, bo te które jako b.młode zaczęly być mamusiami, przyznają, ze była to ucieczka, przypadek lub podświadome nadanie sobie sensu, zajęcia, stworzenie zwiazku-małzeństwa i powiem Tobie szczerze, ze wole teraz zrobić takie stop niż brnać rutynowo i slepo działając ponad swoje siły jak dotychczas licząc , ze mi sie polepszy, znormalizuje. Trudno, pozostaje tymczasowość, albo nastąpi duża zmiana. Załozyłam ten topik, bo jestem ciekawa, jak Wy / w kryzysie/ to przechodzicie?

Gość tez taka jedna
A jak chcesz przez to przejsc,jak planujesz?Co robisz w tym kierunku?Jak nam mozesz pomoc ktorzy tu tez szukaja rozwiazan?Czy rozwiazaniem bedzie podanie sobie antydepresantow,moze to jest rozwiazanie?

deprecha wiosenna i tyle :P Też mi ostatnio trochę dokucza, ale nauczona bardziej wieloletnim doswiadczeniem weim, że to stan chwilowy :D Pomarudzę, powkurzam się w pracy (mają mi dzisiaj przysłać do pomocy siłę niefachową, więc niańką bedę) i będzie ok :P

"mają mi dzisiaj przysłać do pomocy siłę niefachową, więc niańką bedę" młody i przystojny??? :P:P

Gość melrose place
ktoś sie za mnie podszył z tym baletem, choć to blisko prawdy, nie zrealizowałam swojego marzenia, miałam do tego talent- łyżwy jazda figurowa, po prostu 1, że rodzice uważali i nadal za zbedne pasje, a szukanie soebie meza, rodzina, sprzątanie, praca, a 2. że zamieszkali i wychowawali mnie w małym miasteczku i nie mieliby jak zawozić mnie na treningi. dobra , to nie jest jakaś tragedia, nie muszę mieć wszystkiego, choć mam do nich zal, ze wiele pasji nie pomogli mi rozwinąc dlatego , ja bedąc w takiej kondycji ogólnej i finansowej nie zrobie sobie dziecka, zeby tez żyło bez mozliwości rozwoju potencjału

Gość ja 26 lat niedługo
niedawno zaczęłam nową robotę, nie wiem czy na długo mnie zatrudnia i w ogóle.. nie jestem wcale w związku, mój ojciec nie chce mi oddać mieszkania po dziadkach bo wynajmuje studentom, i w ogóle te cholerne życie to jakaś kaszana, jeszcze dostałam mandat za przejście w niedozwolonym miejscu! wyobrażacie to sobie??? 50złotych w plecy za TAKĄ KURWA PIERDOŁĘ!!!!!?????? CHWDPISM!!!!! ŻYJĘ W GÓWNIANYM KRAJU! PO TYM MANDACIE PRZEZ 3 DNI DOCHODZIŁAM DO SIEBIE!!! I DOSTAŁAM TEN MANDAT NIEMAL W DZIEŃ KOBIET!!!

Gość taka se-b
a ja mam 40 lat i tez mam dola ,ajkby wszystko co najlepsze bylo za mna :(

komiczne, nie wiem :( Parę mieisęcy temu przysłali chcącą dorobić emerytkę i było...no, ciekawie. Miała wprowadzać dane, czynność prosta, delikatnie mowiąc, należy tylko wiedzieć, do czego klawiatura służy. No i dialog z życia wzięty : Ja: A miała Pani do czynienia z komputerem? Ona: Tak, umiem posługiwać sie Windowsami. (mi w tym momencie przelatuje przez głowę "kto tak ,do cholery, mówi) Ja: A co Pani w tych Windowsach robiła? Ona: Trochę grałam.(z radosnym uśmiechem). A potem mi to było bardzo nieradosnie. :P

mialam tutaj nie pisać bo autorka niepozwala, ale rozmarzyłam sie nt. młodego, przystojnego..siły niefachowej:D:D:D kyyrene fajną masz ta pracę:D