Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krówka_____

Baby chodzące na solarium są obleśne!

Polecane posty

Gość no i wlasnie
nie komentuje rzeczy ktorych nie czytam.

Gość migdalek1
Ja nie wklejalam nic na forum, podalam tylko link do podobnego artykulu, jaki wkleila "dawniej..." Dla mnie kazdy artykul na temat opalania jest wygodny, bo jeszcze nigdzie nie przeczytalam, ze promieniowanie UV nie niszczy wlokien kolagenowych w skorze:D

Gość dawniej to się nawet przed 3
a link wkleiłam nie poto, zeby udowodnic, że solarium to cud miód, tylko pokazać za i przeciw.....tekst z linka ktoś wkleił pod moim postem..... więc nic straconego..... w każdym razie pisze, że pomaga na niektóre choroby, że poprawia nastrój, no i że 15 min = 1 DZIEŃ NA PLAŻY.....czyli ja w roku -chodze ok 30 min- czyli dodaję sobie ok 2 dni na plaży..... do mojego tygodniowego letniego urlopu to bardzo nie wiele.... a samopoczucie i wygląd poprawiam mi to duuuużo bardziej.....więc uważam, że warto i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej, tak jak, że margaryna jest zdrowsza niż masło :P

Gość a Ty migdalek
jestes naukowcem? lekarzem? chemikiem?

Gość mmmsaf
A ja chodze na solarium i chodzic bede A wam gowno do tego Zazdrosice latem biale jak mąka

Gość migdalek1
Palenie papierosow tez poprawia nastroj i odpreza, a chyba nikt nie mialby odwagi powiedziec, ze jest zdrowe:D

Gość migdalek1
A czy tylko naukowiec moze powiedziec, ze promienie UV, szczegolnie UVA wplywaja destrukcyjnie na skore? Wystarczy sobie troche poczytac, niekoniecznie po polsku.

Gość facet taki tam
Nam podobaja sie opalone laski Pieknie opalone piersi albo posladki sa bardzie apetyczne i sexy

Gość do migdalek
nie udawaj ograniczonej, bo wychodzisz na tym kiepsko, wydaje mi sie ze jestes dosc inteligentna osoba,wiec wskaz w tej chwili, kto i gdzie napisal, ze uv nie niszcza wlokien kolagenowych??? nawet osoby uzywajace solarium znaja sie na jego szkodliwosci, wiec sie pytam piszesz odpowiedzi na nasze posty, czy czytasz inne forum,?? a moze wtorny analfabetyzm? nie rozumiesz tego co czytasz?

Gość migdalek1
mmmsaf, przed chwila bylas kobietka, a teraz jestes facetem?:D

migdalek ---> tu nikt nie napisal, ze jest zdrowe, wiec przestan sie osmieszac i w kolko gadac jedno.. potrafisz odpowiadac na argumenty? czy tylko jedno zdanie ktorego sie wyuczylas, w kolo macieju? UZYWAM SOLARIUM I NIE UWAZAM ZE MA WIELE WAD< ALE I WIELE ZALET! w twoim przypadku (nie chcialam byc niemila), przydalaby sie jednak lekcja nauki czytania w jezyku polskim

migdalek1>>> ale, gdzie kotokolwiek napisał, że nie niszczy włókien kolagenowych? nieszczy włókna, ale dobrze wpływa na inne rzeczy, hormony, wspomnianą witamine d3, wygląd skóry, pomaga na jakieś tam choroby.... trzeba tylko wyważyc proporcje i prawda jest taka, że BEZ SŁOŃCA NIE BYŁOBY ZYCIA NA ZIEMI, i to jest fakt nie zaprzeczalny, w przeciwieństwie do badań naukowych, które co pewien czas są weryfikowane przez stan wiedzy.... ja radzę mysleć samodzielnie, a nie sloganami reklamowymi ....

Gość solariówka
wydaje mi sie ze opalenizna rodem ze słonecznego patrolu wyszła juz z mody

Gość migdalek1
Przeczytaj sobie dokladnie caly watek i zobacz, czy faktycznie wszystkie osoby chodzace na solarium twierdza, ze jest ono szkodliwe. Gdyby tak bylo, to watek mialby jedna strone.

Gość migdalek1
Noelia, widze, ze przypisujesz mi swoje cechy:D Masz zerowa wiedze i jeszcze obrazasz innych.

Gość migdalek1
Jesli posiadanie jakiejs wiedzy to osmieszanie sie, to masz racje, osmieszam sie na calego:D 🖐️

nie przypisuje Ci swoich cech, stwierdzilam jeden fakt, ze masz chyba problem z czytaniem, bo nie odpowiadasz na nasze posty, tylko piszesz caly czas to samo... wiec to nie jest rozmowa, ani wymiana argumentow.. jesli urazilam to przperaszam, ale podczas gdy my przyjmujemy negatywne i pozytywne opinie o solarium, to wiekszosc w tym Ty, zdaje sie tego nawet nie czytac.i kloci sie z argumentami osob, ktore jednak wiedza na ten temat troche wiecej niz Ty tym bardziej, ze sama powiedzialas, ze czytasz tu i tam, jak kazdy...taka wiedze wiec i ja posiadam... i dlatego staram sie zrownowazyc informacje, a nie slepo wierzyc w jeden argument... to co czytasz weryfikuj sama, a nie powtarzaj z akims co uslyszalas..

jesli pani dermatolog mowi, ze solarium szkodzi, a pan doktor jakis tam twierdzi, ze ma dzialanie pozytywne, to znaczy ze obydwoje maja jakies podstawy aby tak twierdzic, niezaleznie od tego z ktora prawda jest nam wygodniej

Noelia.....niestety, łatwiej jest przeczytac jedną opinię i w nią uwierzyć niż, włączyc własne szare komórki i wyciągną włane, nie daj boże, niepopularne wnioski..... niestety w takim słopeczeństwie żyjemy, każdy chce mieć nie wysilając się wszystko co najlepsze..... między innymi dlatego się włączyłam do dyskusjii.....w tej chwili jestem właściwie blada jak sciana (przez kwasy AHA, które teraz stosuje) więc niby jestem cool i jazzy i nie powinno mnie to obchodzić.....ale kurka wodna, nie cierpie jednostronnej płytkiej propagandy i sądów powtarzanych bez zastanowienie :P

dawniej to sie nawet przed 3 ---> ja w tej chwili tez blada jestem, ale zanim sie zbiorę na solarium to mnie pewnie lato zastanie:] co do tego topiku, mógłby byc nawet ciekawy, gdyby otwarte były obie strony... zauwazyłam juz chwile temu, ze teraz to "rozmowa" polega na tym, aby kogos jak najwieksza ilościa łajna obrzucić i inwektywami... szkoda...ale tak jest w sumie przy wiekszości postów kafe stała sie miejscem dla zakompleksionych osób, pragnących wyładowac swoje frustracje na innych, tylko dlatego, że jedni stawiają kropke nad i, a inni np nie:| albo dlatego ze jedni lubia opalenizne, a inni nie... pozdrawiam:]

Gość obleśne nie są
co nie zmienia faktu, że nie lubię opalenizny

Gość geodetkaaaa
Wiecie co? Ktoś napisał,że faceci wolą laski z solarium. A ja sie pytam czy ktos w takim razie mnie zna?? Bo chyba nie!! Ja w zyciu byłam z 10 razy na solce-ale to w latach młodości-żałuję tego(z 5 lat temu)! Teraz od 5 lat nie chodze w ogóle!!! I co?? I wyobraźcie sobie,że ludzie potrafią mnie zaczepić na ulicy, w sklepie czy w autobusie, że jestem ładną dziewczyną i że bardzo przyjemnie się na mnie patrzy!! Jestem kochane totalnie naturalna i wiecie co?? Może własnie dzieki temu, ze jest tak duzo dziewczyn z solarium , to ja jestem inna!!! A tak w ogóle to kiedy chodziłam na solarium -pękały mi naczynka, schodziła skóra i swędziało mnie ciało,miałam nierównomierną opaleniznę i syfy!! Stosowałam bbb drogie kosmetyki na każdą sesję-Pinacolada,ale na nic;) TAKZE NIE MÓWCIE MI,ZE SIE ŁADNIEJ WYGLĄDA< BO TO FAŁSZ!!!!

Gość psycholożka45
upupupu

Gość ZORRO MeN
mi tam się podobała opalona carmen electra z sun patrolu

Gość witam wszystkich
Zorro Man pewnie sam jestes bladusem!

nie uogólniaj geodetka... jak ktos pisze, ze mu ładniej, to znaczy, że tak sie czuję..zauwaz, że my piszemy o tym, że MY się lepiej z tym czujemy, że MY wyglądamy ładniej, a nie, że wszyscy musza od razu wyglądac ładniej po solarium, albo ze blade wygladają zle to sprawa indywidualna, i gdyby chciało Ci się równiez przeczytac opinie dziewczyn piszących tutaj, zauważyłabyś, że nie każdej pękaja naczynka, bo mi właśnie lekka opalenizna pomaga zasłonic prawie przeźroczysta skóre i naczynka czy któraś z nie-opalających się zechce zauważyc dwie strony tej sprawy i indywidualne działanie na każdą z nas?? jedna lepiej sie czuję, druga gorzej..ja tego nie neguję swoją droga gdybym miała żałowac i zadręczac sie bo byłam 5 razy w solarium..nie macie powazniejszych problemów? ja nawet jak mi sie zdarzy spróbować czegoś niezdrowego...\"spróbowałam, nie pasuje mi, nie robie tego więcej\" i tyle.nie robię z tego wielkiego halo... i jeszcze jedno, to nie-opalające sie pisza o tym, kto sie bardziej komu podoba, zauważ i to, my nie rozgraniczamy.. ja uwazam, ze kazda dziewczyna sie moze podobac, blada, opalona, a nawet pomarancza...kazdy gustuje przeciez w czyms innym, a o gustach sie nie opowiada

Gość upupupupupu
upupupuu

Gość majka 38
Ludzie, litości! Najważniejsze to umiar i rozsądek! Wiele rzeczy szkodzi, a jak mawiają niektórzy "na coś trzeba umrzeć" :) Jestem właścicielką solarium. Sama korzystam z niego co 2-3-4 tygodnie max. po 10 min. Mam lekko opaloną, oliwkową skórę i choć zbliżam się do 40 wyglądam na parę lat mniej, a cery zazdroszczą mi panie młodsze nawet o kilkanaście lat. Najwrażliwsza, najbardziej widoczna i najszybciej reagująca na niekorzystne działanie jest skóra na twarzy (zmarszczki!!!! które "wychodzą" po kilkunastu miesiącach) Opalając się smaruję buzię specjalnynym kremem i zmniejszam lampy twarzy na minimum albo wyłączam je całkowicie (i tak opalają przecież lampy pozostałe). Tak też doradzam wszystkim klientom (zwłaszcza młodym dziewczynom). Fakt, że bardzo opalona buźka tak naprawdę dodaje lat. Dodatkowo można też posmarować twarz kremem z bardzo wysokim filtrem( do dostania w aptece) i pilnować tylko, żeby nie była zbyt jasna w stosunku do reszty ciała, bo wyglądałoby to śmiesznie. Na ciało też warto zastosować jakiś krem (przed i koniecznie po !) Dla ludzi, którzy tak jak ja trudno i "czerwonawo" się opalają i nie cierpią wielogodzinnego skwarczenia na słońcu solka ( Z ROZSĄDKIEM !) to nie najgorsze wyjście. Zwłaszcza, gdy długo brak słońca, które potrzebne jest przecież każdemu organizmowi :)

ja na solarium nie bylam nigdy i nie zamierzam isc. jestem blada, ale ja lubie bladosc:) a do chodzacych nic nie mam przynajmniej sie wyrozniam;) czytalam ze ,,zdrowa\" dawka na solarium to 4 minuty w ciagu ROKU.