Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ciekawa

sciaganie koloru z włosów

Polecane posty

Gość taka jedna ciekawa

robilyscie moze kiedys cos takiego mam ciemne włosy (farbowane) ciemny braz , a naturalne mam ciemny blondy chce wrócic do naturalnego koloru i na to jeszcze zrobic pasemka wszystkie fryzjerki odradzaja ze włosy beda jak guma !! robiłyscie moze cos takiego jaki jest stan włosa po takim zabiegu ??? :)

Gość milianna
ja robiłam to u swojej fryzjerki, nie podobały jej się moje ciemne włosy a i ja już miałam dośc farbowania non stop odrostów, zrobiła mi pasemka zostawiając parę tych ciemnych które miałam i tak powróciłam do swojego naturalnego koloru blond ;) rozjasniajac mi pasemka nie zniszczyła mi włosów a sciagneła tylko kolor, dobry fryzjer napewno wie jakie dobrac proporcje farby z woda utleniona i ile to trzymac żeby nie zrobila się guma do tego zrobiła mi kurację z jedwabiu na ciepło i włosy wyglądały super, lśniąco i zdrowo byłam zadowolona

Gość Weroniczka871
Ja farbowałam na czarno przez dwa lata. W lutym poszłam do salonu loreala w moim mieście na ściaganie koloru. Fryzjerka powiedziała mi, że z moim kolorem własów musze miec zabieg robiony dwa razy. Chciałam wrócic do swojego naturalnego koloru- ciemnego blondu. Ściaganie koloru trwa długo, jest czasochłonne, fryzjerka nakłada na włosy preparat, bezzapachowy, potem włosy naswietla się specjalna lampą, żeby srodek szybciej i mocniej zadziałał, u mnie trwało to dwie bite godzinki... Po ściagnięciu koloru moje włosy wygladały tak (z poczatkowego koloru czarnego, długość do ramion): od nasady żółte (żółte jak żółtko jajka), potem rude, następnie przy końcach ciemnobrązowe... Fryzjerka nie mogła mnie tak z salonu wypuścic, więc położyła mi na włosy farbe "średni brąz". Wyszedł niejednolity rudy, u nasady jaśniejszy, na końcach ciemny... I tak chodze z tymi włosami, nastepna wizyta w maju, bo musi to byc okres minimum 3 miesięcy przed kolejnym zabiegiem... Prwadopodobnie po drugim zabiego moje włosy bedą jednolicie żółto-rude, na te włosy fryzjerka połózy mi farbe w moim naturalnym kolorze. Włosy po zabiegu były mięciutkie i lsniące, miałam lekko je podciete i połozono mi odżywke. U mnie własnie to tak wygladało.. Na dwa etapy, ale dlatego że miałam czarne włosy i długo je farbowałam. Teraz stosuje przy każdym umyciu odżywke i przynajmniej dwa razy na tydzień maske z serii Dove żółta (szampon, odżywka, maska, mleczko przed suszeniem), taką poleciła mi fryzjerka, jako najlepszą z ogólnie dostepnych marek. popularnych kosmetyków do włosów

Gość ŚCIĄGANIE KOLORU
to neistety nei jest powrót do Twojego koloru włosów, a całkowite ściągnięcie koloru farby wraz z pigmentem włosa nie licz na to, że po ściągnięciu koloru ujrzysz swój naturalny kolor włosów

Gość dokładnie
jak wyżej , ja spędziłam u fryzjera -5 godzin i myslałam że mnie trafi , no ale jak sie przez bite 5 lat farbowało na czarno i to jeszcze Paletą to się nie ma co dziwic :P

Gość gość
faktycznie to dlugo trwa i trzeba uwazac z fryzjerem, bo niedoswiadczonemu moze nie wyjsc... ja robilam w salonie black pearl w krakowie i jestem zadowolona no i nei zaplacilam duzo