Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aguzia

Dziewczyny z USA

Polecane posty

Gość Il__girl
o Homerkowa tez z chicago... No prosze.. Dzieki dziewczyny, naprawde mi milo.., Kurcze jak nie z facetami problem, to z praca, zawsze cos. Czlowiek musi sie zawsze o cos martwic.. Czy ktos zna jakis dobry kawal, zeby mozna bylo sie posmiac choc przez chwile??:(

No wlasnie, ogolnie wiadowmo ze Bilystok to kraina ,,sledzikowania''. Bog mi swiadkiem-w mojej rodzinie i wsrod moich znajomych nie zauwazylam innego sposobu mowienia. Owszem, mowimy np dla mnie, dla mamy ale zeby sledzikowac. Nie wiem, moze tylko rodowici bialostoczanie maja taka maniere

Gość Il__girl
Czesc dupcia - no swinkowaaa teraz dala - ja zawsze staram sie mysles, ze zdrowie najwazniejsze, zwlaszcza rodzicow i rodziny. I w takich momentach wlasnie staram sobie powtarzac - moglo byc gorzej. Nie lubie jednak jak cos spada na mnie jak grom z jasnego nieba... niewiadomo co robic.. LInki nie zle:) zapomnialam o boysach zupelnie:) dobre to "show":)

Sledzikowanie to taki bialostocki spsob mowienia. Musialabys pogadac z taka ososba bo tego nie da sie tak wytlumaczyc

Homerkowa, pewnie tak ale zawsze chyba Bialy sie bedzie ze sledzikiem kojarzyl:) Ale to fajnie chyba? czy nie? Mam nadzieje, ze sie nie pogniewalas?

No pewnie ze sie nie pogniewalam. Kazdy region ma swoje powiedzonka i tak juz zawsze bedzie.

jankowski M??? w sumie ich kilku braci bylo i wszystkich znam na czesc :D ale zabij mnie a po imionach teraz nie skojarze ktory to ktory :D

bo te sledzikowanie to wywodzi sie z gwary wschodniej wlasnie ..ukraina bialorus itp ale wydaje mi sie ze to juz raczej Ci starsi ludzie jeszcze tego uzywaja :D chociaz jak ja czasem zaczne uzywac niektorych slow co dla mnie sa normalne i naturalne a duzo ludzi nie rozumie co mowie :D ale juz ich nauczylam :D