Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzycielka........

czy ktoś jeszcze wie, czym jest wyobraźnia?

Polecane posty

Gość jesteś nocnym markiem
najpirw najlepiej zacząć od siebie samego kolego :)

a sprawiam wrazenie ze mam problem z samokontrola? :D moze i niekoniecznie... ale bedac zawsze jeden krok do przodu trzebaby sie niezle postarac zeby bylo inaczej :p a gdybyscie mogli wybrac jakas nadprzyrodzona umiejetnosc, co by to bylo?

i co z tego, ze bylbys jeden krok do przodu? znajac czyjes mysli wcale nie latwo je zmienic. :p nadprzyrodzona umiejetnosc: zmienianie woli danego czlowieka za pomoca spojrzenia mu w oczy. byloby interesujaco.:classic_cool:

pamięć bez ograniczeń, to daje naprawdę wiele możliwości.

ale ja nie chce ich zmieniac :p gdyby ludzie mysleli to co ja, to byloby nudno to tak, jakby nikogo oprocz mnie nie bylo :p a znajac ich mysli... wyobraz sobie tylko... dokladnie wiesz czego chca, co zamierzaja, kiedy sa szczerzy a swiat nie tracilby nic a moze to ta neipewnosc czyni wszystko tak ekscytujacym? :p :D

pamiec bez ograniczen daje mozliwosc zapamietania w najdrobniejszych szczegolach kazdego nieprzyjemnego/wkurwiajacego wydarzenia z calego zycia. troche to zniechecajace. ;]

podobno perfekcyjna pamiec to przeklenstwo... ale podejrzewam ze kazda taka umiejetnosc oprocz mozliwosci nioslaby jakies niedogodnosci

a po co mi znac ich mysli, jak nie moge ich zmieniac? :D i nie tak, zeby byly takie, jak moje, ale tak, aby to przynioslo mi korzysci. :D hehe, widze, ze ja mam lepszy nos do interesow. :p

ja mam do tego inne podejście...

jestes pewna? :p gdybys wiedziala co czuja, czego chca, co mysla - latwo byloby na nich wplynac no i czemu zaraz wszystko sprowadzasz do interesow :p :D

alez ja na codzien dziele sie ze wszystkimi swoimi myslami i tym, co czuje, ale jakos nikt na mnie nie wplywa, wiec nie wiem, czy to takie oczywiste. :p przedzej ja na wszystkich wokol wplywam nie kryjac sie ze swoimi nastrojami. :D ludzie znajac czyjesc mysli moga zmieniac wlasne postawy, ale nie tych osob, ktorych mysli znaja. moga probowac na nich wplynac, ale to czy im sie uda, zalezy do podatnosci tych osob na wplywy innych. :p sprowadzam to do interesow, bo w innych kwestiach nie chcialabym nawet moc znac czyichs mysli, bo swiat szybko by sie znudzil. ;] jak the sims. :p

stad tez ta mysl o niepewnosci sie przewinela w mojej wypowiedzi :p z tym wplywaniem na innych, to ty chcesz wplywac, ja chce miec tylko pod kontrola :D :p no... moze z mozliwoscia wplywania kiedy mialbym na to ochote :p a to ze nikt nie wplywa na ciebie (albo tobie sie tak zdaje moze :p ;) ) moze wynikac z fakty, ze nie maja takich zapedow jak ty albo ja :D i niekoniecznie wlasne postawy tez, ale czy tylko? z taka wiedza pole do dzialania byloby ogromne :p

"moze z mozliwoscia wplywania kiedy mialbym na to ochote" obawiam sie, ze szybko wpadlbys w nalog. :p chca na mnie wplywac i to czesto. ;] ale ja jestem na takie zachowania wyczulona, nie jestem podatna. :classic_cool: no chyba, ze mnie ktos zdenerwuje do granic wytrzymalosci, wtedy mozna powiedziec, ze 'sprowokowal mnie'. :p w psychologii okreslenia 'postawa' uzywa sie praktycznie do wszystkich ludzkich mysli/przekonan i powodowanych nimi zachowan, wiec to samo mialam na mysli. ;]

no wiec odpowiednimi postawami moznaby sprowokowac pozadane postawy u innych ewentualnie :p nie nalogowo wcale :D

spojrz na to w ten sposob realnosc nie jest tylko zla i smutna gdyby tak bylo swiat dawno by sie skonczyl ;) a to dopiero przed nami :D rownowaga w przyrodzie musi byc, wiec dla wszystkich ciemnych stron sa przeciwwstawione te jasne gdzies trzeba tylko je znalezc :p

ale ja nie utozsamiam realizmu z pesymizmem. :p realizm to fakty, a czy dobre czy zle, czy tez nieistotne: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. :p ok, a teraz zmuszam sie do pojscia spac. :classic_cool: 🖐️

no co ty, mlodziez forum opanowala tak fajnie jest... :p dobranoc ;) ps a jesli okreslasz realizm jako przeciwstawny do optymizmu to wychodzi z tego pesymizm :p :D

ja wychodze z zalozenia, ze wiara=optymizm, nauka=realizm, a pesymizm... hmm, wg mnie jest przeciwstawny i realizmowi, i optymizmowi. :p mozna to sobie wyobrazic w postaci trojkata rownobocznego. :D :p dobrej nocy! 😴

no tak, to jest logika kobiety wlasnie :p realnie rzecz biorac (czyli wg nauki jednej takiej... a nawet - jak to sie mowi - matki wszystkich nauk :p) zaprzeczenie zaprzeczenia to to samo wyrazenie i nie ja to sobie wymyslilem :p :D

na dany temat moze istniec wiele roznych stwierdzen i wszystkie nawzajem moga sobie przeczyc, nie popadaj w skrajnosci, nie tylko czarne i biale na swiecie istnieje. :p i mnie nie szufladkuj epitetami w stylu \'logika kobiet\', bo bardzo nie lubie szufladkowania. nie ma czegos takiego, jak \'logika kobiet\'. ;] optymizm to nie pesymizm ani realizm, a realizm to nie pesymizm ani optymizm, a raczej OBIEKTYWIZM. :P

new brand, na swiecie nie tylko jest bialo i czarno, zgodze sie... ale w logice wlasnie tak ;) a ze sama sklasyikowalas realizm jako podejscie naukowe, to wlasnie w takich kategoriach to rozpatrywalem :D :p wiem ze pewnie zirytuje cie jeszcze bardziej, ale wlasnie ze jest cos takiego jak logika kobiet :p macie inne spojrzenie na wiele rzeczy, myslicie bardziej abstrakcyjnie, macie lepszy zmysl estetyki, wyczucie smaku przy czym to stwierdzenie wcale nie oznacza ze jestescie niezdolne do logicznego myslenia oczywiscie to wszystko jest generalizowaniem, co nie zawsze jest dobra droga do okreslania czyichs predyspozycji, ale statystycznie rzecz biorac o wiele czesciej takie cechy mozna spotkac u kobiet wlasnie :p i prosze cie, traktuj to wszystko z przymruzeniem oka... :o ;)

a jesli moglbym zaproponowac cos zamiast tego twoje trojkata rownobcoznego :D :p to byloby to realizm = optymizm+pesymizm :p