Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 rok juz

co zrobilibyscie na moim miejscu?

Polecane posty

Gość 3 rok juz

nie przedluzyli mi sesji, poniewaz u nas na uczelni mozna przedluzyc sesje, gdy ma sie 3 niezaliczone przedmioty, a ja mam 4. powiedziano mi, ze moje odwolanie moze byc rozpatrzone (to znaczy jest szansa, ale niekoniecznie tak sie stanie) pozytywnie, tylko jesli np bylabym w ciazy i przez to tak sie opoznilo moje zaliczanie wszystkiego. oczywiscie w ciazy nie jestem. wszyscy - nauczyciele i inni studenci, beda raczej wiedziec, ze to sciema. zostaly mi 2 miesiace do konca studiow (maj - koniec zajec, czerwiec - licencjat). co zrobilibyscie na moim miejscu?

Gość 3 rok juz
oczywiscie chodzi o to, czy mam przyniesc lewe zaswiadczenie, ze jestem w ciazy :)

Gość wontrobaaaa
noo pewnie że przynieść!!!!

Gość 3 rok juz
powaznie? bo oni beda wiedziec, ze robie to specjalnie, zeby mi to przedluzyli... wstyd mi, ze tak kombinuje :(

Gość 3 rok juz
za 2 mieaiace jeszcze nikt nie zauwazy ze w ciazy nei jestem, bo brzuch az tak nei urosnie... to bardzo mala uczelnie i oni mnie wszyscy znaja wstyd mi

Gość 3 rok juz
nauczyciele beda sie ze mnie smiac, ze az tak kombinuje :( zrobic z siebie az taka idiotke?

Gość 3 rok juz
moze sie ktos wypowie?

Gość pdf2k
A nie mozesz isc osobiscie do dziekana? O ile jest normalny, to zawsze cos wymysli.

Gość 3 rok juz
no wlasnie raczej nie wymysli, bo ta kobieta sie czepia, a tak mamy w regulaminie. nie moze przeciez zlamac regulaminu.

dziekan jest po to, zeby wymyslac ustepstwa do punktow regulaminy, jak ci odmowia, to napisz odwolanie od odwolania :)

Gość 3 rok juz
no a jaki powod podac?

Gość 3 rok juz
no wlansie ja mialam problemy rodzinne i juz raz mi darowali to... drugi rz sie nie uda, az mi glupio, chyba jednak nie bede juz nic kombinowac

Gość weekend majowy
cóż zostaje ciąża 🖐️ :]

Gość kombinatorka mimo woli
Nigdy nie kombonowałam :)Nie nauczyłam tej przydatnej w naszym życiu umiejętności mojego dziecka .Chyba mam żal je3dnak do siebie .Nie nuczyłam go walczyć .Nauczyłam uczciwości ,poszanowania do starszych .i innych uniwersalnych wartości Teoretycznie wiem że mam rację .Praktycznie wiem że nie miałam racji Tak zderzenie ze światem wcale nie skonczyło się buntem tylko ......zrozumieniem .Chociaż nigdy nie przedstawiałam świata czarno -białego O co mi chodzi on wie ale wcale nie akceptuje tego świata :( Zamnknął sie nie tyle na mnie . Zamknął sie na świat :) To nie typ ponuraka .Ale ten jego dystns zaczyna mnie niepokoić .Ma tylko 22 lata .....Powinien sie cieszyć życiem .......

napisz jeszcze raz, ze mialam ogromne klopoty rodzinne i ze bardzo zalezy ci na dokonczeniu tego roku....

Gość 3 rok juz
napisze w skrocie jak bylo. mialam takie problemy, ze nie bylam w stanie przyjechac w czerwcu chocby na jeden egzamin ani zaliczenie. wiec jak przyjechalam we wrzesniu odebrac papiery to dyrektor mi powiedzial, zebym przyniosla zwolnienie za caly czerwiec i mi przedluzy sesje. przedluzyl do konca listopada prawie, mialam w sumie 17 egzaminow i zaliczen - ostatni komis zdalam tuz przed swietami w grudniu. ale przez bieganie i zaliczanie tamtego semestru, zawalilam obecny, bo zostal mi tylko styczen ( w lutym mielismy 2 tygodnie ferii) no i te 2 tygodnie w lutym na nadrobienie obecnego. do tego pisanie pracy licencjackiej. zostaly mi w koncu 4 niezaliczone przedmioty z obecnej sesji (w tym seminarium licencjackie, bo praca byla za krotka na zaliczenie - 30 stron). mozna miec 3 przedmioty. we wrzesniu dyrektor powiedzial mi, zebym go nie zawiodla, bo z mojego powodu poklocil sie z dyrektorka i cala rada programowa szkoly. wiec pozdawalam to wszystko... nie moge teraz napisac o tym samym powodzie... dyrektorka ironicznie powiedziala, ze moglaby sie zastanowic, gdybym byla w ciazy, a tak to jej moje problemy nie interesuja, bo dali mi szanse, a ja ja zmarnowalam. jak myslicie? co robic? zostaly mi 2 miesiace studiow!!! a tak to musialabym powtarzac caly ROK!!!

Gość 3 rok juz
aha no i nauczycieli tez nie bardzo obchodza moje problemy, mi bylo bardzo ciezko pozaliczac i pozdawac tamto wszystko, zwlaszcza, ze moje problemy wcale sie nie skonczyly. ale to nikogo nie interesuje. nie sadze, zeby dyrektor postawil sie znowu dyrektorce i innym nauczycielom. wiem, ze oni beda myslec, ze sciemniam - i na pewno ciezko mi bedzie przez te 2 miesiace, wiedzac, ze wykladowcy gardza takim kombinatorem i sciemniaczem jak ja - ale to jest jedyne wyjscie, abym studia skonczyla w tym roku.

Gość 3 rok juz
chodzi mi tez o to, ze mam dylemat natury moranej i jest mi zwyczajnie glupio tak sciemniac... wiec poniekad szukam tutaj usprawiedliwienia :(

Gość rgrag
ja na Twoim miejscu bym nie sciemniała. przeciez jak sama napisałas wykładowcy i studenci wiedza, ze nie jestes w ciazy i zwolnienie byłoby nieprawdziwe. za rok chyba nie kaza Ci powtarzac wszystkiego tylko to co masz niepozaliczane?

Gość 3 rok juz
no tak, ale u nas jest wymóg, ze przedmioty kierunkowe i tak i tak trezba powtarzac. wiec tak polowe zajec musialabym miec jeszcze raz. zalamalas mnie teraz :( wiem, ze beda wiedziec, ze to sciema, ale zostaly mi tylko 2 miesiace...

Gość rgrag
wybór nalezy do Ciebie. ale ja bym sie wstydziła komukolwiek w oczy spojzec przez te 2 miesiace. a nie pomyslalas ze niektórzy wykładowcy wiedzac ze teraz sciamniałas beda robic Ci problmey z zaliczeniem tego semstru?

Gość 3 rok juz
pomyslalam. ech :(

trzeba bylo spiac posladki i sie uczyc, a tak to wyjdziesz na idiotke, poza tym jak wszysycy beda wiedzieli ze to sciema to i tak raczej Ci tego nie uznaja. Za bledy sie placi. Poprostu.

Gość rgrag
ja bym jeszcze raz pogadała z dziekanem, ze bardzo prosisz. a jak nie to bym nie kombinowała z tym zwolnieniem. mówi sie trudno, naprawde swiat sie nie zawali. a to szkoła prywatna czy panstwowa? Bo jak płacisz za szkołe to moze bedzie im szkoda Cie skreslic wiedzac ze równa sie to z odpływem gotóweczki

Gość 3 rok juz
szkola panstwowa, w ktorej sie PŁACI ZA powtarzanie roku

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
to jaka poje**na uczelnia,konczysz ju uczelnie a tu takie cyrki..powinni isc Ci na reke a nie stwarzac problemy.....chyba,ze chodzi im o to iaz nie ma duzo chetnych na nowy rok i musza kogos udupic aby brac od tej osoby kase za kolejny rok ;/

dziewczyno, juz wykorzystałaś jeden powód, problemy rodzinne, teraz chcesz napisac, że jesteś w ciązy... rozumiem, ze różnie na studiach bywa, czasem sie noga powinie, czasem cos nie wyjdzie pomimo dobrych chęci, ...szczerze? jak dla mnie możesz napisac cokolwiek, i tak juz wszyscy wiedza, że lawirujesz... oczywiscie przykre to jest, bo jelsi naprawde mialas problemy to powinni Ci pojsc na reke, ale w sumie z tego co piszesz, poszli...nie dalas rady, trudno..!!! trzeba powtarzac... u mnie tez byly osoby, albo w ciazy, albo mialy jakies inne niewyjasnione problemy... niestety musialy powtarzac rok, i tez na przedmioty kierunkowe chodzic drugi raz, nikt nie robil z tego wielkiej tragedii, wiadomo przeciez ze w zyciu rozne sytuacje sie zdarzaja...

Gość Kelilili
Ej no, to nie ma "spiac posladki i się uczy", ja Cię dziewczyno rozumiem, raz miałam urlop zdrowotny, teraz znowu przedłużenie sesji..,ale u nas na szczęscie przyznają niezależnie od ilości niezdanych przedmiotów. Myslę (przynajmniej w moim przypadku tak jest) że zwolnienie i zaświadczenie od wiarygodnego lekarza + wyniki badań będące dowodem,że naprawdę miałaś problemy ze zdrowiem powinny Ci pomóc. Pamiętaj, jak ci zamkną drzwi, to wchodź oknem. Lepiej nie kombinuj i nie okłamuj, bo to się może na Tobie zemścic, ale nie odpuszczaj. Pisz prośby,wyjasnienia, dołacz stosowne dokumenty, jak się nie da u prodziekana wal do dziekana, do rektora, a przy tym umow się z prowadzacymi na zdawanie i przyjdź obkuta w terminie. Może wtedy wstawią się za Toba. Pogadaj z opiekunem roku, do jego obowiazków należy rozpatrzenie takiej, niecodziennej przecież, sprawy.

Gość 3 rok juz
ale ja nie mialam problemow zdrowotnych, tylko rodzinne. a teraz kolezanka miala podobna sytuacje, i przyniosla zwolnienia lekarskie za caly semestr i jej wice-dyrektorka powiedziala, ze nie przyjmuje takich zwolnien, jkedynie takie, ze byla w szpitalu ( i przez to nie chodzila na zajecia) albo ze jest w ciazy.