Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska1209

Urzadzam sypialnie.Pomocy!

Polecane posty

Gość aska1209

Nie wiem jaki kolor scian wybrac,dodatkow.Sypialnia jest dosyc duza okolo 30 m. Bardzo prosze o rady.

Gość biedron
przede wszystkim musisz się zdecydować na jakiś styl, bo widzę, że na razie nie masz konkretnej wizji, przejrzyj katalogi z meblami, tam znajdziesz wiele propozycji aranżacji, ja mam sypialnie w stylu afrykańskim, meble są w kolorze miedzianego brązu, duża szafa narożnikowa, komoda, toaletka i półki, 3 ściany mają kolor waniliowy, jedna ciemny, brudny pomarańcz, ruda wykładzina, obrazy z motywami afrykańskimi, ozdoby dopasowane do stylu, jest mnóstwo możliwości, tylko trzeba wybrać, powodzenia :)

Gość mi zawsze marzyła się
sypialnia w odcieniach beżu i bordo :)

my mamy malenka sypialnie (jakies 12m2) na poddaszu, sciany jednak pomalowalismy odwaznie- na wizjonerska czerwien ;) - to taki powiedzmy, ze buraczkowy, skosy sa pomalowane letnim porankiem. na podlodze panele- wisnia, deski

Gość aska1209
Wlasnie zastanawiam sie nad brązami,ale tez czerwien bardzo mi sie podoba. Sypialnia jest jest bardzo sloneczna. Na podlodze beda panele podlogowe,chce zamowic garderobe,pod sam sufit,mysle ze meble raczej w brazach,ale jasniejszych.Konkretnie jeszcze nie wiem. Przegladalam juz katalogi,ale jest taki wybor,ze glowa boli.

Gość aska1209
Nie podoba mi sie styl calkiem nowoczesny. Chciala bym by byla przytulna i elegancka. Jest jedno okno i duze dzwi balkonowe.

Gość etna eih
w takim razie postaw na ciepłe kolory ścian i pasujące dodatki, zdecyduj się, w jakim stylu chcesz urządzić sypialnię, kiedy ja spojrzałam na swoje meble od razu wiedziałam, że je kupię, potem tylko dobór kolorów i jest ślicznie

Gość Motyl w Kropki
Gość o to ciekawe
Beże i brązy są tak banalne. Może oliwkowa zieleń i krem? Też nuda. A szare wrzosy z żłótym? Lepiej Albo żółty--> pomarańcz--> bordo. no, to najlepsze. Popiel z różoym jest szalenie elegancki i nieograny.

Gość ________________
a ja bede miala blekitna sypialni. Dokladnie kolor jawajski brzask z duluxa do tego biale patynowane drewniane meble (lozko, 2 szafeczki komoda itd) Biala szeroka listwa przypodlogowa .......

Gość aska1209
Dziekuje za fotki motylku-sa super. Lawendowy bardzo fajny,przyznam ze nawet nie bralam takigo kolorku pod uwage.

Gość dorotag
cześć, jestem architektem wnętrz i z doświadczenia wiem, że w sypialni najlepiej sprawdzają się stonowane kolory. trzeba pamięta, że to miejsce odpoczynku, relaksu. nie powinno się stosować jaskrawych, męczących kolorów, takich jak pomarańcz, czy czerwień. ale z drugiej strony nie można popadać w skrajności. bardzo efektowne jest łączenie kolorów "mocnych" z delikatnymi. i tak można pokój pomalowac na jasny, pastelowy odcień a jedną ścianę zaakcentować intensywnym odpowiednikiem z tej samej, lub pasującej gamy. bardzo fajne są też efekty osiągnięte przez szablony lub naklejki. dają bardzo indywidualny efekt.

Gość ________________
dorotag a co sadzisz o niebieskim ale taki przelamany zielenią w sypialni??

Gość dorotag
aska 1209, jesli twoja sypialnia jest taka duża, i jeli do tego jest słoneczna jasny kolor dodatkowo powiększy pomieszczenie. jesli chcialabys stworzyć bardzo intymne, remantyczne pomieszczenie, możesz pomyslec o zgaszonych odcieniach brązu, śliwki czy zieleni. kazdy kolordziała inaczej na psychikę. brąz jest ciepły, daje uczucie bezpieczeństwa. fiolet- zimny, pozwala się zrelaksować, pomaga rozwinąć wyobraźnię. pomarańcz pobudza, podobnie jak czerwień. zieleń- najlepszy kolor do odpoczynku, jednak rzadko stosowany w sypialniach, ponieważ jest mało"intymny". zgaszony fiolet, połączony z wrzosem moim zdaniem idealnie pasowałby do sypialni. do tego czerwone , ekstrawaganckie dodatki , troche bieli. idealnie....

Gość dorotag
niebieski kolor jest zimny. nie jest "przytulny". bardzo cięzko będzie stworzyć w takim pomieszczeniu romantyczne, ciepłe gniazdko. ale nie jest to niemożliwe.

Ja probuje urzadzic pokoj, w ktorym jest lozko i komp z meblami typu komódki w stylu takim powiedziałabym romantycznym i idzie mi to jak po grudzie, czy Dorotag moglabys mi coś zasugerowac, moze moglabym do Ciebie napisac na maila? Acha w kolorach bordo, zloto, zólte.

Gość dorotag
draska, czekam w takim razie na maila dorota@homedesign.com.pl

Oki dzieki, ale napisze jutro jesli pozwolisz, bo dzisiaj mialam ciezki dzien. Pozdrawiam wszystkie babeczki urzadzajace pa.

Gość ________________
hmmm faktycznie niebieski jest chodnym kolorem. Moja sypialnia będzie miała 23m2 po prawej stronie jest okno dachowe na skosie, i dalej drzwi balkonowe i okno. Podobają mi sie odcienie fioletu, Śliwki itd... Powiedz mi dorotag jakie kolory beda odpowiednie

Gość ________________
moze jakas fikusna tapeta aby wyeksponować sciane

Gość dorotag
bardzo fajne jest połączenie zgaszonego , czyli poszarzonego fioletu ze złotem, jako dodatkiem oczywiście :) jest taki kolor w Duluksie tajemniczy ogród. ten kolor moze być naniesiony na najbardziej nasłonecxznioną ścianę. na reszcie może być np. malinowy krzew. spróbuj znaleźć te kolory na stronie, a jak nie w sklepach sa nowe karty kolorow :) do tego złote dodatki ocieplajace wnetrze. efekt murowany zamiast złota można zastsowac biel i szkło w dodatkach. wtedy wnetrze bedzie bardziej nowoczesne

Gość IsaDora...
ja urządzam sypialnię w romantycznym stylu, różowe ściany, metalowe, czarne łóżko, czarne komody, białe rzymskie rolety, na ścianach obrazy w starych ramach, biała pościel, czarny żyrandol z kryształków (wiem, że to kiczowate, ale nic nie poradzę na to, że mi się podoba :) ) myślę, że będzie wyglądać ślicznie i kobieco.

Gość dorotag
tapeta tez jest dobrym pomyslem, ale tylko na jednej ścianie lub jej fragmencie. modne sa duze wzory, czesto wypukłe

Gość aska1209
Dziekuje dorotag.Chyba sie jednak zdecyduje na ten fiolet z wrzosem. Jak myslisz,czy meble w drewnie beda pasowaly i ciemna podloga? I jeszcze mam jedno pytanie-robie rowniez remont w dziecinnym pokoju,jest maly 5m/2,5m. Mieszkaja w nim dwie dziewczynki 10 lat i 1,5 roczku. Jest molo ustawny,dzwi na przeciwko okna,na tych 2,5m scianach. Jakie tam kolory wybrac,myslalam zeby pomalowac na dwa kolory.Sa w nim meble w kolorze olchy(jasne) Co o tym sadzisz dorotag???

Gość aska1209
Ten pokoik dzieci jest rowniez bardzo sloneczny.

Gość dorotagNawożenie - stosowanie
do fioletu czy śliwki pasują w zasadzie wszystkie odcienie drewna. ale im ciemniejszy kolor ścian i ciemniejsze meble, tym ciemniej bedzie w pokoju. ale zawsze można zastosować "rozjaśniające" dodatki i rozświetlające żyrandole czy kinkiety. jesli chodzi o pokój dziewczynek, jestem zdania,że najlepiej będzie jeśli to one wypowiedzą się na ten temat(a przynajmniej te, które umieją już mówić ;) ). bardzo ważne jest żeby kolory, które będą tam zastosowane były dla nich przyjemne, żeby dobrze się w nich czuły. jesli jednak postanowisz sama wybrać im kolor, najlepsze będą jasne, wesołe pastelowe kolory. bardzo modnym ostatnio połączeniem jest pastelowy róż ze słoneczną, pastelową żółcią. jasne i bardzo dziewczęce. dziewczynki są jeszcze w tym wieku, że można i zaproponować zabawne szablony czy naklejki na ścianę. znajdziesz pełno stron w internecie, które przyślą ci je prosto do domu.

Gość moze nie na temat
a ja mam tak-kolor scian fiolet oczywiscie dosc jasny chociaz sypialni duza i jest w niej duzo swiatal(okno i drzwi balkonowe) piekne duze,białe kute metalowe lozko,lampa kuta biała,male lampki na szafeczkach prze łózku, oprocz tego komody w ladnym rozowym kolorze takie same szafki przy łozku.biała szafa do tego osatnio zakupiłam duza biała skrzynie,postawiłam ja przed łozkiem na skrzynie rzucilam kilka poduszek w kolore wrzosowym na podlodze panele ktore ocieplilam dywanami w jednym kolorze taki lekko brudny bialy nie mam firan,w oknie balkonowym cieniutkie zaslonki w duze kwiaty,oczywiscie w kolorystyce psujacej do calosci czekam wlasnie na zakupione anioly ktore uwielbiam,beda stanowily dekoracje scian,komod i tyle:-D

Jeśli sypialnia jest taka duża to ja nie bałabym się ciemnych kolorów. Nawet czarnego. Można zastosować go na jednej ścianie (na przykład na tapecie) i w dodatkach. Żeby jednak nie było za ciemno dodałabym do tego jakiś jaśniejszy kolor (w zaleznosci od tego co się lubi) - powiedzmy jasny brąz, beże lub lawendę czy nawet jaśniutką pomarańczę :)

Pewnie, że mocne kolory to fajna sprawa. Nie wolno się bać takich eksperymentów. Tapety też mi się bardzo podobają. Z resztą teraz jest strasznie duży wybór tapet i fototapet. Jeżeli nie tapeta, to może jedna ściana w jakimś bardziej intensywnym kolorze. Do tego jakieś dodatki we wzory, na przykład w etno stylu. Na wiano.eu mają bardzo fajne poduszki w łowickie wzory.