Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAŻYSTKA - POMOGE DORADZE!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość RETY RETY
MAM CZARNE WLOSY JASNA CERE,CZY MOZESZ MI POWIEDZIEC JAKIE KOLORY CIENI SA DLA MNIE.DODAM ZE MAM NIEBIESKIE OCZY

Rety - do niebieskich oczu beda pasowac szarosc, błekit stalowy, szaroniebieski, ceglasty, rozowy, fioletowy, koralowy, ale ty masz jasna cere wiec nie szalej z ciemnymi odcieniami :)

Ja mam ciemną karnację, brązowe oczy i ciemno-brązowe włosy. Moim problemem są okropne cienie pod oczami - mam je od dziecka, widoczne nawet pod dobrym korektorem. Jakich cieni do powiek mogę używać w związku z tym? A może w ogóle z nich zrezygnować? Mam wrażenie że wszystkie tylko podkreślają moj problem... :(

Gość helołłł
Mam ciemne włosy,ale farbowane na blond, jasna karnację i brązowe oczy! Mam ponadto małe oczki blisko siebie i wyodrebnone kosci policzkowe.Jak zrobic perfect make-up!

laida - cienie pod oczami mozna zakryc tez jasnymi matujacymi cieniami a na to lekki puder, sprobuj najpierw dobrac korektor o 2 tony jasniejszy od twojej karnacji, mozliwe ze miałas zle dobrany korektor i dlatego nie kryje tego co bys chciala, a powiek nie maluj ciemnymi cieniami helołłł - u ciebie powinnas optycznie oddalic oczy od siebie, w wewnetrznych kacikach oczu nakładaj jasny cien(np bialy, bezowy) na gorne powieki nałoz ciemniejsze kolory i rozetrzyj w kierunku skroni aby przedłuzyc oczy, narys ołówkiem kreske u nasady gornych rzes ale od polowy oka i wydluz ja jak tylko jest to mozliwe(bez przesady oczywiscie:P) tuszuj rzesy słabiej przy wewnetrznych kackich oczu a mocniej przy zewnetrznych, lekko przedłuz brwi jasnym ołówkiem :)

Gość aluzja
ogólnie to mam cere brzoskwiniową jesli załapie choc troszeczke słońca, oczy szaro-niebieskie, włosy- czekoladowy brąz... pytanie rutynowe- jaki cień i co lepsze? kulki brązujące czy róz na policzki? a czy polecasz jakiś dobry puder? jak zamaskować małe nieoskonałości? po co jest "baza"?

kurcze ja tez mam niebieskie oczy - a czy mozesz cos doradzic dla cery słuchej?

Gość jakjakjak
jak zatuszować krzywe nogi?? mam dośc chodzenia ciągle w spodniach i spódnicach do ziemi:( czy w ogóle jest taka możliwośc...

Gość veroniczkaa
do Madziutka: a ja mam bardzo jasna cere do tego bardzo duzo piegow, oczy szare z jasna oprawa a wlosy ciemny blond taki troche w brąz wpadaja, jak mam sie malowac, zebym choc troche ladniej wygladala? czy to jest mozliwe w ogole? ;/

Gość still-flower
Mam jasną cerę, niebiesko - żółte oczy i ciemne blond włosy. Chciałabym się przefarbować, czy lepiej będzie mi w kolorze jasny blond czy brązowym? Chciałabym również malować kreski na powiekach, czy do mojej karnacji pasuje makijaż w stylu "smokie eyes"? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość ajajaka
ja jestem blondynka naturalna jasne wlosy i ma tez jana cere i ni eumiem sie malowac kompletni ebo nieiwiem jakimi kolorami podkeslac urode jak wezme cos ciemnego to jest za ciemne zajasne znowu wygladam jaktrup!!! moze pomozesz cieniei do ust tez cos i moze dobry podklad z numerem odcienia i firma dziekuje

Gość Sakas
To ja mam pytanie ;) Mam ciemne włosy prawie czarne (farbowane), brwi też ciemne. Oczy zielonawe, mam średnią karnację (jasną nie i ciemną też nie, chyba, że się opalam). Mam krzywy nos ;) Często robię się czerwona (chciałabym to zatuszować). raczej nie mam problemów z cerą (no trochę na czole czasem coś tam ;).

Gość Sakas
I chciałabym, żebyś napisała jak prawidłowo powinno RANO i WIECZOREM pielęgnować cere?? tzw. mleczko, tonik itd (czy wieczorem starczy zmyć makijaż mleczkiem, potem tonik i na końcu krem?? bez użycia wody? A rano tonik i makijaż?? PS. Mam 20 lat

Gość parowkowa
hej, ja mam blond wloski(farbuje) oczka duuuze niebiesko-szare, karnacja..hmm...chodze na solarium wiec nie jest jasna ale nie pomaranczowa czy cos;)ladnie oplaona:)zazwyczaj maluje sie w brazach bezach..

ojojoj czesc, az was tyle :) bardzo mi miło :) to po kolei aluzja - do twoich oczu beda pasowac szarosc, cern, błekit, granat, niebieski, rozowy,fioletowy, wg mnie lepsze sa kulki(roz rozowy jest dla mnie taki troche babciny), dobry puder jest astor-True Match lub z Loreala(nie pamietam nazwy ale z takim puzzlem na opakowaniu), a niedoskonałosc dla ciebie polecam korektor antybakteryjny, baza jest to tak jakby podkład pod makijaz, na bazie makijaz sie lepiej trzyma kaska72 - ale co ty chcesz do suchej?? jakjakjak- obawiam sie ze na krzywe nogi nie bardzo da sie cos poradzic, ale to nie znaczy ze masz sie chowac w spodnie czy spodnice do ziemi, mozesz zakładac rybaczki, rozszerzane zwiewne spodnice optycznie zmniejszaja krzywizne nog Na reszte odpowiem pozniej.Przepraszam

Gość Sakas
Mam jeszcze pytanie, jak powinno malować się rzęsy?? Mi prawie zawsze się skleją i nie wydłużają! Próbowałam różnych maskar m.in L'oreal Teleskopic. Czy rzęsy na górnej powiece maluje sie z 2 str? Tzw. od góry i od dołu??

veroniczkaa - wg mnie piegi sa ładne, ale jak tobie przeszkadzaja to sa specjalne kremy na krycie piegow(zapytaj w drogeri), zeby ładnie wygladac podkresl oczka tylko nie za mocno - jesli chcesz zebym ci dokładnie napisała jak podkreslic i co dokładnie to wyslij swoje zdjecie na moja poczte madzia_0111@o2.pl still-flower jak to mozliwe ze masz niebisko-zołte oczy??zaskoczyłas mnie tym :) do okreslenia czy pasuja ci kreski i przydymione oko tez musze miec fotke niestety :) sama juz nie wiem - dzieki za lina, na youtubie jest ic sporo :)

ajajaka - przydaloby mi sie tez twoje zdjecie, wiec jak mozesz to poprosze - dobre podkłady sa z Lirene lub z Rimmela, dobiore ci kolor ale po przyjrzeniu sie tobie :) Sakas - do zielonych oczu pasuja brazy, beze, złoty, zielony, kosc słoniowa, słomkowy, biały, fioletowy - czerwienienie jest modne ale jak naprawde chcesz je ukryc to polecam jakis lekki puder albo podkład (tylko nie rob calkiem tapety) - nalezy makijaz najpierw zmywac woda(z zelem do mycia twarzy lub delikatnym mydłem, moze byc sama woda) potem mleczko(jesli chce ci sie to tez tonik) a potem krem na noc, tonikiem przeciraj twarz rano i w dzien zeby ja odswiezyc - jezli masz czas i nie trzesie ci sie reka to mozesz gorne rzesy malowac po dwoch stronach beda one sie wydawac gestrze i bardziej widoczne, co do sklejania to jesli masz stary tusz ktorego juz nie uzywasz wymyj szczoteczke i przed kazdym malowaniem rzes rozczesuj je ta szczoteczka zwilzona, mozesz taka szczoteczke taze kupic w drogerii parowkowa - powiedz mi kochana co ja mam ci doradzic??pewnie makijaz, kilka razy juz pisałam ze do niebiesko szarych oczu pasuje najwiecej kolorow, np czarny szary, złoty, niebieski, granotowy, fioletowy, do duzych oczu polecam przydymione oko(smokey eyes):)

Gość AAnetka
To moze i mi doradzisz? Z blondynki przeszłam na szatynke z rudą grzywką ale przemiana wyszła mi na dobre. Zielone oczy, zmniejszone optycznie przez szkła okularów ( oprawki bordowo- złote) cera jasna, piegowata, buzia dość okrągła. Chcialabym ladnie podkreslic oczy i wymodelowac buzie

Gość Sakas
Dzięki za rady. ;) Ale skoro zrobię makijaż to nie mogę twarzy przemywać tonikiem :( A czerwienienia się (buraka) niestety nie ukryje lekki puder. Maluje sie czasami podkładem Rimmel, który chłodzi i nie pozwala się "ocieplić" twarzy do 16h ale i tak widać, gdy się zaczerwienie :(

AAnetka - oczy pokresl kreska malowana naokoło oka lub tylko w zewnetrznym kaciku oka, przy zielonych oczach moze to byc zielona lub brazowa, jezeli chcesz podkreslic policzki maluj je rozem(lub pudrem w kulkach) jezeli chcesz je wypuklic to na policzkach jasny puder a jezeli chcesz je ukryc to ciemniejszym, jezeli nosisz okulary nie maluj mocnymi kolorami bo one jeszcze bardziej zmniejsza oczy - wiem co mowie :) sama nosze okulary niestety :P

sakas - to przemywaj tonikiem tylko rano przd makijazem i poczekaj az wyschnie, naprawde ci to czerwienienie przeszkadza??:)

Gość Aicha27
Chciałabym żebyś spróbowała mi doradzić co do kolorystyki makijażu. Mam dość jasnacerę, wysokie czoło, włosy ciemny brąz, rzęsy i brwi -czarna henna, oczy kolor oliwkowy, raczej niewielkie. Usta raczej jasne. Na twarzy mam trochę śladów po trądziku itp. W jakich kolorach byłoby mi dobrze, zeby nie uwydatnić tych pozostałości po trądziku i jasnej cery, by nie wyglądać ponuro i blado...

Aicha27 - musisz uzywac ciepłych kolorow, np pomaranczu, złota, ciepłej zieleni, fioltu, bezu czy błekitu, slady po tradziku zakryj korektorem

mam pytanie. jak działają chusteczki opalajace?? pytam bo nie wiem o nich kompletnie nic a moze okażą się dobre.

Gość Aicha27
spox, pomarańczowy mam na mojej paletce, tylko jakos rzadko używam, ale na wiosne to w sam raz taki kolorek :) Dzięki !