Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAŻYSTKA - POMOGE DORADZE!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

bleble ble - Stosuj jasne cienie, w wewnetrznych kacikach naloz ciemny cien i rozetrzyj go ukosnie w kierunku cienszego konca brwi, narysuj kreske olowkiem zaczynajac od polowy gornej powieki i przedluz w kierunki skroni, wytuszujrzysy do gory i na zawnatrz aby otworzyc spojrzenie, nie maluj dolnych rzes, przy brwiach naloz lasny cien :)

magdalen22 - 1.Jaki kolor jest tego smokey eyes??Wedlug mnie taki makijaz jest teraz modny i mozna go robic nie tylko na wieczor ale takze i w dzien jesli tylko danej osobie pasuje.Do zielonych oczu wlasnie pasuja pastelowe kolry, jesli twarz ci sie wydaje blada, przypudruj ja lekko. 2.Własnie w tym sezonie zimowo-wiosenno-letnim 2007/08 sa bardzo modne fiolety i szarosc. 3.Musisz nosic apaszki zawiazane na ramionach, duze korale zeby te ramiona nie rzucaly sie w oczy, mozesz dodac jakis fajny pasek, wtedy wzrok innych bedzie sie skupial na pasku :) 4.Nie mow do mnie pani prosze :) kazdy samoopalacz ma taki specyficzny zapach bo zawiera srodki brazujace o takim zapachu.Polecam ci samoopalacze z Garniera i Sorayi

a ja mam zlocisto-braz wlosy..czyli ciemny cieply blad lekko rozjasniony na gorze-oczy w kolorze zielono zlocistym .Cera cos jakby kosc sloniowa-nie blada,bez kolorkow raczej zoltawa. Poradz jakie kolory mi pasuja.

ItsOnlyMexx_20 - super nick:) Dla jasnej cery makijaz nie moze byc ciemny.Beda do oczu ci pasowac brazy, beze, złoty, zielen, biel, kosc sloniowa,fiolet, zółty :) Mozesz łaczyc żółty z zielenia lub brazem, bez ze złotem, fiolet z biela.Mysle ze ja jasna cere fajnie by wygladal prazowy roz na kosci policzkowe (dla ciebie poniewaz masz "pyzy" to ciemniejszy troche od naturalnej cery i podkładu jesli go stosujesz).Co do fryzury to napewno musisz miec troche je wypuszczone na policzki, zeby je zakrywały

Wiadomo ze makijaz wieczorowy bedzie mocniejszy ale z racji tego ze jestes blada i blondynka to nie mozesz za bardzo szalec z kolorami.Dla blondynek potrzebne sa pastelowe kolory, idealnie sie to zgra z twoimi zielonymi oczami.na pryszcze stosuj jakis krem antytradzikowy lub korektor aby je zakryc(oczywiscie na twarzy) 1. Jezeli masz suknie brazowa z dodatkami złotego to makijaz idealny by byl braz połaczony z złotem.Mozesz pomalowac powieke na brazowo(wycieniowac w wewnetrznym kaciku jasniejszym a w zewnetrznym ciemniejszym kolorem) i zrobic złote kreski(cieniem albo kredka)naokoło oka, ewentualnie mozesz zrobic brazowy smokey eyes. 2.Wydaje mi sie ze podkład sam wystarczy, jesli nałozysz i podkład i puder to zrobi sie gruba "maska" 3.Jezeli jestes bardzo blada na dekoldzie to lekko pomaluj i dekold tylko poczekaj az zaschnie i dopiero wtedy nakładaj suknie. Wysle ci kilka pomyslów makijazu na meila :)

NORELLA* - do oczu beda ci pasowac pastelowe odcienie, braz, bez, zielen, fiolet,a takze kosci sloniowej :)

hey, mam takie pytanie, mam zielone oczy i nie wiem jak je malować. chce zeby były intensywnie zielone, tzn chce podkreslić ich kolorek. maluje się czasem czarna i fioletową kredka ale juz mi sie znudzily. proszę o rade

Gość milllla
Madziutka- daj znac czy moj mail doszedl..pozdrawiam serdecznie:)

Gość milllla
aaaa dodam jeszcze, ze chodzi o ten smoky eyes, czy bedzie mi pasowal i w jakim kolorze...przypominam, bo byc moze nie pamietasz z jaka sprawa sie do Ciebie zwrocilam..w koncu full osob sie o cos pyta ;)

Gość magdalen22
Dziekuje Ci bardzo,z tymi koralami dobry pomysl:)twarzy nie mam bladej poniewaz smaruje sie samoopalaczem i stosuje puder brazujacy,dzieki:))))))

pudełko - maluj brazami, fioletami, zielenia, miedzia.Jasny braz pogłebia spojrzenie, ciemny braz w połaczeniu z rudym tez, lekki roz (ale nie nalozony na cala powieke) pogłebi spojrzenie, także złoty nadaje blasku oczom.Mozesz tez malowaz mocnym zielonym tzw szmaragdowym, ewentualnie zrob sobie smokey eyes w kolorze zieleni z lekko pomieszka szarosci ciemnej Norella - nie ma sprawy :) Millla - juz odpisuje na meila :)

Gość podkłady mineralne
jak stosować podkłady mineralne? na czystą skórę czy na krem?

Gość zielony korektor
jaki polecasz i jak go nakładać, pod podkład? wklepywać czy wcierać?

podkłady mineralne - stosuje sie na krem :) tylko nie za tlusty zielony korektor- stosuje sie pod podkład lub puder, lepiej jest wklepac :)

Gość kasia 24
A ja mam jasne blond włosy, niebieskie oczy. Jakie kolory do mnie? Przede wszystkim jaki kolor pomadki moge używać i czy ten kolor będzie pasował do każdego koloru cieni? Zawsze miałam problem z łączeniem kolorów. Z góry dziękuje za poradę

Cienie musisz uzywac w pastelowych odcieniach, rozowy lub brzoskwiniowy błyszczyk powinien pasowac do wszystkich cieni.Np jak masz pomaranczowe, złote, zielone, błekitne lub jasno zielone cienie to bedzie pasowac blyszczyk brzoskwioniowy, a rozowy blyszczyk do rozowych, szarych, zielonych ciemniejszych.

Ja mam problem jakim cieniem sie nie pomaluje to zawsze okolo po 2 godzinach cien mi sie roluje ;/ denerwuje mnie to. nie wiem co robic;/ pozdrawiam przyszla wizazystke ;)

Gość Witam serdecznie
Czy fryzury tez dobierasz?

Niedosteepna - albo uzywasz złego cienia, jesli moge wiedziec jakies firmy?? mozesz sprobowac z baza pod makijaz nałozyc ja na powieke i dopiero potem cienie, albo wilgotnym aplikatorem pomaluj powieke, albo jeszcze jeden myk, tlustym kremem smarujesz powieke potem puder(jak wyschnie krem) a dopiero potem cien :) Dzieki za pozdrowienia :) Witam serdecznie - jesli wyslesz foto to postaram sie dobrac fryzure.Moj meil jest na pierwszej stronie, a dla ułatwienie podaje jeszcze raz(juz chyba setny :)) madzia_0111@o2.pl