Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daissy 2090129

boicie się, że mogą Was nie przyjąć na porodówkę...

Polecane posty

Gość daissy 2090129

Gość bezprzesady
a z jakiej racji mieliby nie przyjąć?

Gość daissy 2090129
z braku miejsc?

Gość daissy 2090129
boję się, że mogą mnie odesłac do innego szpitala, termin mam za 3 tygodnie i zaczynam po woli się martwić

Gość daissy 2090129
czytałam ostatnio, że w warszawie ponad 1,5 tys kobiet odeślą z kwitkiem, bo za dużo kobiet rodzi i nie ma miejsc...nie chciałabym rodzić w innym szpitalu, niż w tym, który wybrałam...

ja sie bałam ale połozna na ucho powiedziała mi że jak zacznę rodzić i powiem że absolutnie nigdzie indziej nie pojadę- nie mogą mnie zmusic i musza mnie przyjać - i przestałam się bać ;)

Gość daissy 2090129
no mnie położna ze szkoły rodzenia z tego szpitala powiedziała, że jak wody już odeszły i poród trwa to nie odsyłają, ale jak masz słabe skurcze, jedziesz do szpitala i akcja porodowa rozwinie sie za ho ho ho kilka-kilkanascie godzin to mogą Cię odesłać... ja właśnie tak myślałam, że się zaprę i nie wyjdę ze szpitala w razie czego...ale z drugiej strony to straszne, najpierw narzekają na mały przyrost naturalny a potem mamy baby-boom i kobiety zaczynają mieć takie obawy... no nic, powinnam zacząć myśleć pozytywnie...

żartujesz, to odsyłają? jak ja byłam na izbie przyjęć to porodówki były zajęte, musiałam czekać :D i tak dziewczynę zgonili zaraz po porodzie, choć powinna 2 godz leżeć po porodzie na porodówce, ale bali się, że im na korytarzu urodzę :D i dobrze zrobili, bo poszło szybko ;)

To dopowiem jeszcze że jak już chcą "odesłać", to też nie wygląda tak, że po prostu jedziecie sobie szukać dalej same. Szpital przewozi Was karetka do innego szpitala. Z tym brakiem miejsc to coś jest na rzeczy. W Łodzi brakuje aktualnie miejsc w Madurowiczu i często w Rytgierze.

Gość hmmmmhmmmm
dziewczyna z ktora lezalam na sali byla odeslana z dwoch szpitali lubelskich pomimo tego ze odeszly jej wody nikt nie zaproponowal jej karetki sama musiala szukac innego szpitala efekt byl taki ze dziecko urodzilo sie z zaoaleniem pluc ktorego pomimo zlego samopoczucia dziecka lekarz rozpoznal dopiero na czwarty dzien :O

No to niezła jazda :o Na pewno mieli w obowiązku przewieźć ją karetką i w takich sytuacjach niestety trzeba mieć głowę na karku i się wykłócać o swoje. Tyle że jak sie zaczyna rodzić to raczej się trzeźwej głowy nie ma. paranoja z tą naszą służba zdrowia..

Ja się bałam, bardzo chciałam urodzić w szpitalu na żelaznej w warszawie, ale nie "wykupiłam" położnej...trochę z oszczędności, trochę dla zasady, ale na szczęście zaczęłam rodzić w sobotę wieczorem, więc wtedy było mniejsze "obłożenie" - przynajmniej nie było porodów "wywoływanych" ... miałam szczęście...

Gość daissy 2090129
hej, przeczytałam właśnie w gazecie m jak mama, że jeśli odmówią przyjęcia na oddział to muszą zapewnić miejsce w innym szpitalu i zawieżć tam rodzącą karetką...ciekawe ile z tego prawdy w praktyce??? no nic, nastawiam się pozytywnie:)

no to sie ciesze ze nie mieszkam w Wawie:) rodzilam w malym miescie ale za to w pieknie wyremontowanym szpitalu, czysciutko i przyjemnie;) nikogo nie odsylali.

chyba bym musiała zgłupieć, żeby szukać innego szpitala :O po prostu powiedziałabym, że się nie ruszę i urodzę na korytarzu albo w gabinecie ordynatora :D i co mogliby zrobić? muszą wtedy przyjąć poród i już

no nie żartuj musieliby mnie gdzieś umieścić toż to szpital rodzić można na każdym łóżku, niekoniecznie porodowym ;) mi już szykowali miejsce do rodzenia na izbie przyjęć dobrze, że ta dziewczyna przede mną się pospieszyła :P

hihihi, jak chcesz na siedząco, to wystarczy w poprzek łóżka i plecami osprzeć się o ścianę kumpela tak kiedyś urodziła na patologii ciąży, jak była sama w pokoju i nie mogła dowołać się lekarza było to jej trzecie dziecko i bardzo sobie ten poród chwaliła mówiła, że był szybki bo nikt jej nie truł, co ma robić :D no ale tak to nie polecam ;)

zastanawiam sie ile w duzym szpitalu jest porodóek. Ja rodzilam w malym szpitalu, porodówki byly 2 plus sala przedporodowa ktora także moze sluzyc jako porodowa, ale nie widzialam zeby tam ktokolwiek rodzil. Pokoje duze i 2-3 osobowe z lazienkami. Czego chciec wiecej:) Byla tez babka z wiekszego miasta ktora specjalnie przyjechala tylko po to zeby nie rodzic u siebie-to bylo jej 3 dziecko i poprzednie porody wspominala fatalnie, pokoje 6 osobowe, nacinanie KAZDEJ rodzącej,.nieciekawie...cale szczescie to kobieta sobie wybiera szpital.