Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo ciekawe pytania ktoś

Bardzo ciekawe pytania ktoś zadał odnośnie Wielkiego Piątku

Polecane posty

1. Czy batonik Snickers (bez mięsa) zaliczany jest jako danie czy jako przekąska i go nie liczyć ? 2. Czy jak zamówię jedną wielką Pizzę (50 cm) i zjem ją przez cały dzień to będzie się liczyło jako jeden posiłek czy jako 4 ? 3. Czy pizza bez mięsa jest daniem postnym ? 4. Co z wegetariańskim kebabem ? 5. A jak ktoś jest na diecie która zakłada 5 posiłków ale bardzo skromnych nigdy nie do syta. Czy w związku z postem mam rozwalić sobię dietę któa nota bene jest bardziej postna niż 3 posiłki w tym jeden do syta.

Gość PYTANIA BEZNADZIEJNE
założenia postu są ogólne, żeby było łatwiej. Sam post powinien wypływać z Twojej wewnętrznej duchowej potrzeby i ma polegać na odmawianiu sobie jakichś codizennych drobnych przyjemności. przez to doskonali się ducha i przygotowuje się do świąt. Post powienien dotyczyć ciała i duszy, być wyciszeniem i pewnego rodzaju oczyszczeniem. Ktoś, krto zadaje tego typu pytania, nie ma pojęcia o istocie postu. smutne

No dobra a jak ktoś ma na codzień post bo się odchudza to co to ma odwrotnie wszystko robić i się obżerać czy jeszcze bardziej nic nie jeść ?

może odmówić sobie czegoś innego, np słuchania muzyki, czy oglądnaia telewizji, albo obiecać sobie, że w czasie pracy nie będzie zbijał bąków na kafe - jak robi to codzień :) - tylko pilnie popracuje. Jest masa propozycji :)

Dziękuje za wyjaśnienie bo KK troche niejasno to określa.

ps. o zbijaniu baków to było o mnie :O pozdrawiam :)

Gość kazde pytanie jest madre
post to powininno byc cos, czego sie wyrzekasz, a czego ci troche szkoda ;) ja np. wyrzekam sie dzis moich ulubionych dan rybnych i owocow morza i pozywie sie zwykla nudna kielbasa :o .

ja w takim razie, nie zabiuje nikogo zatrzymujacego sie przed skretem w prawo w lewego pasa z mojej wiezyczki armatniej na samochodzie :) a na kafe i tak sie opierdzielac bede , a co....:D