Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WLASCICIEL****

Owczarek niemiecki tresura

Polecane posty

Gość WLASCICIEL****

witam mam pytanko moze ktos ma owczarka niemieckiego ??? ja mam szczeniaka ma 8 tygodni super zwierzak moze ktos ma tu jakies doświadczenie z tymi wspanialymi zwirzakami prosze o odp ??? chcialbym zajasc sie jego tresurą

Gość Aisza 24
Witam! Ja mam owczarka,ma juz 8 lat, jest to pies policyjny, znaczony, z wyszkoleniem takiego psa nie ma najmniejszego problemu,gdyz jest to rasa strasznie madra, chyba,ze rozpuscisz go tak jak ja mojego, to wtedy bedzie przebiegly i madry ale tylko jak to bedzie lezalo w jego interesie;]ale ogolnie owczarki sa piekne i strasznie madre:) wiem,ze za duzo nei pomoglam, moze w goglach cos znajdziesz, sa na pewno profesjonalne tresury, sa poradniki, msle,ze nawet dla laika w tym temacie jest to jak najbardziej wykonalne, pozdrawiam i zycze duzo radosci z posiadania takiego wspanialego pieska:)

ja jestem w podobnej sytuacji co poprzedniczka, z tym że: jeśli chcesz mieć profesjonalnie wyszkolonego psa to idź do szkoły jak będzie miał ok. pół roku - 8 miesięcy a jeśli chcesz, żeby po prostu się Ciebie w miarę słuchał, umiał siadać na komendę itp., to możesz zrobić to samemu, bo ta rasa jest naprawdę madra i po kilku przedstawieniach, o co Ci chodzi, maluch szybko załapie i się nauczy na długie lata - pod warunkiem oczywiście, że będziesz praktykować, żeby nie zapomniał :) Powodzenia i również radości życzę, bo właśnie zdobyłaś nowego Przyjaciela, z tym że najprawdziwszego pod słońcem!