Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliii

Bardzo szybko pogłębiające się zmarszczki w młodym wieku! I brzydka cera/

Polecane posty

Gość Liliii

Hej, jakiś czas temu, może góra miesiąc temu zauważyłam u siebie pod oczami okropne zmarszczki, takie linie. Być może wczesniej one były, ale przez mechanicznie wykonywany makijaż i taką samą pielęgnację twarzy nie zauważyłam ich. Jednak odkąd je widzę to z dnia na dzień one się pogłębiają, najpierw była jedna kreska, potem ona się robiła coraz głebsza, teraz robią się pod spodem nowe! (i pod jednym i pod drugim okiem). Od tamtego czasu stosuję krem przeciwzmarszczkowy 2xdziennie, ale to nic nie pomaga, zmarszczki się nie wygładzaja i dochodzą nowe!:( Wiem że zmarszczki to oznaka starzenia sie skóry, ja mam 23 lata. Słyszałam ostatnio ze czasem to co wychodzi na buzi, moze byc oznaka chorob wewnetrznych. Ja mam na dodatek od pol roku okropna cere, wczesniej nie narzekalam, byly od czasu do czasu jakies niespodzianki, ale to wszystko. Teraz mam na twarzy ok. 5-10 roznej wielkosci pryszczy, na dodatek slady po nich utrzymuja sie baaaaardzo długo! Od pol roku nie bylo sytuacji, ze na twarzy nie mialam NIC. Nie uzywalam pudrów, podkłądów, fluidów, a teraz bez tego nie wyjde z domu, taką mam pokropkowaną cerę! POMOCY! Miał ktoś z Was coś podobnego??? Ps. Badania krwi i moczu wyszło ok. Pozdrawiam!

Gość serniczek11
Podstawowe pytanie: te zmarszczki ujawniaja sie podczas usmiechu czy przy powaznej minie tez? Masz dobrze nawilzona twarz, szczegolnie od wewnatrz?

Gość Liliii
Zmarszczki są niestety przy minie "poważnej", bez uśmiechu:/ Niestety:( Od środka jestem dobrze nawilżona, piję dużo herbat (zielona, rooibos, biała, herbatka z bratka...), piję także wodę mineralną niegazowaną. Dziennie płynów przyjmuje około 1-2l. Nie chodze na solarium, nie używam korektora pod oczy. Czyli pielęgnacja jest prawidłowa, więc już nie wiem czy mam się z tym pogodzić i czekać na kolejne zmarszczki aż pokryją mi całą dolną powiekę, czy jeszcze coś cudownego mam użyć?:/

Gość liliiii
Nikt nic nie wie?:) Mam się tak zestarzeć?:)

Gość ona2345gg
Nie pal Ogranicz alkohol Unikaj promieniowania Uv, zabezpieczaj się filtrami Pij duzo wody mineralnej zamiast kolorowych oranżad, kawy, herbaty Pomysl o diecie, mniej mięsa, więcej warzyw i owoców Pomysl o odpowiedniej pielegnacji: kremy i dokładne oczyszczanie cery Wbrew opinii dobry podkład może pomóc, chroni cerę przed słoncem jeśli ma filtr, nawilza jesli ma substancję nawilżające.

Gość Liliii
Hej, dzięki wielkie za odzew:) Nie palę i nie piję alkoholu... :/ Ale wody rzeczywiście piję bardzo mało, prawie w ogóle, tylko herbaty (zielona, biała, rooibos), kawy nie pijam, a od sztucznych napojów gazowanych trzymam się z daleka. Mieso jem sporadycznie, owoce i warzywa juz czesciej, ale chyba tez niewystarczajaco... Chyba jestem beznadziejnym przypadkiem... :/:) Ale dziekuje i pozdrawiam

Gość djbjvdv
a może srpóbuj retinodiów używać?? są najbardziej skutecznym środkiem na zamrszczki - ale pamiętaj że to cięzka artyleria i 23 lata to może być zdecydowanie za wczęsnie... napewnoe filtry (zwąłszcza jeśli zaczniesz stosowac retinoidy) i to filtry 50+... o tego porządne suplemnty z witaminą Ai E, jesli są problemy ze suchą skórą i kwasy omega. poza tym zfrowa dieta, sport... a jak ze zmarszczkami u twojej mamy?? niestety geny są tu decyujące i tym co pisze można się tylko wpsomagac ale to geny sa najważniejsze... a poza tym pewnie nei jest tak źle jak piszesz, w końcu za dużo się zaczełaś przyglądać skórze i tak to wygląda ze widzisz więcej niż jest :) może spytaj jakieś szczerej kolezanki jak ona to widzi?? no i nie przejmuj się - zmarszczki odzwierciedlaja charakter - znaczy się masz temperment :)

Gość gość
spróbuj odmładzającego serum komórkowego Luminesce firmy Jeunesse, ja używam go od kilu miesięcy i jestem bardzo zadowolona z efektów, znajdziesz je tutaj https://mkap.jeunesseglobal.com/pl-PL/

Gość gość
olej kokosowy do twarzy moze byc taki najtanszy i czyste maslo shea

Dokładnie, od papierosów cera bardzo się niszczy i robią się zmarszczki... Mi pomaga krem i maska odmładzająca z bielendy, seria Skin clinic professional. Ta maseczka jest na noc, lubie ją bo jest w tubce i można stosować ją wiele razy, a nie tylko raz. Skóra jest gładsza i bardziej napięta