Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Aleksandrowa

Wydaje mi się ludzie z duzych miast

Polecane posty

Gość cccccccccccccccccccccccc
nieprawda

Gdy pytam o o drogę w Warszawie, czy nawet gdy zagadam do dziewczyny z kiosku to jeszcze nei usłyszałem chamskiego słowa W moim kochanym Biłgoraju kulturalnie podrywana dziewczyna odpowiada sp...laja albo wal się na ryj.Nic takiego nigdy nei spotkało mnie w duzym miescie skad tyle chamstwa na wsi?? brak wzorców??

Gość to zalezy z jakiej rodziny
pochodza, niewazna wielkośc miejscowosci

Gość wylogowana kopnieta
To zalezy,sa ludzie ze wsi bardzo kulturalni !

bo na wsiach ludzie są bardziej prości, mają mniejsze poczucie wartości niż miastowi, i mają chyba wrażenie że nic ich już dobrego w życiu nie spotka dlatego nie warto się starać i być miłym, a poza tym to też w dużej mierze kwestia wychowania...

Gość szczera prawda_
stąd też powiedzenie \"zachowujesz się jak wieśniak\" :D

no to lypa :-( znam kilka dziewczyn z małych masteczek ( mneijszcch niz Biłgoraj) i pwoiem ci ze ona w niczym nie ustepowały tym z "miasta" , moze troszke były takie szare myszki ale mozna z nimi pogadać i maja zainteresowania , sadze ze berdzo generalizujesz albo faktycznie dziewczyny po 20 z małych miasteczke i wsi wynosz asie do duzych miast :-(

Gość Jaruga Nowakowska
Ma,ma znaczenie,jezeli chodzi o kulture,czy jestes z duzego miasta,czy nie.To widac,slychac i ...czuc.Obserwuje to czesto.Ale tak ogolnie,to Polakom bardzo brak kultury.Tak-wiekszosci.Sa ludzie nie odbiegajacy od ludzi z innych krajow,ale wiekszosc.Ho,ho.Nie wiem,co chca oni pokazac?Czym zaimponowac?Bujaniem sie na ulicy i hamstwem? Popatrzmy,jaki mamy stosunek do siebie nawzajem i porownajmy ten stosunek z tym,jaki maja do siebie mieszkancy innych krajow......... Dlaczego jest wsrod nas tyle nienawisci?Komuny juz nie ma i czas chyba cos z tym zrobic.

Gość wystarczy pobyc troche
w okolicach dworca centralnego w Warszawie- "kulturę" widac, słychac i czuc..

Mysle, ze kultura nie zalezy od miasta czy wsi tylko od tego co sie wynioslo z domu. Pojecia miasta i wsi zaciera sie bowiem wiele ludzi z wsi czy malych miasteczek wyjezdza do duzych miast studiowac, pracowac, wynajmuja tam apartamenty i poniekad staja sie "miastowi". Ja akurat z miasta przenioslam sie za miloscia do miasteczka i nie widze wiekszych roznic w zachowaniu. jak ktos cham to dlatego ze sie taki urodzil a nie dlatego ze ze wsi.

Jak pojechalam na wiec do kolezanki i szla droga taka dziewczyna ok. 20 lat i chcialam zagadac..Bo szukalam domu tej kolezanki to ona mi powiedziala ze trzeba sie bylo jej dokladnie spytac gdzie mieszka a nie obcych ludzi zaczepiac ;(

Andrzej, a ty czlowiekiem z duzego miasta tez przeciez nie jestes... :classic_cool: a co jesli ktos polowe zycia spedzil na wsi, a druga polowe w miescie? gdzie go w takim wypadku zaszufladkujesz? :classic_cool:

w sumie to nie ma reguły mam 2 koleżanki ze wsi i jedna jest bardzo kulturalna i bardzo dobrze wychowana a 2 to totalna chamska dziewucha i wciąż na głos komentuje i obgaduje innych i to mnie wkurza

Andrzej nie wydawaj takich pochopnych opinii, bo w Biłgoraju tak mówią to nie znaczy że w każdej wiosce tak jest, troszke szersze horyzonty:)

w sumie to nie ma reguły mam 2 koleżanki ze wsi i jedna jest bardzo kulturalna i bardzo dobrze wychowana a 2 to totalna chamska dziewucha i wciąż na głos komentuje i obgaduje innych i to mnie wkurza

..ale .. słyszałam od kobiety ponad 50 lat ze wsi wydawało by się normalnej słowa "o ku... ja pie..." itd. Co prawda w nerwach, ale moja matka tak by sie nie odezwała nawet w nerwach.

Gość kolonistaf23
myślę, że musicie wypierrdalać stąd jak najdalej. wszyscy.