Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutka13

Jak pomóc mężowi?

Polecane posty

Mój mąż jest uzależniony od alkoholu pije 2-3 piwa codziennie.Byliśmy u psychologa ,który kazał Mu pójść na leczenie Mąż nie chce o tym słyszeć.Jak mam Go przekonać aby jednak poszedł na spotkania AA?Proszę o radę?

Gość 2 3 piwa to nie tak źle
ja pije codziennie pół litra wódki...

Gość Dugas
przynajmniej lepiej sika.

Nie,nie jest pijany,ale nie uczestniczy w życiu rodzinnym,nie bawi się z dziećmi naszymi, gdyż idzie zaraz spać. Zaraz ktoś może napisać,że jest zmęczony po pracy,owszem może być ale Ja również pracuję i gdy przychodzę do domu to trzeba jeszcze wiele zrobić w domu ,trzeba zająć się dziećmi ,porozmawiać z nimi ,ale żaden facet tego nie zrozumie .

Sama widzisz co napisałaś.. On nie jest pijany, więc nie jest alkoholikiem, Tobie coś innego przeszkadza, to że nie uczestniczy w życiu domowym i to właśnie musisz zmienić, porozmawiaj z nim, powiedz mu to, spróbujcie znaleźć przyczynę, bo przyczyną nie jest \"alkoholizm\" Twojego męża. Jedno musisz koniecznie pamiętać, do faceta trzeba mówić wprost, żadnych aluzji, spokojnie, ale bez owijania w bawełnę. Aluzje zrozumie w lot prawie każda kobieta, facet prawie nigdy, on będzie wiedział dokładnie tyle ile mu powiesz, sam się niczego nie domyśli. Powodzenia 🌻

Rozmawialiśmy wiele razy na spokojnie nic to nie dało oprócz obietnic poprawy. Tak to się ciągnie już prawie pół roku

Nie chodzi o to, że czy jest pijany czy nie jest. Miałam staż w AA i każdemu na wstępie dawano dzienniczki w których uzaleznieni codziennie pisali ile wypili, uzaleznienie poznawalo sie nie po ilosci czy skutkach picia, ale po czestotliwosci - jezeli ktos pije codziennie chociaz jedno piwo to jest uzalezniony. Mąż musi sam isc na terapie, sila go nikt nie zmusi, a nawet jesli to nie przyniesie to zadnych efektow.

Prawde powiedziala Wilkinson.....nic dodac nic ujac. Nie alkohol problemem lecz zachwanie w zwiazku