Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haris Pilton

kto oglądał horror MGŁA?

Polecane posty

Gość sankata
"the brave one" z jodie foster też polecam

Bardzo polecam "Lśnienie"! Co prawda w wielu szczegółach odbiega od książki (zresztą King i Kubrick mocno się pożarli swego czasu z tego powodu), ale jest wybitny.

brawo pi! :classic_cool: potem sobie jeszcze właczyłam 4 i 5 na DVD madagaskar kiedys już widziałam :D Meaaa, chyba nie masz sie co obawiać, tam w końcu gra jack Nicholson, a ten człowiek podniósłby nawet Modę na sukces :D

Gość sankata
i Into the Wild rewelacja!

oglądałam mgłę, frustrujący to ten film jest, ale przez to jakże pradziwy charakterologiczny przeglad rodzaju ludzkiego.. dawno nie ogladalam takiego filmu, uwazam, ze jest bardzo dobry. co do lsnienia to rewelacja! w ogole polecam ekranizacje powiesci Kinga, ja np lubie jeszcze klimat czerwonej rozy, dlugi film, ale sie nie dluzy:]

Gość edyytka
hej, fajnie,ze nie tylko faceci interesuja sie kinem, a film jumper ogladałyscie dziewczyny? jak wrażenia?

jesli dla Ciebie horror oznacza masakre, krew, itd, to sie nie dziwie, ze Ci sie nie podobal, no ale to oczywiscie kwestia oczekiwan i gustow:] w mojej opini horror faktycznie jest jednym z lepszym, jesli sie wylapie to co istotne, bo prawdziwym horrorem nie byly potwory, macki, ale to, co ludzie sobie zgotowali - prawdziwe pieklo.. uwazam, ze genialne to bylo, a potwory stanowily wlasciwie tylko tlo dla akcji ktora rozgrywala sie w sklepie..w koncu to ludzie ze soba walczyli,

obrazowo podobne sa horrory i filmy shyamalan'a, ale klimatycznie bogatsze, poruszajace wszystkie rodzaje emocji, zaskakujace, niesamowite, i tak bardzo realne.. gdzie glownymi bohaterami sa ludzie, spolecznosci, ich dzialanie, charaktery ujawniajace sie w momentach zagrozenia itp.... lubie filmy w ktorych jest cos, czego nie bylo wczesniej, gdzie rezyser jest odkrywca, gdzie wydaje sie czlowiekowi, ze juz wie co bedzie dalej, jaki bedzie koniec, a nagle okazuje sie, ze jeszcze kilka razy bedziemy zmuszeni zmienic zdanie... czy jest tu jakis wielbiciel m. night shyamalana? davida lyncha? tarantino?

ladacznico, nie zamierzam sie klocic, ale wlasnie mgla jest takim filmem, swietnie ukazuje spoleczne, psychologiczne mechanizmy dzialan ludzi w niecodziennych sytuacjach...ale przyjmuje to, ze nie musialo Ci sie podobac:] oprocz takich horrorow lubie rowniez filmy psychologiczne, wiec moze chociaz w tym temacie znajdziemy wspolny jezyk:] ogladlas "the Piano" , albo "The Big Blue", tak z innej beczki, ale filmy niesamowite:] co do filmu o ktory pytasz, miesiac sie zabieram za Niego i nie moge:p, ale pewnie obejrze, chociaz na razie trafialam na dosc dobre filmy, ktore mnie odciagaly od Niego..skutecznie ale jesli ogladals napisz czy warto:]

The Piano ach piękne kino, piękne piano i stare czasy :) The Big Blue nie widziałam ale wszystko przede mną. a The Messengers trochę siekowaty, ale jeśli ci się nudzi to oglądaj. najpiękniejszy w filmie był mały Benny :)

rozumiem, ze to jakies dziecko:P ogladalas moze Plage? tamta dziewczynka z tego filmu, robi wrazenie, mialam ciarki, cos w sobie miala..ja nie wiem, ale lubie rowniez filmy w ktorych przewijaja sie legendy, rozne mity, rytualy, religie...wierzenia... a tak w ogóle pozdrawiam:]

Gość ________________
A oglądaliście stary horror Lśnienie???? ponoć zajmuje 1 miejsce w rankingu?????

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin