Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinezzzzzzka

Moja 13-letnia siostra jest w ciązy

Polecane posty

Gość inna od wszystkich
Droga Pinezzzzzko! Dzieki, ze nam piszesz co sie dalej dzieje. Wchodze na ten temat od czasu do czasu i widze, ze inne kobietki tez :) Mi osoboscie jakos ta Wasza historia szczegolnie utkwila w pamieci, mimo ze anonimowo, jestescie bliskie mojemu sercu. tymczasem pozdrawiam :)

Gość odwalcie sie od tego chłopaka
Ona była głupia bo rozkładała nogi przed nim, jak suka nie da pies nie wieźmie, czemu on ma ponosić konsekwencje, to ona sie mu pchała pod ch****ja, więc niech sie sama zajmie bachorem

Gość jak kamfora
taka jedna w wieku14 lat miala dziecko, zajela sie nim matka z tego co widzialam, skonczyla srednia szkole (bez przerywania nauki) i chyba cos po niej zrobila..dzis ma 26 lat, jest szczesliwa mezatka i ma 2 dziecko... uwazam ze to chore meic dzieci w tym wieku ale jak sie stalo to trrzeba pomoc (ewentulanie dac do adopcji..znam tyyle ludzi ktorzy bardzo chca meic dziecko a nie moga...i obdarzyli by je wielka miloscia)

Gość mmmmmeeeeeggggggggiiiiii
Znam jedno małżenstwo! Ona zaszła w ciążę w 14 roku życia, on jest nie dużo od niej starszy. Władowali się do mieszkania na dziko i żyją już tak długo> Dzisiaj mają po ok 35 lat> I widać ze się kochają, mają dwoje dzieci! Nie są jakimiś zamuleńcami; ona ładna zadbana kobieta, on przystojny! Widać że niczego im nie brakuje, mają dobre auto, dzieci zadbane i dobrze ubrane! Sama jestem w szoku, jak ich widzę, bo w większosci przypadków takie związki szybko się rozpadają! Ale myślę ze oni są wyjątekiem!!

Gość mmmmmeeeeeggggggggiiiiii
ja urodziłam kiedy miałam 18 lat, facet mnie zostawił jak byłam w ciąży> Jedyne wsparcie miałam w rodzicach, bez nich nie dała bym sobie rady!!

Gość Faceci to tchórze

Gość do odwalcie się od chłopaka
Tym razem przesadziłaś, on jest tak samo winny, też powinien zająć się dzieckiem. Zawsze wszystko zwala się na dziewczynę. Ja mogłabym być matką dla tej 13 latki. Ona jest za mała na wychowanie dziecka. Wiem, że popełniła błąd, ale nie powinno się zostawiać jej samej. Ja miałam 9 lat jak opiekowałam się moją siostrą, nie było to proste, bo niemowlę było dla mnie ciężkie. Byłam odpowiedzialna, zawsze uważała, żeby nie spadła. Pamiętam, że kiedyś o mało nie przewróciłam się z nią schodach. Jak miałam 12 lat odbierałam ją zawsze z przedzszkola, uważałam na ulicy, potrafiłam dobrze pilnować , żeby siostra nie zrobiła coś sobie. Robiłam to też z miłości do niej. Dzisiaj ona ma 26 lat i ma męża, pracuje w Holandii.

Gość Pinezzzzzzka
Odwalcie sie od chłopaka --> nie wiem, czy jest sens komentować tą wypowiedź. Dziecko zawsze ma i matkę i ojca, moja siostra sama nie spłodziła tego dzieckai daruj sobie stwierdzenia, że "pchała się do łóżka " bo tego nie wiesz ! Btw. ciekawe masz poglądy ... i ciekawe, czy tak samo bys myślała, gdyby Twoj facet zostawił Cię z dzieckiem na lodzie ( o ile jesteś kobietą... bo jeżeli jestes facetem to nie chciałabym miec z Tobą do czynienia )

Gość Mariusz1990
mam 18 lat, moja dziewczyna 16 i ostatnio mielismy obawy, czy nie zaszla w ciaze. pekla migumka...Dzis dziewczyna zrobila sobie test i wyszedl pzytywny, czy to pewne ze jest w ciazy ?? prosze odpiszcie

Gość Mariusz1990
Dzieki to bylo wczoraj, dzis moja dziewczyna zrobila drugi test. Wyszedl tez pozytywny :( To bedzie dla nas tragedja :(:(

Gość winiusaaa
dlatego nie warto uprawiać seksu prze ślubem:) wszyscy rodzice wpajajcie to swoim dzieciom a unikniecie wtedy takich sytuacji

Gość eloelo530
winmusia nie przesadzaj :P

Gość ktos w chmurachP
pinezko podziwiam twoja rodzinę i życze wam naprawdę z całego serca. Dobrze ,ze się wspieracie i twoja siostra chodzi do lekarza i psychologa tylko gratuluję twojej siostrze ,ze ma tak wspaniala rodzine i otuchę. to niewątpliwie dla niej ciezki okres w zycju i dobrze ,ze powoli to sobie uswiadamia. a co do chlopaka to zachowal sie on chamsko po 1 to tez mlody czlowiek ,ktory mysli o glupotach,ale jak piszą inni też tobie radzę abyście zrobili testy i oskarżyli go o alimenty to jeszcze niepełnoletni czlowiek ,ale on tez jest winny. co sie stanie to sie nie odstanie ,ale podziwiam was i ciebie ,ze jestes tak dobra i silna siostra. bardzo mozlie ,ze twoja siostra jest z ciebie dumna [bynajmniej ja bym byla;-]] życze twojej rodzinie i nienarodzonemu maluszkowi szczescia a siostra podrosnie zmadrzeje będzie dobrze;-] zycze szczęścia.

Gość calusek*
pinezko bardzo podziwiam twoja rodzine. wiem ,ze to nie na temat ,ale mam pytanko czy twoja siostra ma 13 lat rocznikiem czy 14 wiem ,że to bez znaczenia ,ale chciałam tak zapytac. zycze dalej szczescia będzie dobrze trzymam kciuki i czekam na twoje dalsze powiadomienia;*.

Gość gwue
temu chłopakowi to dajcie spokój chciał se poruchać a jak ona nie chciała to nie ma gęby żeby powiedzieć "nie"?

zajebiste podejscie do sprawy! Chłopak chciał tylko \"se poruchać\" więc dziecko to nie jesgo sprawa! Ona też chciała seksu a nie dziecka. To, że stalo się inaczej to wina ich obojga. I oboje muszą ponieść konsekwancje.

Gość niekonieczniee

Gość Oczywiście że tak

Gość Pinezzzzzzka
Słuchajcie, dziękuję za wszystkie słowa otuchy :) Takie ciepłe słowa naprawdę podnoszą na duchu 🌼 Całusek - Moja siostra w listopadzie skończy 14 lat dokładnie. Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę 🌼

Gość śmiechna sali
Taka młoda a już sie puszcza :// Pogratulowac małej dziwki w rodzinie. Nie wierze, ze nie wie co sie z nia dzieje. Poszla do lozka dała dupy to teraz ma, skonczy w rynsztoku

Gość śmiechna sali
a wiem o czym mowie bo sam pisze z rynsztoka. Puszczalem sie na lewo i prawo az mi huj odpadl i okazalo sie, ze jestem najwieksza cipa w okolicy. Teraz syf rzucil mi sie na mozg, wiec nie wiem co pisze wiec prosze wybaczcie.

Gość śmiechna sali
Podszywa-czu/-czko kiepski podszyw. Prawda w oczy kole ? jak moze 13 latka sie ruchać nie rozumiem tego :// Niepojęte :/ Musi miec zrytą psyche i byc zepsuta mala dziwka :/ Takiej sie nie wyleczy z dupodajstwa :/ Teraz ma konsekwencje dziwka mała

Gość śmiechna sali
Sami widzicie jaki biedny jestem, znowu mam atak i bredze od rzeczy. Naprawde nic juz nie rozmumiem. Uwielbiam rynsztokowe wyrazy, uwielbiam moj rynsztok. Tu mi taki pan Kazio co i raz tak mocno wyjebie dupsko, ze krzycze z rozkoszy az echo idzie po rynsztoku. On umie mi tak dobrze zrobic jak nikt inny. Czasem robie mu loda i on mi za to pozwala zrobic sobie masaz swoich stwardnialych, zagrzybialych stop z rozkosznymi pazurkami na 1 cm. Naprawde nie rozumiem jak mozna sie ruchac w wieku 13 lat to jakies zacofanie. Ja to robilem odkad pamietam.

Gość matka 16-letniej ciężarnej
Ostatnio dośc często odwiedzam strony mówiące o nastolatkach w ciązy. Ja nie dawno dowiedziałam sie, że moja córka jest w ósmym miesiącu ciąży, niczego nie zauważyłam bo zawsze była pulchna, a potem ściskała się, widziałm zmiany na twarzy, ogólne osłabienie, częste drzemki w ciągu dnia, pytałam wiele razy, czy nie jest w ciąży, ale nigdy się nie przyznała, wierzyłam, bo to dobre dziecko, bardzo dobre ma oceny w szkole, pomagała mi dużo w domu, ale jednak nie wytrzymałam i na siłe ją zaprowadziłam do lekarza. Diagnoza była dla nas szokiem. Ojciec dziecka ma tez 16 lat, najpierw pierwsza reakcja była taka, żeby ją oddać gdzieś niech sobie radzi sama jak nam takie świństwo zrobiła, były płacze, krzyki, wyzwiska, tyle przykrych słów jej powiedziałam, mam na głowie prokuratora i sąd rodzinny. W końcu uspokoiłam sie, przemyslałam, bo to nasza wina, ze mielismy za duże zaufanie do niej, powinnismy ją pilnować, teraz wiem, że ona ma tylko nas i kto jej pomoże jesli nie ja, jej matka, w końcu prawa rodzicielskie są mi przyznane, jestem matką zastępczą a jednocześnie babcią w wieku 39 lat. Muszę jej pomóc wychować to dziecko, jest to tragedia zarówno dla nas jak i dla niej, teraz musimy byc razem.

Gość inna od wszystkich
do matki 16-latki w ciazy. Mysle, ze bardzo sluszna decyzja z Twojej strony. Nie winie Ciebie za to, ze tak zareagowalas na ta wiadomosc. Jednakze teraz pora pocieszyc corke i byc dla niej wsparciem - tak jak mowisz, jak Ty jej nie pomozesz, kto jej pomoze? Ludzie ja tylko zdeptaja i pograza a przeciez nie wszystko zmarnowane, corka i dziecko wciaz maja szanse na dobre zycie, to zalezy od Twojej postawy w tej chwili wzgledem corki. Okaz jej, ze ja kochasz i nie odrzucasz pomimo ogromnego glupstwa jakie zrobila. Podobnie jak w przypadku siostry Pinezzzki, wez corke do psychologa (to, ze nie chciala ujawnic, ze jest w ciazy az do 8 miesiaca ciazy swiadczy o tym, ze nie jest jeszcze dojrzala i nie ma krytycznej oceny swojej sytaucji. Dobrze, ze zaciagnelas ja do lekarza - skoro byla w stanie ukryc, ze jest w ciazy az do 8 miesiaca, kto wie, moze by i urodzila w tajemnicy i dopiero zrobila jakas glupote, przez ktora naprawde zrujnowalaby sobie zycie. Tymczasem pozdrawiam.