Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinezzzzzzka

Moja 13-letnia siostra jest w ciązy

Polecane posty

Gość Lepiej usunąć dziecko
Ja w tym wieku wyglądałam na 10 lat.

Witajcie! Wiecie, co... muszę powiedzieć, że moja siostra już coraz lepiej to wszystko znosi... To już 6 miesiąc i wiadomo już, że będzie rodzić poprzez cesarskie cięcie. Jest cały czas pod opieką lekarzy specjalistów oraz pani psycholog, z która spotykam się także ja i moi rodzice. Ona nam bardzo pomaga zaakceptować ta sytuację i dzięki niej wiemy, jak pomóc mojej siostrze. Ja w sumie to już zaakceptowałam, myślę, że moi rodzice też. Nie ma co bez przerwy analizować tego, co się wydarzyło ani tez rozpaczać. Stało się i już, będzie dziecko. I trzeba się przygotować na powitanie go w naszej rodzinie. Moja siostra po rozmowach z panią psycholog , z nami coraz lepiej to wszystko znosi. Ostatnio nawet sama zaczęła rozmowę ze mną na ten temat. Wczesniej nawet nie używała słowa \"dziecko\", teraz doszło to do niej, że będzie matką i będzie musiała zajmować się dzieckiem i wszystko razem ze sobą pogodzić.Ona doskonale wie, że popełniła błąd... ale trzeba żyć dalej . Przeciez to nie jest koniec świata :) Pozdrawiam wszystkich 🌼

Gość Tylko żeby nie urodziła córkę
żeby nie powtórzyła losu małej mamy, tragedią byłoby zostać babcią w wieku 27 lat.

Gość gratuluje siostry
szmaty na miejscu rodziców wyrzuciłabym tą dajke z domu. Niech idzie na ulicy puszczalksa gówniara!!!! pozwoliła sobie wsadzic kutasa, szmaciara, w tym wieku to szkoła w głowie, kolezanki, a nie seks i kutasy! porazka!!!!!! dno!!!!! wstyd!!!!!

Gość dramat dramat
szkoda ze nie urodzi naturalnie, jakby jej rozerwało cipsko to by sie póxniej 100000 razy zastanowiła zanim dałaby dupy.

Podkreślam że zrobiła to tylko raz i takie komentarze na mnie wogóle nie działają :) Ale jesli pozwalają Wam się pozbyć negatywnych emocji to proszę - piszcie :) Na zdrowie :) Będę bronić mojej siostry do upadłego, tutaj i wszędzie... bo ja znam ją lepiej niż wy i wiem, jaka jest. Jest wrażliwą dziewczynką, wie doskonale że popełniła błąd który zaważy na całym jej zyciu. Ale trzeba podnieśc głowę do góry i iść dalej. Błądzić jest rzeczą ludzką , sztuka jest wyciągnąc wnioski z błędów i więcej ich nie popełniać. Moja siostra popełniła błąd dając się namówić 16 letniemu chłopcu którego zna i z którym się przyjaźniła od piaskownicy na pójście do łóżka. Myślicie że jej nie jest wstyd ? Nie jest jej łatwo, ale coraz lepiej sobie radzi. Chodzi do psychologa regularnie. A my jako jej rodzina jesteśmy zobowiązani jej pomóc przez to prezjśc... To wszystko. A tym co sa tacy święci to gratuluję :) Tylko pamiętajcie że los jest przewrotny i nigdy nie wiecie co was może w życiu spotkać :)

Masz rację... najłatwiej pisać bzdury na forum, a nic nie wiemy... co nas lub kogoś z rodziny spotka. Pozdrawiam!

Gość Pinezko
Pozdrawiam Ciebie i twoją siostrę, wszystko będzie dobrze, trzymaj się.Jesteś wspaniałą siostrą i to jest wielki plus.

Gość Emilka.....
Pinezzzzzzko Ja zaszlam w ciaze majac 15 lat dzis jestem szczesliwa mama 3letniego synka Pozdrawiam Ciebie i Twoja siostre wierze ze Wam sie uda przez wszystko przejsc a Twoja siostra bedzie dobra mama!!!

Gość pinezzzzko
i jak tam????? odezwij sie.................

Gość pinezko
Opiekuj się dzieckiem siostry, niech ona skończy szkołę, sama jest dzieckiem, też trzeba opiekować się nią. Gdy urodzi się dziewczynka, chroń nią przed takimi błędami, żeby nie powtarzała losu swojej małej mamy, dziewczynki tak szybko rosną, ale są jeszcze niedorosłe do jednego i drugiego. Niech twoja siostra ma normalne dzieciństwo, ja tak zrobiłabym tak dla mojej siostry.

Gość Zuzanna153
To wcale nie jest zabawne tylko poważna sytuacja dla rodziców i samej ciężarnej to prawda że to jeszcze dziecko ale siostra prosi o rady a nie kpiny czy żarty.Myślę że tu potrzebny psycholog aby pomógł zrozumieć sytuację dla przyszłej matki o załamanie w takim wieku nie trudno.Na pewno rodzice muszą być opiekunami narodzonego dziecka ale niech wystąpią o rodzinę zastępczą to będą mieli pieniądze na utrzymanie.Siostra będzie bardzo potrzebowała wsparcia stało się trzeba teraz otoczyć ją opieką .Zyczę powodzenia

Gość o nie mam pytan
do adopcji to ja bym oddal ta 13 letnia bawiaca sie w dorosle zycie dziewczynke, a tego tatusia to bym kopnal ze by mu sie odechcialo zabierac za malolaty

Gość Niech dziewczynka zostanie
zaadoptowana, nie tylko to dziecko jest ważne, to są dwa bachory!

Gość alisssssssssssssssssssssssssss
Niech dziewczynka zostanie sama jestes bachorem debilu!!!!!!!!!!

Gość Niech dziewczynka zostanie
zaadaptowana, tyle dzieci w jej wieku czeka na adopcję w domu dziecka, sam jesteś bachorem idioto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziecko w każdym wieku ma prawo do miłości, nieważne czy ma kilka miesięcy, kilka lat czy kilkanaście. Mając 13 lat bawiłam się lalkami, myślałam o nauce, rodzice rozmawiali ze mną o seksie, interesowałam się tym, ale nigdy niepopełniłam błędu, ale w tym wieku człowiek nie jest niedojrzały, różnie może być, dziewczynki mają inną psychikę niż chłopcy, są wrażliwsze, przeżywają miłość, to jest normalne.

Gość poprawiam człowiek w tym
wieku nie jest dojrzały emocjonalnie, nawet jak świadomie to robi, to nie oznacza , że jest dorosły.

Gość Dziecko duże i małe
mają prawo być szczęśliwe

Gość taomea
13 latka moż e róznie wyglądać ja dostałam okresu w wieku 13 lat ale miałam juz spory biust i bylam dosyc wysoka więc no niestety ale taka małolata moż e już zajscw ciąże i może pociągac faceta

Gość Ja wieku 13 lat miałam już
piersi, ale wyglądałam na 11 lat, byłam średniego wzrostu, taka normalna, ale też się podobałam, ale byłam jeszcze dzieckiem.

Gość To jest za wcześnie
Nieważne jest jak się wygląda, ważna jest dojrzałość psychiczna.Człowiek w tym wieku dalej jest dzieckiem.

Gość Bardzo młodzi ludzie
są jeszcze naiwni, takie nastoletnie dzieci łatwo jest wykorzystać.

Gość a co z ojcem dziecka
czy on cos sie poczuwa? a jego rodzice??

Gość sitowiec
z tego co czytam to więkrzość ludzi nie wie o czym mowa. tu nie chodzi o to co ona zrobiła tylko to co ma teraz zrobić. jest strasznie młoda więc dzieckiem się nie zajmie. pytanie tylko czy po narodzinach bedzie dziecko kochać czy nienawidzić. jedno jest pewne, nie ona się powinna się tym dzieckiem zajmować. najpierw musi sama dorosnąc. rodzice powinni się tym dzieckiem zająć

Gość pytam o ojca dziecka
tego gowniarza . to ze on sie nie poczuwa to wiemy..ale nikt o nim nie mowi?? przeciez on pownien poniesc jakies konsekwencje , prawda?? jesi jest nieletni to jego rodzice za niego odpowiadaja???? nie rozumiem cala nagonka na dziewczyne a o nim ani slowa??

Gość wepchać jej na powrót
niech czeka do pełnoletności z bachorem w brzuchu.

Gość 28adi28
ja też mam ten problem bo ja mam 16 lat a moja koleżanka ma 13 lat i ona się zemną przespała i zaszła w ciążę.Nasi rodzice wiedzą o tym i musimy teraz być razem bo jak nie będziemy chcieli to oni nas dopilnują że będziemy razem.