Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edeltruda Kopytko

Komunia tam,ale religia była tam.Dziecko.

Polecane posty

Gość Edeltruda Kopytko

Witam.mam pytanie .Przedstawię sprawę najprościej: jest dziecko Janek. Zameldowany na ul. Fabrycznej,ale mieszka z nami rodzicami na ul. Zółtków. Na religię chodzi na ulicy Żółtków, tam tez ma religię w szkole. Planuję jednak aby dziecko miał Komunię przy kościele w którym Janek jest zameldowany czyli przy Fabrycznej. My tez tam przyjmujemy kolendę, mieliśmy ślub i rozumiem,że łatwiej byłoby aby Janek miał komunię przy ul.Żółtków tak jak jego koledzy,bo tam uczy sie religii i jest tam rzygotowywany do komunii. Czy mozna nagle wziąć papierek od księdza z Żółtków i zanieść na Fabryczną mówiąc:janek jest przygotowywany do komunii,tu mam to zaświadczenie, i niech tu teraz chodzi na religię końcową z przygotowywaniem do komunii. Bo innego wyjścia nie ma jak pod koniec religgii, przepisac dziecko na religie na Fabrycznę aby tam wiedziało kiedy co, jak się idzie, jakie szaty...bo kazdy kościół ma inne ustawienia, szaty... jak wy uwazacie?czy janek moze powinien brac komunie tam co chodzi na reliie bo jest prościej? i nie ma znaczenia ze mieszka tu a zameldowany jest tam?

u mnie jest inaczej:O dziecko wogole ma obowiązek komunie przyjac tam gdzie jest jego parafia niezależnie od tego do jakiej szkoły chodzi i gdzie na religię i ja mam problem odwrotny- bo chciałabym żeby mały brał komunię ze swoją klasą w innym kościele a nie może

ja bym nie kombiowała - skoro tam się przygotowywał, tam ma kolegów i tam \"jest u siebie\" to po co mu mieszać i dodatkowo stresować - takie moje zdanko

Gość Edeltruda Kopytko
no własnie nie wiem jak to wogóle jest. Dziecko ma zameldowanie na Fabrycznej i tam jest nasza parafia. Mieszkamy jednak na Żółtków i tam chodzi do szkoły w pobliżu, tam ma religię i tam hodzi do kościoła.jednak parafia jak pisałam jest na fabrycznej. Teraz to wogóle nie wiem jak taki problem mozna rozwiązac? czy dziecko wogóle na religię od początku powinno było chodzic gdzies tam przy Fabrycznej?no ale gdzie ,gdzie bym go upchała skoro ona chodzi u siebie w szkole z kalse na religię.