Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanka mieszanka

komu czasem doskwiera brak przyjaciol na obczyznie?

Polecane posty

Gość woda w kubku
mnie. Ostatnio myslalam ze znalazlam fajna kolezanke, ale mnie wykorzystaka zebym jej pomogla pozalatwiac. fee Zygac mi sie che. Wizdze jak oklamuje meza, flirtuje z innymi facetami, na necie. A on biedny przychodzi z roboty o 6 i sam se obiad gotuje

Gość dddddddddd
mnie rownierz, spotykam same zadrosnice na swojej drodze.. czy to moja wina ze ludziom (tym ktorych znam ) brak ambicji..czasem chce mi sie komus wyplakac pozalic, zwierzyc, nic.. brakuje mi prawdziwej przyjaciolki, nie szukajacej korzysci w znajmosci ze mna..

a skad jestescie dziewczyny?jestescie same czy z waszymi chlopakami?

Gość dddddddddd
ja jestem z Surrey - to pod Londynem, mam męża dzieki Bogu..:) chociaz to wlasnie przez tego meza doskwiera mi samotnosc:) jego znajomych nie trawie, a on moich i sie kolko zamyka..

ja jestem z narzeczonym. wy przynajmniej macie jakis znajomych:(tu gdzie mieszkam znam tylko pare polakow-spotykamy sie sporadycznie bo oni maja po 2 prace i w sumie i tak najczesciej sie odzywaja jak czegos potrzebuja wiec znam ten bol...czasami ta samotnosc mnie dobija

Gość ddddddddd
ja znajomych widze tylko w pracy, za tydzien zaczynam nową i raczej kontakt sie urwie, bede miec takie gdz pracy ze moge pomarzyc o zyciu socjalnym:)

Gość woda w kubku
Ja tez jestem tu z mezem. W nastepnym miesiacu przylatuja moi rodzice. Ich pierwsza w zyciu podroz samolotem':) Zaprosilam ich na 5 dni. W sumie to nie mam czasu na kolezanki. Ale chcialabym czasami sobie pogadac tak o dupie marynie a nie zastanowiac sie co powiedziec, bo jak powiem za duzo to potem mi dupe obgadaja

Gość woda w kubku
acha jestem z southampton

w sumie tu panuje taka tendencja-wczesniej mieszkalam gdzie indziej i znalam duzo polakow-ze wszyscy sa tak zapracowani ze nie maja juz czasu na utrzymywanie znajomosci.do tego na przerozne zmiany.ogolnie jestem za granica 2 lata i przez ten czas poznalam tylko 1 naprawde bliska mi osobe ale niestety wyjechala juz do polski.

Gość Cytryna_NZ
Mi doskwiera, nawet bardzo. Zwlaszcza, ze w Londynie mialam cala paczke dobrych przyjaciol, ktorzy zawsze znajdowali czas na zycie towarzyskie. Naprawde sa gorsze (pod tym wzgledem) miejsca niz UK

Gość dddddddddddd
u mnie akurat to jest tak, ze owszem mam czas na znajomych, ale wole go spedzic z mezem przed telewizorem..:) brakuje mi jednak takiej prawidziwej przyjaciolki do ktorej moglabym sie zwrocic o durna porade, albo ponazekac na meza.., jak zaczynam tu z kims jakąs gadke to nawet nie dokanczam tego co chcialam powiedziec bo zaraz te osoby wywalaja na mnie swoje wszystkie problemy ze boli je dupa noga czy jeszcze cos innego..jednym z powodow na pewno jest to ze moj mąz nie jest Polakiem i jakos nie umie gadac, nie ma tematu z tymi znajomymi ktorych mam, przez to chyba przestali mnie odwiedzac heh a ja przestalam zapraszac:)

dddddddddddddd-mi brakuje dokladnie tego samego lecz w przecieienstwie do ciebie juz mam dosc spedzania czasu przed telewizorem:)w nasze zycie wkradla sie monotonia-bardzo kocham mojego mezczyzne ale brak mi jakis kobiecych wiezi-a jemu po prostu kumpli no kurcze to naturalne...a tu ciezko o to niestety.w pracy mam paru znajomych ale to sami faceci lubie ich robia czasem imrezy i mnie zapraszaja ale przeciez nie zostawie faceta i nie pojde pic z banda chlopow haha tym bardziej ze on ich nie zna:)zreszta te imprezy nawet nie sa w moim klimacie. dddddddd-twoj maz jest anglikiem???cytryna-to znaczy ze juz nie mieszkasz w uk?czy tylko opuscilas londyn?

Gość dddddddddd
moj mąz jest grekiem, co do tv to u nas tez wkroczyla monotonia..:(weekendy spedzamy zawsze ''gdzies'' ale sami, bez znajomych, nawet na glupie babskie zakupy nie mam z kim isc, bo moj od razu zaczyna zrzedzic ze jest zmeczony i kiedy juz koniec, a jak cos zaczynam przymiezac to juz w ogole ... jęki..jak z dzieckiem..fajnie byloby pogadac z kims tak normalnie, kto by mnie nie ocenial..

Gość finepixx
mnie rownierz, spotykam same zadrosnice na swojej drodze.. czy to moja wina ze ludziom (tym ktorych znam ) brak ambicji.. I to jest wlasnie przyczyna twojego braku przyjaciol. Patrzysz na ludzi z gory i oceniasz czy ktos ma gorzej od ciebie czy lepiej. Jak ma gorzej to znaczy, ze nie warto sie z nim trzymac, bo po I nie ma ambicji, po II pewnie cos od ciebie chce. Gratuluje zlapania meza, bo pewnie wedlug ciebie to sukces:O

Gość finepixx
Jeszcze jedno, pisze sie rowniez- nie rownierz. Zwykla przyzwoitosc by nakazywala, aby nie popelniac bledow w tak prostych slowach.

finepix-dlaczego skoro nie jestes zainteresowana tematem to wchodzisz tu,oceniasz kogos kogo kompletnie nie znasz i wrzucasz komentarze naprawde nie na miejscu? po co doczepiasz sie do czyis bledow?nie rozumiem takich ludzi jak ty-poczulas sie lepiej ze komus anonimowo dowalilas??wiec gratuluje a dddddddddddd pewnie takich ludzi jak ty ma na mysli wiesz? jestes zenujaca lub zenujacy jesli jestes facetem.

Gość An26
ja mieszkam w Anglii od ponad trzech lat i mam wielu znajomych, ale brak przyjaciol..Ciezko tak czesto, naprawde czesto i obserwuje ogromny brak bezinteresownosci wsrod znajomych, a to nie jest dobra droga do zbudowania wiezi przyjazni.

Gość ddddddddd
akurat tak sie sklada, ze nie patrze na nikog z gory, wrecz przeciwnie...kazdemu staram sie pomagac, i kazdy mi wlazi na plecy, mam juz dosc przyjazni dla korzysci,od co.., a co do bledow nie urodzilam sie polonistka...zebym oceniala kazdego po wyksztalceniu to bym chyba w gole nie miala znajomych , bo z tych ktorych mam zadne nie skonczylo szkoly wyzszej, moj mąz jest tylko po liceum, takze z ocena ludzi u mnie akurat nie trafilas..

dziewczyny pouciekaly widze:)

Gość ddddddd
ja tu jestem:)

hej ddddddddddd:) mi sie niestety juz dzis konczy wolne i na 16 do pracy ale mam nadzieje ze temat nie padnie i pogadamy czasem. ile masz lat?ja 27

Czesc kobitki. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swego grona mimo, ze nie mieszkam w Anglii czy Irlandii. Mieszkam we Wloszech. Zalozylam tu rodzine oraz studiuje. Ogolnie nie mam problemow ze znajomosciami samymi w sobie, bo na uniwerku spotykam sporo ludzi. Problem w tym, ze jakos nie moge trafic na zadnego studenta (lepiej studentki bo brakuje mi polskich kolezanek) z Polski:(( A fajnie by bylo czasem pogadac tak "po swojskiemu", posmiac sie z polskich zartow, glupot eccc. Mimo ze z wloskim nie mam problemow i dobrze dogaduje sie z wloskimi znajomymi to jednak czasem czegos brakuje. Pozdrawiam was mocno Aga

jasne-witaj:)ja mam nadzieje ze chociaz tutaj znajde namiastke jakis kontaktow damsko-damskich z jakimis fajnymi w miare inteligentnymi kobietkami z ktorymi mozna czasem pogadac na rozne tematy. licze ze z czasem sie lepiej poznamy i bedziemy utrzymywaly ten temat:)rowniez pozdrawiam

Gość ddddddd
ja w tym roku skoncze 25.. boze ale szybko zlecialo.. heh:) chcialabym byc znowu nastolatka:D nudze sie... czekam na szwagierke i szwagra ehhh .. a wy jakie macie plany na dzis???;)

Ja mam lat 28 wiec chetnie bym sie z toba zamienila:)) Ja mam w planie na dzis nauke (za tydzien egzamin) i wlasciwie tyle. pozdrawiam.

Gość ddddddd
jak to dobrze ze nauka juz za mna..kurcze wlasnie mi sie przypomnialo ze jednak nie calkiem..o ja ..spadam nadrabiac zaleglosci, mam 60 pytan do przerobienia o lekach brrrrrrrrrrrrrr temat najmniej interesujacy..i po co mi to bylo:P

Gość ddddddd
juz nikogo nie ma??? pouciekalyscie?:(

czesc ddddddd:)co slychac?widzialam gdzies tu taki temat o zwiazkach z grekami czytalas go?znalazlas tam cos ciekawego dla siebie?dzis mialam wolny dzien a moj caly dzien w pracy az sie poryczalam z tej samotnosci... podzwonilam do polski i troche pomoglo:)

Gość ddddddd
tak czytalam, co do temperamentu polodniowca to u mnie jest podobnie;)a co do reszty..tez mi smutno, ale staram sie o tym nie myslec, wczoraj odwiedzilam kolezanke, w sobote bylismy na kręglach z innymi znajomymi takze jakos sie tak zlozylo ( raz na rok);) ze weekend byl busy, od nastepnego poniedzialku zaczynam nowa prace brrr, ciekawe jak tam bedzie ze znajmosciami, bo zaczynam sie utwierdzac w przekonaniu ze chyba nie jestem stworzona do prowdzaniea zycia towarzyskiego, chyba starosc nadchodzi:P a tak poza tym, pracujesz? uczysz sie? masz dzieci?;) prawie jak wywiad heh;)