Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olala1

Dostałam świetną ofertę pracy - co robić?

Polecane posty

Gość olala1

Sprawdziłam się w pewnej firmie jako tłumacz i zaproponowano mi stanowisko grafika komputerowego, mimo że nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Przyszły szef wierzy, że dzięki szkoleniom załatwionym przez niego i jego osobistej pomocy opanuję tę dziedzinę w 3 miesiące. Przyjęłam tę pracę, głównie ze względu na miły charakter szefa, możliwość rozwoju i wysokie zarobki, ale mam wiele obaw czy sobie poradzę. Wiem, że on szukał osoby na to stanowisko, i na pewno ma niejedną ofertę od doświadczonego grafika, a jednak wybrał mnie. Wydaje mi się, że tacy właśnie cudowni ludzie z intuicją odnoszą sukcesy w świecie biznesu, tylko naprawdę nie chciałabym go zawieść. Jeśli mi cokolwiek doradzicie, będę wdzięczna 🌼

Gość wefe
bedziesz robila pewnie za grafila i za tlumacza bo chce miwec 2 w jedyn inie zatrudniac 2 osob

Gość 4567890
no tak to jest w dzisiejszych czasach dyplom nic nie znaczy

Gość olala1
Mam dyplom filologiczny :) Jestem doświadczonym tłumaczem z wyższym wykształceniem i wcale się nie obrażę, jeśli będę musiała tłumaczyć u tego Pana :)

Gość to prawda oralnie będziesz
pracować u tego pana :p

Gość olala1
Podejrzewam, że będę tłumaczyć "ręcznie" czyli handjob, bo pisemnie :P ale może być "oralnie" :D zwłaszcza w podróży służbowej :D

kuj żelazo póki gorące, napewno sobie poradzisz. to pewnie szansa jedna z niewielu jaka zdarza się w życiu, będzie dobrze :) i powodzenia.

Gość ddddddddddddu
słuchaj sama piszesz ze to swietna oferta, wiec nad czym sie zastanawiac? powodzenia:)

Gość olala1
Oj dziękuję Wam za podniesienie na duchu :):):) jesteście kochane. Na pewno postaram się sprostać oczekiwaniom szefa. Chyba urodziłam się w czepku, bo właśnie rozpaczliwie szukałam pracy, a tu sama mi "wpadła" w ręce :):) A znacie może jakieś strony dla grafików komputerowych???

Gość kpina...
to chyba jakis zart????????? nie nauczysz sie tego w 3 miesiace kpina :D wybacz ale to mnie rozsmieszylo ty chociaz wiesz co musi umiec grafik?? obejmujesz to rozumem?

Gość co za idiotka..
Śmieszna idiotko, czy ty w ogóle wiesz, co to znaczy być grafikiem komputerowym?????? Przypuszczam, że praca sprowadzi się do wklepywania do komputera danych i przestawiania tabelek. Bądź poważna. To mnie więcej tak, jakby ktoś ci powiedział, że zostaniesz ilustratorem książek albo twórcą plakatów po 3-miesięcznym szkoleniu. Dwa, nie pojmuję jak tłumacz może tak rozpaczliwie poszukiwać pracy. Co, zleceń nie było? Daj spokój, panna.

Gość kpina...
to nierealne, wiem na czym polega praca grafika i co musi umiec to ci sie nie uda !!!!!!!!!! :D nawet za rok :D haha nietorzy ludzie sa strasznie ograniczeni :D

Gość olala1
Ale to chyba nie jest taka zupełnie typowa praca grafika, bo w wydawnictwie i będzie polegać na przygotowywaniu publikacji do druku. Tak więc chyba rzeczywiście wklepywanie danych... Nie jestem tłumaczem przysięgłym i rzeczywiście ostatnio nie miałam zleceń, dlatego pilnie poszukiwałam pracy. Ja jednak podejdę do tego z optymizmem, bo przyszły szef sam mi powiedział, że jestem zdolna i szybko się uczę :P

Gość olala1
A poza tym, ja nie nazwałabym kogoś, zwłaszcza nieznajomej osoby, idiotką, bo przecież to takie przykre i nietaktowne :( Możecie mi powiedzieć, że nie znam życia (bo to akurat jest prawda, zawsze tylko siedziałam w książkach), ale nie, że jestem idiotką...

Gość co za idiotka..
Wiesz, co trzeba BYĆ IDIOTKĄ żeby nie poradzić sobie na rynku tłumaczeń. Wiem coś o tym, bo jestem filologiem. Ludzie wyciągają po 7-8 tys miesięcznie. Więc sorry, ale trzeba mieć kurzy móżdżek, żeby zamienić wolny zawód dający ogrom możliwości na 8 h wyrobniczej i odtwórczej pracy przy komputerze, w biurze, zaczynając praktycznie od zera.

Gość do olala 1
bedzie z Ciebie grafik jak z koziej dupy traba

Gość olala1
Niestety są jeszcze czynniki niezależne ode mnie... nie będę się wdawać w szczegóły, ale mam poważne problemy zdrowotne. Wiem, że w tym wydawnictwie będę też pracować jako tłumacz, i wiem, że zarobki będą również wysokie. Może nie tak wysokie jak na rynku tłumaczeń, ale... praca tłumacza jest bardzo stresująca (przynajmniej dla mnie), a nie mogę sobie pozwalać na nadmierne stresy przy moim stanie zdrowia. Cóż, jeśli sobie nie poradzę jako grafik w wydawnictwie, to przecież nie skoczę z mostu. Będzie to lekcja życia, które naprawdę znam mało, a do tego zupełnie brak mi zdolności "zbijania kokosów", pomimo że na studiach moja najlepsza przyjaciółka była najlepszą studentką, a ja zajmowałam miejsce zaraz po niej... co z tego, jak się nie ma zmysłu biznesowego...

Gość olala1
Dodam jeszcze, że moja najlepsza przyjaciółka, o której wspomniałam, również nie wybrała zawodu tłumacza, tylko bajecznie opłacaną, wyrobniczą pracę przy komputerze w biurze zagranicznej firmy. A już ona umie "zbijać kokosy"...

Gość kpina...
:O

Gość skandal jakiś
wszyscy psioczą a na bank wszyscy by skorzystali. lepeij sobie zbierac pozycje do cv. poza tym chyba nie ulega watpliwosci, ze probowac zawsze trzeba, tym brdziej, ze wyjsc ci to moze tylko na dobre, a nic zlego sie z tego nie kroi.

Gość miaaaaaaa
Można wiedzieć ile Ci zaproponowali ?

Gość olala1
Co do zarobków, nie znam jeszcze szczegółów. W ogłoszeniu, które dało w internecie wydawnictwo jest napisane "Atrakcyjne zarobki". Mieszkam w małej miejscowości, więc na pewno nie będą to sumy jak w Warszawie czy Krakowie, ale przez moje chorowanie wpadłam w takie długi, że każdy pewny, stały zarobek będzie wybawieniem. Naprawdę ta praca jakby spadła mi z nieba gdy już nie wyrabiałam się z zobowiązaniami finansowymi, a w dodatku szef chce mi jeszcze dać zaliczkę a konto przyszłej współpracy, bo wspomniałam mu o mojej tragicznej sytuacji finansowej. Kochany człowiek. Kpina... > czy zniesmacza Cię moja chorowitość, mój idiotyzm, czy może jeszcze coś innego?...

Gość kpina...
nie ty nie wiesz co to znaczy grafik!! gdybys wiedziala nie pisalabys sie na to :D to tak jakbys miala zostac w 3 miesiace tlumaczem innego jezyka, którego do tej pory wcale nie znałas :D to awykonalne!!!!! dobry grafik zarabia nie mniej niz 5 tysiecy :D nie wiem co to za wydawnictwo ale to musi byc jakas smieszna firma..grafik w dobrym wydawnictwie jest wazny :) wiec musi byc dobry :D to co piszesz jest smieszne dla kogos kto sie orientuje w temacie..ty tego nie ogarniasz :)

Gość olala1
Szef mi wyjaśnił , ze chodzi mu teraz o tłumaczenia z Auto Cada i Corela na Worda i Adobe Acrobata. Brzmi to tajemniczo, ale pewnie przez te 3 miesiące dojdę do biegłości w temacie

Gość olala1
Szef mi wyjaśnił , ze zatrudnił mnie, bo chodzi mu teraz o tłumaczenia z Auto Cada i Corela na Worda i Adobe Acrobata. Brzmi to tajemniczo, ale pewnie przez te 3 miesiące dojdę do biegłości w temacie

a jaki to jezyk? nei rozumiem jak mialabys tlumaczyc progamy graficzne.. przeciez one saq w kazdym ejzyku

Gość olala1
wy to w ogóle mało rozumiecie

Gość olala1
Wpisy z 12.02 nie są moje :) Aż się dziwię, że podszywacz nie napisał nic o oralnych usługach :D Może to i awykonalne, zobaczymy. W końcu ja się nie narzucałam, to sam szef uznał mnie za odpowiednią osobę, a to chyba o czymś świadczy? No chyba zależy mu na dobrych pracownikach? Nie sądzę, bym tłumaczyła programy graficzne. Raczej techniczne teksty, które się pojawiają w wydawanym przez szefa czasopiśmie. Jeśli podszywacz pojawi się jeszcze raz, pojawię się pod czarnym nickiem, mającym więcej niż jeden wpis, więc jak chcesz podszywaczu, rejestruj "olala1" - to nick roboczy :)

olala nie przejmuj sie. kpina pewnie jest zazdrosna stad ci dokucza. ja ci szczerze gratuluje bo wyglada to na fajna posade:))