Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile ile ile

Ile powiększyły sie wam piersi w ciązy?

Polecane posty

Gość Ile ile ile

hej dizewczyny, mam pytania: -jaki miałyscie rozmiar biustu przed ciąża i ile wam urosly w ciązy? -kiedy zaczeły rosnąć w ciąży? w 2, 3 miesiącu czy póxniej? -jak sprawa z biustem wyglądała po porodzie? - czy po porodzie wrócił do poprzedniego rozmiaru? - czy jestescie po porodzie z niego zadwolone, czy lepszy był przed ciążą? prosze o opinie..

zawsze narzekalam na male piersi, pzred ciaza mialam male A :/ w ciazy zaczely mi rosnac piersi od praktycznei pierwszych dni, m.in. po tym sie zorientowalam ze mialam je wieksze i bolesne, rosy powoli stopniowo az kolo 6 mca pzrestaly i zaczela leciec siara, urosly do rozmairu duze A/ male B, po porodzie mam duze B a raczej C, jestem dopiero 2,5 mca po porodzie, karmie piersia wiec moj biust nie nalezy do najladniejszych, ogromne brodawy i albo pelne i ciezkie albo puste flaczki zwisajace :/ moze jak pzrestane karmic beda ladniejsze, wcale wieksze mi sie nei podobaja, zmalec to jakos nie umeim sobei wyobrazic ze zmaleja bo niby jak? wczoraj kupilam sobie bluzke Xl i w cycach jest za mala, kurcze a kiedys narzekalam ze noszac rozm M w cycach mi zawsze byla za duza :/ chyba mi sie nei da dogodzic :D:DDD ale spoko nie wszystkim kobietom zmieniaja sie piersi w ciazy i po porodzie

Gość Ile ile ile
urosły ci tez brodawki??

mi urosły i ściemniały, potem po zakończeniu karmienia wróciły do normy... w ogole piersi zaczęły rosnąć od początku ciąży i z B urosły do D i tak utrzymywały się przez okres karmienia... potem wróciły do B, a jesli chodzi o ich wygląd to nie widzę rożnic

brodawki nie rosna, ale jak jest pokarm to sie zwiekszaja razem z otoczka, przy pelnych piersiach pokarmu otoczke mam ok. 7cm srednicy :/

Gość Taka jedna młoda mama
Witaj! Chyba jestem pod tym względem wyjątkiem, ale jak widać i tak się zdarza - mnie w ciąży piersi praktycznie nie urosły. Przed ciążą miałam rozmiar 75 B, a w ciąży biust na tyle nieznacznie urósł, że rozmiaru nie zmieniłam. NIestety miałam bardzo mało pokarmu, więc prawie w ogóle nie karmiłam piersią. Teraz biust jest nadal w rozmiarze 75B:) Pozdrawiam

Gość renia1980
Jestem ta szczesciara, ze od natury dostalam w ciazy bonusowe 10cm! Przed ciaze male B, a teraz... Na poczatku piersi bardzo mnie bolaly, teraz (7 miesiac ciazy) jest juz ok. Wiem, ze to malo prawdopodobne, ale mam nadzieje, ze po porodzie i karmieniu bardzo sie nie zmienia. pozdrawiam mamuski!

Gość Taka jedna.....
O dwa rozmiary a teraz są znów malutkie. Dodam że karmiłam tylko 4,5 miesiąca chciałam 6 ale niestety pokarm się skończył . Więc były duże ale już nie są . Grunt że mąż zadowolony mówi że wolał mnie z tymi malutkimi . Nie wiem czy rzeczywiście tak myśli ale miło że nie wpędza mnie w dodatkowy stres.

ja normalnie miałam 75 d - teraz jestem w 14 tygodniu i juz staniki E są maławe (nosze po siostrze - takie dla karmiacych).... ponoc moja babcia w ciązy miała takie balony ze szok - mnie chyba tez to czeka- mam nadzieje ze po porodzie sie zmniejszą.

Gość brzydkiecycki
mi zostały takie duze otoczki a w ciazy byłam 8 lat temu :O a kiedys mialam takie małe fajne :( dodam ze tylko miesiac karmiłam i kształt jest w porzadku tylko te otoczki na pół piersi :O

Przed ciążą pełne B W trakcie ciąży WCALE sie nie zmieniły. Po ciazy przez ponad 10 mies karmienia piersia powiekszyły sie do C. Po skonczeniu karmienia skarlały do A, ale zachowaly jedrnosc i kształt :)

Gość ile ile ile
dzięki za wpisy - prosze o jeszcze

Gość przed ciążą miałam nietypowy
rozmiar, bo POD biustem miałam 66 cm, a w OBWODZIE piersi 86 cm, to dawało rozmiar 65 D albo 65 E dziś w 23 tygodniu biust poiwększył mi się bardzo znacznie, bo mam już 95 cm w obwodzie, a pod biustem raptem 69 cm i ciągle rośnie:( mam nadzieję, że po ciąży wróci do dawnych rozmiarów, bo nie uśmiecha mi się taki biust jak teraz:O

Gość dziękuje moze jeszcze
jakaś pani coś doda? :)

MI sie powiększyły z B na duże C, po za tym ściemniały i również powiększyły brodawki, ale najgorsze są rozstępy 😭 a przed ciążą miałam takie fajne piersi :(

a czy jeśli do tej pory (23 tydzień) pomimo znacznego przyrostu wagi (w tym i biustu) nie zrobiły mi się rozstępy, to i tak mogą mi się zrobić???

He,he ja nigdy nie narzekłlam na mały biust. Przed ciążą miałam 80 F a teraz kiedy karmię piersią mam uwaga... :D .....75 K. Nie , to nie żart. Serio ale po mnie wcale tego nie widać. Wydawałoby sie, że taki rozmiar jest monstrualny ale przy odpowiednio dobranym staniku wygląda całkiem normalnie. Tak na oko jak ktoś patrzy to wyglądam na miseczkę DD.

Ja już przed ciążą miałam duży biust a teraz na razie (11 tydzień) nie powiększyły się bardzo. może troszeczkę

rozstepy pojawily mi sie dzien po porodzie wczesniej zero a teraz jestem zebra :/ na dodatek sa krwistego koloru i nic nie pomaga, mam je wszedzie a jeszcze nie schudlam az sie boje co bedzie ja schudne :/

Przed ciążą miałam 80B, pod koniec ciąży i po porodzie 80C. Teraz mam 75 A (małe) z kilkoma maleńkimi rozstępami i troszkę "luźniejsza" skora.

Ja miałam przed ciążą 75 D, w trakcie urosły tak, że nosiłam nawet F. Teraz karmię cyckiem, jestem ponad 5 miesięcy po porodzie, stanik rozmiar 75D-E, a cycuszki takie sobie. Na pewno nie ładniejsze, ale jak na takie duże to i tak nieźle się trzymają. Ogólnie to im się dostało najbardziej podczas ciąży. Bo reszta cieplska wróciła do stanu poprzedniego. Chodzę cały czas w staniku, nawet w nocy. Ogólnie nie za ciekawie.

myszsza-------> a Twoja mam też ma rozstępy??? dużo przytyłaś w ciąży???

Gość ulalalala1
przed ciaza rozmiar stanika 75A teraz 9 miesiac 80D lub C rozne kroje stanika sa,kazdy inny

Gość lepiej podawajcie obwody
a nie rozmiary stanika, bo to co podajecie najczęściej nie pokrywa się z rzeczywistym rozmiarem

Czemu niby się nie pokrywa? W sensie że Polki mają tendencję do zaniżania rozmiary stanika?

Gość hehe masz rację Chemical
kupują za małe miski i za szerokie w obwodzie pod biustem:D ale z tego co mi wiadomo, to nie tylko Polki mają ku temu tendencje, ale większość kobiet;)

Gość ulalalala1
niestety niemam centymetra do mierzenia,tylko taki drewniany:):) wiec niemoglam sie regularnie mierzyc:)