Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chochliczka

Jak pozbyć się natrętnych myśli

Polecane posty

hmm ja bym sobie nie poradzila bez psychologa i lekow :) powiem tak mysli nie wiem czy da sie wykorzenic bo czasem jest gorszy dzien i wracaja choc na chwile , sa dni kiedy nie mam zadnych natretow ale raczej w ciagu dnia zawsze jakas zla mysl sie pojawi i przypomnie o natretach chociazby internet ,czyjes zdanie i mysli wracaja ,ty masz z jakimi myslami problem ja na poczatku opisalam ze najpierw zaczelo sie od lekow i niewychodzenia z domu ze cos mi sie stanie ze umre zajelo to chyba ze dwa lata ,pozniej schizofrenia i ze moglabym cos komus zrobic jest tego mnostwo ,na lekcjach ze moglabym cos glupiego zrobic ,bylo ciezko sama jak o tym sobie przypomi9nam to sie doluje ale najwazniejsze ze jest teraz dobrze i jestem szczesliwa:)

Chyba masz racje dlatego zdobyłam się na odwagę i zadzwoniłam umówiłam się na wizytę.Mam nadzieje że to mi pomoże... Twoja historia zmobilizowała mnie do tego borykam się z tymi natrętnymi myślami już 6 lat i musiałam wejść przypadkiem na forum i przeczytać Twoja historie żeby się zmobilizować i zacząć coś z tym robić. Boję się tej wizyty nie byłam nigdy u psychologa i nie wiem jak przed obca osoba się "otworzyć" to dopiero będzie wyzwanie,echhh... Puki co Dziękuje Ci za mobilizację" laleczka1986",Pozdrawiam :)

Gość wlazłam tu
a co sądzicie o oczyszczaniu aury, czakr? Ja mamm 40 l. i wpedizłam się do takiego stanu, że psychoterapia tylko "rozgnoiła" mnie jeszcze bardziej. Nie jestem juz panią siebie. Uswiadomiłam sobie pewne sprawy, ale one mnie przerastają... Nie wiem - ruszyłam ten stary wątek, w piękną majówkę - ale wali mi się zycie moje i rodziny.

Gość rita1988
Cześć wszystkim piszę na tym forum bo bardzo chciałaby żeby mi ktoś pomógł. Mam wspaniałego męża i syna który ma 2.5 miesiąca bardzo ich kocham. poród był ciężki ale jakoś przeżyłam, po 2 miesiącach okazało się że muszę iść na zabieg (laparoskopia pęcherzyka żółciowego). Mąż zajmował się dzieckiem teściowa mu pomagała bardzo przeżyłam to, bo po zabiegu czułam się bardzo źle i myślałam że umieram ale jest wszystko ok. Najgorsze że od paru dni dręczą mnie myśli żeby zrobić krzywdę własnemu dziecku boje się zostawać sama z nim w domu nie mówię o tym nikomu bo się boje reakcji bliskich gdy podchodzę do syna nękają mnie myśli żeby go np zabić i ciągle powtarzam sobie że to moje dziecko i bardzo je kocham i że jesteśmy szczęśliwą rodziną ale to nie pomaga już nie wiem co robić pomóżcie!!!!!!!

Gość TenRyuNinja
Kilka tygodni temu runął mój świat , bez przyczyny , nic się stało poza globalnym brakiem sensu , brakiem sil , natrętnymi myślami zastraszający mnie wewnątrz. Moim komentarzem chce pomoc tym którzy popadli w depresje i znajdują się w dołku.Pamiętajcie ze lekarstwa i psycholog nie koniecznie muszą być jedynym wyjściem. Najlepszym psychoanalitykiem każdego z nas jesteśmy my sami a poradzenie sobie z depresja samemu jest możliwe i da wam satysfakcje i wiarę w siebie - czego brak powoduje depresje. Oto 7 kroków ku wyzdrowieniu i dobremu samopoczuciu. 1.Zróbcie wszystkie badania kontrolne krwi , tarczyca , cukier etc. Pokarzcie to lekarzowi rodzinnemu.Niektóre lekkie choroby mogą powodować depresje przez zaburzenie gospodarki minerałów w organizmie! Zakładając ze badania są w porządku przechodzimy do punktu 2. Jeżeli w badaniach wyszły zaburzenia , leczymy je i jeśli depresja nadal się utrzymuje przechodzimy do punktu 2. 2.W aptece zaopatrujemy się w: Shenzhen w tabletkach Deprim ( wyciag dziurawca w tabletkach ) Kompleks witamin np.Centrum Magnez.(b6) Melisa w saszetkach Witamina (b8) Inositol Olej Rybi (Omega6) Olej Lniany (Omega6) Przyjmujemy każdy z preparatów według dziennej normy. na początku zwiększamy terapii ilość inositolu np.5x - 1 dnia . 4x - drugiego dnia Magnez - Również na początku terapii przyjmujemy więcej i stopniowo wracamy do zalecanej ilości. Przyjmować preparaty należny ok 3-4 tygodni. Wszystkie preparaty dostępne są bez recepty, i nie są szkodliwe dla organizmu. 3.Poprawa samopoczucia odczuwalna jest już następnego dnia tak tez zaczynamy budować siebie od nowa. - Rezygnujemy z Herbaty , Kawy i Coca Coli i zastępujemy ja Melisa - W Sklepie indyjskim kupujemy kadzidełka i zapalamy je w domu - redukujemy odbiór telewizji i radia , zamieniamy je na muzykę relaksacyjna ( Winamp Online Radio - Meditation ) - zapoznajemy się zasadami medytacji , prostych oddechowych ćwiczeń ( Om - Ah - Hum ) Dzięki tym zmianom zaczynamy wycisza się wewnętrznie.Jeżeli mamy problemy z zasypianiem , słuchamy cicho muzyki relaksacyjnej. 4.Jeśli jesteśmy uczestnikami konfliktów w pracy , rodzinie lub wśród przyjaciół nie potęgujmy gniewu i jak najszybciej pogódźmy się na wszystkich frontach.Po przyjęciu środków z punktu 2. Nagle okaże się ze twoje problemy i konflikty nie są aż tak istotne i poważne. Depresja potęguje problemy! 5.Zmiany nerwicowe często związane są z brakiem pewności siebie , a brak pewności siebie często z złymi nawykami. Należy kategorycznie zrezygnować z alkoholu wszelkich używek , samo zaspokajania swoich potrzeb >:) .To ostatnie bardzo silnie wpływa na samoocenę , popychając cie do zamknięcia w sobie. 6.Teraz czas przestać prowadzić podwójne życie. Każdy z nas często idzie na kompromis , pędząc w codziennym życiu i karierze , zaniedbuje siebie i swoja rodzinę przez co kontrast miedzy marzeniami a realności staje się coraz większy. Smykla sylwetka zaokrągla się , stare powody dumy staja się kompleksami.Przestajemy być zadowoleni ze swojego wyglądu , co poważnie wpływa na nasze samopoczucie i samoocenę. Czas zwolnic i przede wszystkim wprowadzić zmiany: Codziennie Musisz 40 min. zajmować się aktywnością fizyczna , biegać , skakać na świeżym powietrzu , najlepiej kupić do tego odpowiedni fajny kostium aby czuć się dobrze i sportowo... Bardzo dobrym wyjściem jest wrócić do starych przyzwyczajeń , biegałeś kiedyś - zacznij biegać , tańczyłaś , - wróć do tańca . W moim przypadku wróciłem do Karate - moim mottem: jeśli nie wiesz co zrobić zrób pompkę! 7.Czas zmienić dietę , na nisko tłuszczową , ona sprzyja przyswajaniu suplementy które kopiłeś ( as ) w aptece.( Diety ABS , Redukcyjne - ) 1 danie;Najprostsza to śniadanie - kasza ze zbóż ( błonnik ) 2 danie;Robimy dużą michę sałatki z warzyw z gotowana piersią z kurczaka i jemy ja przez cały dzień ( w pracy w domu ) w miarę równych odstępach czasu tak aby wyszło nam 6 razy AM. Jeśli zastosujecie się do tych wskazówek z waszej depresji , nerwicy , natręctw i obsesji nie zostanie nawet śladu. Niestety po udanej trapi trzeba żyć zdrowo! Depresja i nerwica natręctw jest choroba na której rozwój wpływa niewystarczający dla naszego mózgu kontakt ze światem zewnętrznym , wysiłek fizyczny to nic innego jak miliony bodźców wysyłanych do naszego mózgu z mięśni naszego ciała.Mozg człowieka nie ewoluuje tysiące lat , a BUM i ogromna zmiana stylu życia w naszych czasach sprzyja całkowitemu odizolowaniu od codziennych zajęć codziennego dnia.Nasi dziadkowie nie chorowali na depresje , musieli nosić wodę , rąbać drzewo , prac ręcznie , chodowac i uprawiać , zbierać i przetwarzać.My dzisiaj izolujemy się w samochodzie wisząc na telefonie komórkowym , całymi dniami zajmujemy się praca nierzadko za komputerem , wieczorem nie mamy siły na wysiłek , zmywa za nas zmywarka , pierze pralka , zamiast spotkać się ze znajomymi , piszemy z nimi na FB albo Skape. Tutaj dopatrujcie się przyczyn swoich nerwic.Problem tkwi w niewłaściwym dysponowaniu czasu i zaniedbaniu niezbędnych dla zdrowia elementów życia , jak sport , kontakt z ludźmi , zdrowe odżywianie ... Potraktujcie swoje natrętne myśli jako sygnał od organizmu ze czas na zmiany. Wy sami wewnątrz siebie chcecie zmian a wasze ciało jest zbyt leniwe i bierne, wiec podświadomie uderzacie w same cenne i ważne wartości w waszym życiu żeby zmusić siebie do aktywności i przejścia na kolejny etap w życiu. Gwarantuje wam stanowcza poprawę samopoczucia , mnie to pomogło! Nie poddawajcie się! Pozdrawiam

Gość TenRyuNinja
Rita1988 Twoje natrętne myśli mogą mieć przyczynę w tym co opisałem w swoim komentarzu! Polecam ci ta metodę mnie pomogła , moje natrętne myśli również związane były z agresja co sprawiało bardzo wiele wewnętrznego bólu i początkowo przerażenia. Dodatkowo podparłbym twoja terapie zapisaniem się do klubu gdzie zajmują się samoobrona. Twoje natrętne myśli to jak sny , musisz interpretować je odwrotnie , obawiasz się o synka , najadłaś się strachu przez śmiercią w czasie choroby i przeraziłaś się wewnętrznie ze syn zostanie sam.Teraz podświadomie możesz bać się o swoje zdrowie i to ze może się coś tobie stać.Przenośnia twoich natrętnych myśli może być podświadomie skojarzenie ze brak ciebie zabije szczęśliwe dzieciństwo twoje syna. Idealnym rozwianie to żebyś ćwicząc samoobronę lub inna sztukę walki zrozumiała jak wielka masz kontrole nad swoim ciałem, jak trudno w czasie ćwiczeń zrobić krzywdę partnerowi z którym ćwiczysz - odkryjesz w sobie cechy których dotąd nie odczułaś i jak tworzy się proces reakcji od myśli do czynu.Ćwicząc zrozumiesz swoje ciało , poczujesz samokontrole , poczujesz się pewniej i uspokoisz wewnętrznie! W moim przypadku kiedy uciekłem od nerwicy do Karate bylem już wykończony , balem się noży , ostrych przedmiotów.Stosując leczenie natręctw metoda prowokacji czyli postawienia siebie w sytuacji ekstremalnie zbliżonej do swoich natrętów odmówiłem treningu prawdziwym nożem zastępując go drewnianym ,balem się ze mogę zranić podświadomie partnera.Trener zmusił mnie do ćwiczeń ostrym narzędziem , zrozumiałem wówczas , jak ostrożny jestem , jak silnie przezywam za bezpieczeństwo drugich osób ,to stało się przełomem i obecnie nie zwracam szczególnej uwagi na ostre przedmioty, dodam mam w domu istny arsenał mieczy , noży i średniowiecznej broni która ćwiczę i kolekcjonuje .Natręty były strasznym problemem - widok noża , miecza , topora wywoływał tragiczny strach o którym również nie moglem nikomu powiedzieć .Dzisiaj Niema po nich śladu! Zwalczaj agresje myśli - wysiłkiem ciała a zrozumiesz jak jesteś dobra i opanowana. Pozdrawiam!

Gość gość
Dziękuje za Wasze wpisy, dzięki temu wiem ze nie jestem sama z tym..i już wiem co będe robić żeby pozbyć sie tych mysli:)

Gość gość
Zycie zaczynało mnie przerastać. Nie potrafiłam odnaleźć się wśród ludzi, z każdym miesiącem problemy narastały i zaczynałam wpadać w powazną depresję. Pomogło mi oczyszczenia energetyczne, które zamówiłam na stronie moc-energii.pl , teraz znowu jestem pełna zycia, tak jak kiedy byłam jeszcze młoda. Wreszcie patrze w przyszłość z optymizmem.

Życie przerosło Cię, gdy dostałaś/eś pierwszy WYROK ZA OSZUSTWO. x Niczego Cię to nie nauczyło :( x i znowu wpuszczasz GŁUPKÓW w maliny :(.