Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffer

wierzycie w BOga ?

Polecane posty

Gość Ja nie wierzę.
do wierzących- w ktorego boga wierzycie? Bo wszyscy mówią, że ci pzostali to szystko jeden bóg, tylko w innych postaciach: Jezus, Budda, Mahomet... Ale ponoć nam bóg kazał "iść i nauczać WSZYSTKIE narody" to po co niby innym narodom miałby sie objawiac w innej postaci? Religia, tak samo jak język, pismo, obyczaje, tradycje, rozwijała się inaczej u różnyc narodów. Przecież musimy w coś wierzyc, bo każdy się boi śmierci ;) A te wszystkie cuda o których piszą gazety? Pic na wodę. Nawet jeśli wydają się wiarygodne, to predzej czy póżniej ktoś wyjaśni w sposób naukowy jak to się dzieje. Tak jak starożytni wierzyli, że bóg zabiera im światło, tak w sredniowieczu wiedzieli ze to zaćmienie, jak w średniowieczu mówili, ze figurki płaczą krwawymi łzami, że opłatki pokryte są krwią, my dziś wiemy że to pewna bakteria która rozwija się szczegolnie intensywnie na chlebie i przyjmuje kolor czerwony. A to co dziś wymyślą, za ileśtam lat też będzie sie dalo wyjaśnic:) Więc nie wierzę i dobrze mi z tym :P Może uwierzę jak Dj Rydzyk sprzeda Maybacha i nakarmi głodne dzieci :P

Gość ja właśnie ja
A ja wierzę i też mi z tym dobrze ;)

Gość Ja nie wierzę.
A poza tym uważan, że jak ktoś każe mi wierzyć w coś czego nie widzę, każde mi się podporządkować pod grożbą cierpienia to na pewno nie jest bogiem... taki ktoś w dzisiejszycz czasach to psychopata :D Normalnie jest to karalne :D

Gość Ja nie wierzę.
Ah! dodam jeszcze, że w ostatnich latach watykan potwierdził, że religia jest zwykłym wymysłem ludzkim... ZNIEŚLI POST W WIGILIE BOZEGO NARODZENIA :D Być może okaże się, że za x lat będą panowały zupełnie inne zasady. Geje i lesbijki będą mogli zawierać związki małżenskie kościelne (nie mam nic przeciwko :) ) Piętek moze nie byc dniem postnym, nie wiem co jeszcze wymyślą, ale nie bedzie to na pewno ta sama religia która jest obecnie, nie te zasady :)

Gość Ja nie wierzę.
Pomógł? MAsz na to namacalne dowody? a moze zwykly zbieg okolicznosci? Ja byłam wierząca, modliłam sie intensywnie do niego i dupa :) nie pomógł mi ani razu :) Bo on NIE ISTNIEJE :D

Kaczyńskim też wierzyliście, co ? :classic_cool: A to może powtórze pytanie koelgi wyżej - który Bóg jest prawdziwy? Bo co religia, to inny Bóg, w którego mam wierzyć, zebym potem mógł ganiać za dupami po raju? :)

Gość Ja nie wierzę.
To czy komuś wiedzie sie dobrze czy nie nie zalezy od boga. Nawet jeśli jesteście wierzący to nie powinniscie tak mówic :D Bo Wasz bóg powiedział, że NIE INGERUJE W TO CO SIE DZIEJE NA ZIEMI :D (sprawiedliwośc po smierci:) ) Mój najlepszy przyjaciel jest ateistą od urodzenia. A wiedzie mu sie wspaniale, zawsze ma szczęście do wszystkiego. Myślicie, ze wasz bóg mu pomógl? :D za co? :D

Gość Ja nie wierzę.
El Mariachi :D ja jestem koleżanką ;)

Gość Ja nie wierzę.
No ok, w imię boże wybaczam Ci.