Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katkaa23

kobietki-doradźcie, jestem w jałowej sytuacji

Polecane posty

Gość katkaa23

Tydzień temu i 1 dzień zapomniałam pigułki, spóźniłam się 26 godzin. No więc pomyśleliśmy z moim ukochanym- zrobimy test dla pewności za 2 tygodni, ale szansa jest minimalna (chociaż niby to był 1 tydzień pigułek, no i był seks w tygodniu przed a nawet w ten dzień). Miałam tak zrobić ale.. Teraz, tydzień i dzień po, mam dziwne bóle-a właściwie nie bóle a takie uczucie w okolicach macicy, jakby tam się coś działo, to nieprzyjemne. Zaczęłam sikać 2 razy częściej niż przedtem i ogólnie od wczoraj źle się czuję-słaba jestem, mam stan podgorączkowy, ból głowy. Dodam, że nie stresowałam się tym w ogóle, bo szansa na zajscie w ciaze jest minimalna a poza tym jesli nawet bym zaszła jestesmy w stanie wychowac dzieciątko. Tylko teraz jestem w kropce. Pobiegłam dzisiaj do lekarza, a on, że mnie nie przyjmie bez wczesniejszych zapisów. I co ja mam zrobic? Teraz weekend, ja nie wiem czy mam brać pigułki nadal (co jesli zaszkodzą w razie czego?) Jutro zrobię test, ale czy 7-8 dni po wykryje gdyby coś ciążę? No i w ogóle jestem zestresowana-nie tym, że mogę być w ciąży tylko tym , że teraz bior ę pigułki i mogą one zaszkodzić?(nie chcę przestać brać,bo jesli w ciazy nie jestem to niepotrzebie przerwę) a do tego ja i mój ukochany mamy przeciwne rh krwi (ja ujemne) od kiedy poczułam te wszystkie dolegliwosci zaczełam schizowac, a wczesniej w ogole nie sadzilam, ze jest jakakolwiek szansa, chcialam tylko rutynowo sprawdzic testem za jakis czas a teraz..sama nie wiem

Gość katkaa23
byłam dzis u ginekologa i mnie przegonił a teraz weekend moze ktos ma doswiaczenie, czy test wykryje cos w razie 7 dniowego zaplodnienia, zwazajac na to,ze biore pigulki, czy one nie zafalszuja testu

Gość khjhgjgjhg
za wczesnie na objawy ciazy,nie panikuj :) czlowiek wszystko moze sobie wmowic

Gość wygląda to tak....
testy wykrywają 6-dniową ciążę, oczywiście też mogą się tak wcześnie pomylić. 100% pewności będziesz miała już teraz jak pójdziesz do laboratorium i zrobisz badanie krwi na obecność HCG beta. W początkowym okresie ciąży wartość tego hormonu szybko wzrasta. Płacisz za badanie jakieś 20 zł i wiesz co chciałaś wiedzieć. A co do brania pigułek - to nawet biorąc je można zajść w ciążę i dostawać krwawienie z odstawienia. Również teraz możesz je przyjąć, bo to nie są takie dawki hormonów które by mogły zaszkodzić dziecku. Trzymaj się:))PS. jestem farmaceutką więc możesz mi zaufać.