Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulinka 21

Dlaczego wszystko kręci sie wokół wyglądu ? Niby on nie jest taki ważny a jednak

Polecane posty

Gość Bulinka 21

Jak dziewczyna jest atrakcyjna ( wg debilnych kanonów :-o ) to od razu ma lepiej w życiu. Mężczyźni nadskakują jej, pomagają, kokietują, podrywają na każdym kroku, na ulicy przepuszczają, więcej jej można - wszyystko wybaczaja, lepsza praca itd... A z drugiej strony nie atrakcyjna dziewczyna ( wg tych samych kanonów ) jej przeciwieństwo: brak dobrej pracy, mezczyzni nie zauwazaja a jeslitak to tylko dlatego aby zakpić, wyśmiać lub olać. Niby dwie osoby tej samej płci, ale jakże odmienne życia :-( Dlaczego ? Dlaczego wygląd jednej może dać wszystko a drugiej wszystko zabrać ? :-(

Gość w przedziale 13-20lat
starsi juz nie wysmiewaja i nie olewaja

jest ważny... mówienie, że nie to tylko taka sztuka dla sztuki albo nie chęć do przyznania si że też się na to patrzy :D np.: tzw. efekt aureoli :P \"laczego ? Dlaczego wygląd jednej może dać wszystko a drugiej wszystko zabrać ?\" gruba przesada

Gość Bulinka 21
Najgorsze to jest to, że ja przy takich "ślicznych" czuje sie jak jakiś kopciuszek, jak uboga krewna :-( Na studiach to zauwżyłam, że takie zazwyczaj nie robią nic poza rozmowami o modzie itp a jak przychodzi do egzaminów to wdzięczą się aby tylko im pomóc :-( W pracy u mnie także jest taka sytuacja. Był organizowany wewnętrzny konkurs na stanowisko asystentki prezesa. Były dwie kandydatki: ja i taka jedna koleżanka. Mimo, że ja skończyłam studia z wyróżnieniem, znam języki itd to wybrali ją - bez wyższych studiów ale z "prezencją" :-( I po co sie uczyć ? Nie dziwcie sie pozniej, że dziewczyny mają kompleksy skoro świat to powoduje :-(

Gość No tak ...
I teraz po jednym poscie wyjdzie na to, ze ladne dziewczyny maja szanse tylko na bezmozgowcow :D No brawa dla tej pani

to Wy tworzycie debilny kanon :classic_cool: -- > czyli wedlug was kazda ladna dziewczyna ma faceta bezmozgowca a brzydkie mają tylko mądrych :D ojj zal mi was :D Każdy powtarzam każdy lubi przebywać w towarzystwie osób urodziwych ... to tak samo jak nie lubi bałaganu wokól nas ... kazdy facet jest wzrokowcem i to nie jego wina ze najpierw patrzy na wygląd. trzeba sie z tym pogodzic :P

Gość Bulinka 21
Łatwo ci mowic pogodz sie z tym, skoro ten problem ciebie nie dotyczy :-o Dlaczego mam czuc sie gorsza niz jakas wypacykowana wytapetowana lalunia ? :-o Jetsem taka sama kobieta jak ona i chce byc tak samo traktowana a nie jak jakis towar gorszej kategorii :-o

Bulimka znam dziewczyny niekoniecznie ładne na pierwszy rzut oka przeciętne ,ale uśmiechnięte zadbane ,nie żadne tipsiary,mające swój styl i uwierz mi że nie mogą opędzić sie od facetów.

Gość Bulinka 21
Śmieszy mnie fakt, iż na prawde wszystko zależy od tego wygląd za który przecież nie odpowiadamy. Lecze sie hormonalnie od dziecka i jeszcze długo będę sie leczyła niestety. Mam 154 cm i ważę 97 kg i co mi z tego, że jestem na prawde inteligentna, wykształcona skoro przez wygląd czuje sie gorzej niż inne dziewczyny :-( Ta koleżanka z pracy co wygrała konkurs na to stanowisko jest wręcz idealna 174 cm 55 kg i gdzie ja z taką mogę się równać ? Co z tego, skoro ona ledwo zdała maturę ( mamy wspólnych znajomych i dowiedziałam sie co nieco ) skoro dyrekcja to ją wybrała a najciekawsze jest to, że ona teraz mi wydaje rozkazy i często muszę naprawiać to co ona przez swoją niewiedzę zrobiła :-( Wszystko na mojej głowie a ona tylko kase zgarnia i świeci cyckami :-( NIe dziwcie sie że to jest frustrujące :-( Mnie to już przytłacza...

Gość Bulinka 21
Dziękuję Ci :-) Ciężko żyje sie samotnej w świecie gdzie każdy kocha i jest kochany :-(

Gość truskawkowaaaaa
''na takie sliczne lecą faceci bezmózgowcy..''- nie jest to prawdą. co ty tutaj opowiadasz... PONOC jestem atrakcyjna 20 latką, mam swietnego faceta [ choc on akurat nie jest do konca w moim typie z wygladu, ale ma cudowny charakter ! ] i znam wiele atrakcyjnych i ladnych dziewczyn ktore dla swoich facetow sa calym swiatem. pisalam PONOC jestem atrakcyjna, inni tak sadza ale ja mam mnustwo kompleksow i czuje sie niekiedy gorsza od innych dziewczyn -> to ze mam za duzo na biodrach itd. Bulinka 21-> tak to bardzo frustrujace, ale nic nie poradzisz.:/ niestety wyglad czasem nie nalezy od nas :/ ja tez mam problemy hormonalne i w pewnym czasie bardzo przytylam. boje sie leczyc hormonami bo wszyscy mowia ze od nich sie tyje :/ teraz schudlam , no ale jak bede sie starac kiedys o dzicko bede musiala zaczac z hormonami walczyc.

Gość no tak ...
A od kiedy ladna dziewczyna kojarzy sie z wytapetowana lalunia ?? Matko , co za dziwne myslenie ...

Gość krytykantttttttt
mezczyzni sa wzrokowcami

Gość czokoroko
bulinka 21 tu przesadzilas - ładna dziewczyna to nie wytapetowana lalunia, to naturalna , pewna siebie, o ladnych rysach twarzy szczupla [nie chuderlak ] dziewczyna. tapeciary tu nie wchodza w gre. zreszta sama wiesz jak jest ;]

Gość oj nie nie..
ładne to nie tapeciary...niezgadzam sie ladne tez czasmi maja przewalone w zyciu.....naprawde...a ty droga kolezanko uwierz poprostu w siebie, zmien sie, badz bardziej otwaryta na zycie i na ludzi i nie zazdrosc innym a zobaczysz ze zycie bedzie o wile piekniejsze:)) w zyciu moja droga niechodzi tylko o urode:) pozdrawiam

Gość znowu popadamy w skrajnosci
wiesz co i znowu jak to bywa na cafe popadamy w skrajnosci ładna dziewczyna nie znaczy wypacykowna tipsiara ktora pol zycia spedza w solarium choć zgadzam się z tym że wygląd jest ważny szczerze mówiąc nie sądziłam że aż tak ale w czasie ostatniego roku przekonałam się na własnej skórze że jest bardzo ważny rok temu przy wzroście 156-157 ważyłam 77 kg nie ma co ukrywać atrakcyjna specjalnie nie byłam niby starałam się o siebie dbać, ale przy moim wzroście i rozmiarze 44 trudno dobrze wygądać choćbym nie wiem jakie ciuszki ubrała także byłam gruba, ubierałam sie juz trochę jak czterdziestolatka( a mam latek 22 moja mama nosiła lepsze ciuchy niż ja) zabrałam się za siebie w tej chwili waże 50-51 kg wiem że może wg standrardów cafe to pewnie i tak pare kg za dużo ale musicie mi uwierzyć na słowo że już jestem szczupła dziewczyna( rozm 34/36) wraz ze zmianą wagi zmieniłam kolor włosów ale i styl ubierania ale to nie tak że zaczęłam się ubierać jak lalka barbie nie po prostu nie musze już nosić workowatych ciuchów, patrzeć na każdą bluzkę czy nie przypadkiem nie pogrubia mogę sobie pozwolic na ubrania zdecydowanie bardziej kobiece mam ładną talię to ją podkreślam bo czemu nie ale wiem kiedy musze się ubrać elegancko, kiedy zwyczajnie, kiedy sportowo a kiedy mogę wyskoczyć w czymś sexi wyglądam zdecydowanie lepiej nie wyglądam jak modelka nie mam 175 cm wzrostu ale tego nie zmienie i musze to jakoś zaakceptowac wiem że wyglądam zdecydowanie lepiej co nie zmienia faktu, że nie stałam się nagle tispiarą szczerze mówiac to tipsow nigdy w zyciu nie miałam, na solarium nie chodzę w ogóle, białych kozaczków też nie noszę poza tym czy mój wygląd ma wpływ na to jaka jestem ?? czy ja wiem jestem taką samą studentką jak byłam może nawet bardziej pilną:) mam takie same plany co do przyszłośći może nabrałam pewności siebie to fakt,ale czy to zła cecha nie nie stałam sie nagle zarozumiała i próżna po prostu uwierzyłam że nie jestem taka zła i że może może życie nie tak do końca jest przegrane ale czy np wygląd ma wpływ na to że faceci mi wszystko wybaczają- tu juz bym polemizowala. w ogole nie rozumiem dlaczego mieliby mi wszystko wybaczac i to na pewno nie jest tak że jednym wygląd wszystko daje a innym zabiera nie wiem może akurat Ciebie spotkala taka sytuacja, ale ja spotkałam sie raczej z sytuacjjami gdzie liczyły się kompetencje a nie wygląd ale to tylko moje zdanie ktoś może sie z nim nie zgodzic

wygląd jest ważny poprostu takie mamy czasy i tyle a najgorzej mają ci normalnie wyglądający ludzie :O

Gość vvvvv
Co to znaczy "normalnie wyglądający"?

O ile mamy ochotę się przekonać czy osoba atrakcyjna ma coś więcej niż tylko urodę o tyle w osobowość nieatrakcyjnej nie chce nam się wgłębiać:D Wzrokowcami są zarówno mężczyźni jak i kobiety- a to czy ktoś nam się wyda strakcyjny to kwestia gustu.

Gość Lukasz__
>Lecze sie hormonalnie od dziecka i jeszcze długo będę sie leczyła niestety. z Opisu wynika że dożywotnio (bo leczysz się od wieku dziecięcego a już studia skończyłaś ) rady od \\\'normalnego\\\' człowieka : 1. zmienić lekarza ! 2. odżałować spróbować wizyty w gabinecie prywatnym 3. fakt faktem sterydy mają znaczny wpływ na metabolizm i masę ciała ale to ,że tak jest i trzeba to zaakceptować to bzdura z każdej nawet beznadziejnej sytuacji jest wyjście !. a apropos tematu Mężczyźni ganiają za pięknymi kobietami a babki za \\\'zaradnymi\\\' facetami ot taka natura ludzka :) , są wyjątki ale to tylko wyjątki .