Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGUSKA1133

NISKI POZIOM PROGESTERONU POMOCY!!

Polecane posty

Gość AGUSKA1133

WITAM, Mieszkam za granica, w marcu bylam w Polsce i poszlam prywatnie do ginekologa. Za jego rada zrobilam sobie badanie krwi na progesteron. Ponizej moja rozmowa mailowa z ginem, po tym jak wyjechalam z Polski (przyslal mi wyniki mailem): JA: Bardzo dziekuje, Prosze równiez o krótki komentarz do tych badan, bo nie bardzo rozumiem, co one oznaczaja. Nastepnym razem bede w Polsce od 1 maja do 6 maja, wiec byloby super, jakby mi Pan powiedzial, co musze zrobic/kupic/na co zaszczepic. Rozumiem ze ujemny wynik na toksoplazmoze oznacza ze musze sie zaszczepic? Poza tym nie bardzo rozumiem co oznaczaja informacje na odwrocie. Dziekuje, Pozdrawiam, GIN: nie ma szczepień- trzeba uważać co sie je i wklada do ust, myc rece itd-internet-profilaktyka, progesteron b. niski tak jak przypuszczalem JA: dziekuje za rade, poczytalam troche w Internecie o progesteronie, w czasie robienia badan znajdowalam sie w fazie folikularnej (która trwa 6 do 14 dnia cyklu), na badaniach mialam progesteron 0,51 ng/ml a na odwrocie badania pisze, ze w tej fazie progesteron wynosi od 0,12 do 0,54 wiec chyba moje 0,51 to wysoki chyba? Nie znam sie na tym, dlatego tak Pana mecze o wyjasnienie ;) GIN: wg najnowszej wiedzy najnizszy przypadkowy prog w dowolnym momencie ma byc 10-Pani jest b niski, pogadamy w maju,pozdr

Gość AGUSKA1133
i co ja mam o tym myslec?? Czy jest na tym forum ktos, kto móglby zinterpretowac ten wynik?? help!!

Hormon- progesteron, dzień -7-8 dni po owulacji , norma->= 10 ng/ml , co oznacza – Prawidłowa czynność ciałka żółtego Hormon- progesteron, dzień - II faza cyklu , norma-

Gość AGUSKA1133
wielkie dzieki, zaraz poczytam, dodam ze badanie krwi mialam w 10 dniu cyklu, czy to ma jakies znaczenie? Cykle mam regularne, co 25-27 dni, dosyc obfite krwawienie w pierwsze 2 dni, duzo mniejsze w nastepne 3.

Gość AGUSKA1133
ten link który mi podalas nie dziala. Moglabys wkleic jeszcze raz prosze? dziekuje!

ten link musisz sobie skopiować i zlikwidować spacje między print a przecinkiem.

Gość AGUSKA1133
zadzialalo!! jeszcze raz dzieki ;)