Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEPOJĘTE23

JEŚĆ MIĘSO CZY NIE? NIE PRZECZYTAJCIE-NIEPOJĘTE A JEDNAK!!!!

Polecane posty

Gość ja jem mięso
mam świetne wyniki a lekarz nigdy jeszcze się nad nimi nie rozczulał i nie pieprzył o dobrej diecie. Zwyczajnie mówił "wyniki w normie", "wyniki bardzo dobre" itp Coś mi się wierzyć nie chce, że przy każdym prawidłowym wyniku lekarz spazmuje z rozkoszy i zachwytu:O

Gość Nie widzę tu
żadnego przymusu ze strony autorki,żeby rezygnować z padliny.

Ł Ania - mydlnica jest łatwo dostępna ;) a co do skór - przecież to skóry ze zwierząt rzeźnych, więc zamiast utylizacji wykorzystuje się je. ale dawno o tym nie czytałam, toteż teraz nie powiem na 100% a dzieci wegetariańskie żyją i mają się dobrze. co kto lubi. jeden da się pokroić za zielsko, drugi za schabowego :)

Gość rimbrumbrum
niezly ten podszyw z kotami:) ale sie sumialam podszywaczu a jesli chodzi o miesa, to u mnie w domu wszyscy sie nim zapychaja i maja super wyniki. wiec to chyba nie ma az takiego znaczenia. wazny jest umiar, zloty srodek we wszystkim. jak sie bedzieciemy zapychac jakims miechem naszprycowanym chemia, konserwantami to nikt zdrowy nie bedzie po takim czyms. ale mam na szczescie testera w postaci mojego psa. ten nie tknie wedliny i miecha jak ma duzo chemii:) odwraca z obraza ryj jak mu podaje cos chemicznego

Gość ze strony autorki
promienieje tylko głupota. Przymusu też nie dostrzegam:)

Gość Ł Ania
ale ja mówię o konsekwencji, jeśli już empatia to prawdziwa, szczera i na całego :d

Rok temu trafiłam do szpitala.Przedtem ciąłe bóle brzucha,z niewyjaśnionej przyczyny.Wyniki krwi dobre ale mogŁy być lepsze zaÓważyŁ lekarz Niski poziom żelaza,hemoglobina też mogłaby być wyższa.Kiepsko się pani odżywia!!!Pomyślałam ja kiepsko się odżywiam.???Przecież jem normalnie do cholery.Tzn .wszystko.Jestem powtarzam to nadal osobą jedzącą mięso ale już tylko drobiowe bo nie ukrywam że lubię.Kiedy patrzę jednak na moją córkę zastanawiam się CORAZ BARDZIEJ NAD NIE JEDZENIEM MIĘSA.

Gość ribbrntrop nir masz racji
wielu ludzi nie jedzacych mieso sa zdrowi i nie krzycz tu ze jest inaczej. Chcesz jesc mieso jedz sobie, ale uszanuj wybory innych.

Gość a mój brat od
10 lat pali papierochy i ma super wyniki. Chyba zmuszę rodzinę żeby też paliła:O

Gość to nie jedz i już
chcesz się tu wyżalić czy co?

Gość Ribbentrop
poczytaj dokładnie co napisałem ewentualnie potrenuj czytanie a dopiero pisz że krzyczę lub kogoś do czegoś zmuszam ;-)

Gość sledzie w smietanie
Sa ludzie ktorzy potrzebuja miesa do prawidlowej egzystencji. Są tacy ktorzy potrzebuja miesa tylko ok 2 razy w tygodniu. sa tacy którzy jedza mieso tylko zima, wczesna wiosna i pozna jesienia. Sa tacy co w ogole mieska nie jedza. Po prostu rozni ludzi i rozne potrzeby. :)

Gość wegetarianie nie
chorują na AIDS, opryszczkę i żółtaczkę... W ogóle wszystkie choroby i wizyty w szpitalach są efektem jedzenia mięsa:P

Gość nie jadam miesa bo mi nie
smakuje. I n ikt mnie nie przekona zebym jadla! A wyniki tez mam dobre. :P

Gość Ł Ania
gulasz wołowy z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty pyszności :)

amerykanscy naukowcy udowodnili ze mieso zwlaszcza czerwone jest rakotworcze

Gość wszyscy moi znajomi
ktorzy tak krzyczeli ze mieso MUSI byc ,juz nie zyja ,zmarli na raka... Ja jadam mieso ale nie stawiam go na pierwszym miejscu. Raz - dwa w tygodniu wystarczy.

Gość Ribbentrop
ja powiem tak: nie ma jednej drogi, wegetarianizm jest dobry dla osób dorosłych, organizmów zdrowych, osób które faktycznie wiedzą czym i jak zastępować mięso, jeśli nie znasz się dokładnie na tym to nie zabieraj się za wegetarianizm, wszystkim można sobie zaszkodzić, najgorsza jest przesada.

Gość wszyscy moi znajomi
no wlasnie jana444 z pod klawiatury mi to wyjelas...:D

Nie wiem co mam myśleć.Ja nikogo nie mawiam powtarzam po raz kolejny do niejedzenia mięsa broń boże.Po szpitalu-wynik u mnie zapalenie jelit.Wróciłam do domu podleczona z zaleceniem "dieta lekka".Zgadzam się jak najbardziej że chemia w ja kimkolwiek jedzeniu niszczy nasz organizm .JadŁam sobie lekkie rzeczy,gotowane ale smak nie ten.Więc przy najbliższej okazji na obiadek pieczeń z szynki .Pyszne ,niestety żołądek się zbuntował.Wzdęcia i uczucie ciężkości.

Gość Ł Ania
wiele rzeczy jecie rakotwórczych, choćby środki ochrony roślin

Gość Ribbentrop
nie ma nic gorszego niż przy chorych jelitach i żołądku przejść na wegetarianizm - awitaminoza i brak minerałów gwarantowane, tobie nie radzę przechodzić na wege bo sobie zaszkodzisz, dieta lekkostrawna i wegetarianizm wzajemnie się wykluczają

Gość Ł Ania
nie wszyscy dobrze trawią rośliny strączkowe

Wiem że każdy je to co mu smakuje i ma do tego pełne prawo czy to mięso czy śledzie.Nie zgadzam się natomiast z tym że to co ma mięso tzn. wartości odżywcze tego nie ma np.soja.Niech ktoś mi proszę wyjaśni dlaczego my chorujemy jak już pisałam wcześniej na wszelakie sezonoewe grypska,infekcje a mojej małolaty nic się nie czepia-odpukać.Lekarz rodzinny mojej córki powiedział że nie jest pierwszą pacjentką wgetarianką Z TAK DOBRYMI WYNIKAMI ,kondycją.i że przychodzi chyba punkt zwrotny w medycynie .

Gość Ribbentrop
i rozumiem że ty chcesz jeść soję zamiast mięsa, przy chorym układzie trawiennym?

Gość tak mam znajoma rodzine
gdzie jest 5 dzieci i nikt z nich miesa nie jada , sa zdrowi , wcale dzieci nie choruja, wiec to ze mieso byc musi w jadlospisie to poprostu mit ,JEDEN WIELKI MIT! juz od dawna wiadomo ze nie musi. Ale jak widac do niektorych to nie trafia, Nie wiem moze to wina miesnej diety?

Gość Ribbentrop
i rozumiem że wy wszystkie "expertki" od wege, polecacie tej pani "niepojęte23" przy zapaleniu jelit dietę wegetariańską w której, tak czy siak będzie skazana na substytuowanie mięsa roślinami strączkowymi?

Gość Ł Ania
to głównie wina niehigienicznego trybu życia, byle jakiego jedzenia, byle czego, byle jakiego odpoczynku, mało ruchu, dużo stresu, chore relacje Nie mówię że mięsko jest cudowne, ale nie można powiedizeć, że jego jedzneie lub nie warunkuje zdrowie lub chorobę

Gość nie jestem expertem od zywieni
i nie polecam tej pani takiej czy innej diety. mowie tylko ze nieprawda jest jakoby dieta miesna byla jedyna , sluszna dieta.