Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEPOJĘTE23

JEŚĆ MIĘSO CZY NIE? NIE PRZECZYTAJCIE-NIEPOJĘTE A JEDNAK!!!!

Polecane posty

Gość NIEPOJĘTE23

Poruszę temat dla wielu na pewno dla wielu kontrowersyjny.JeśĆ MIĘSO CZY NIE????Dziś mogę powiedzieć że nie!!!Dlaczego????Nie chcę tu poruszać tematu niehumanitarnej hodowli i sprzedaży mięsa z umęczonych zwierząt abyśmy siły mieli i rośli ,byli zdrowi i silni.Dziś wiem że mięso i wędlina pod jakąkolwiek postacią niszczą nam zdrowie!!!!!Dlaczego tak twierdzę???Zaraz wam napiszę kilka spostrzeżeń które mnie przekonaŁy o tym.Ja mięsożerna od dziecka,mąż dwoje dzieci(chłopcy) też a w tym towarzystwie jedna perełka moja córka która nie je mięsa pod żadną postacią OD 7-MIU LAT.To byŁ jej wybór .Na nic moje tŁumaczenia "zobaczysz wpadniesz w anemię,nie urośniesz ,nie będziesz miała sił,będziezs sŁaba i chorowita".Ona przetrwaŁa w swoim postanowieniu już tak długo i to jak funkcjonuje przez te lata i jaki jest jej stan zdrowia,podkopuje moje wszystkie argumenty w stylu "musisz jeść mięso bo...Dziś córka jest odpukać okazem zdrowia!!!!(przypominam 7 lat nie je mięsa i wędlin).Morfologia -super wyniki-idealne.Siły ma ciągle więcej i więcej rzadko bywa zmęczona.Urosła wysoka jak brzoza i przez te 7 lat pozbyła się nadwagi dziecięcej,ktÓrej ja ni jak nie mogłam zwalczyć!!! Panuje np. okropna grypa w domu wszyscy po kolei ją przechodzą .JĄ NIE RUSZA NIC!!!Od kilku lat!!!Katar wszyscy mamy okropny ona 1-2 dni leciutki i to koniec!!!MiaŁa jako dziecko stwierdzoną wadę wzroku i zalecenie noszenia okularków do czytania.Od kilku lat ma wzrok jak sokół.Wizyta u okulisty -to niemożliwe-mówi pani doktor,jedna ,drugaTrądzik nie ma buzia gŁadka od kilku lat atyle byŁo z tym walki.MogŁabym tak wymieniać bez końca.Jeszcze coś ,wegetarianką jest także od trzech lat jej koleżanka.Zmiany podobne .Powiedzcie mi i przekonajcie że mięso to samo zdrowie,gwarancja wzrostu,siŁ itp!!!!.Ja zwątpiłam bo my domownicy mięsożercy jesteśmy na przegranej pozycji!!!

Gość jesteś głupia
i się uważasz za naukowca :D żałosne

Gość NIEPOJĘTE23
jestem przedstawicielem handlowym i handluje sojowymi substytami mięsa, czekam na zamówienia

Gość ale to prawda co ona pisze
moje dzieci nie jadaja miesa od 4 lat , i nie choruja , wczesniej chorowaly co wiosna , robilam im badania krwi i sa super sama lekarka sie zdziwila. Sa naprawde zdrowe dzieci.

Gość NIEPOJĘTE23
Bardzo trafny argument"jesteś glupia" .Czy ja powiedziaŁam że uważm sie za naukowca.To są moje spostrzerzenia.Wytłumacz mi dlaczego jestem głupia jeśli masz odwagę coś mądrego napisać

Gość moje dzieci jedzą mięso
i są zdrowe i mają super wyniki krwi :p

Gość moje dzieci jedzą mięso
zresztą, jeśli komuś smakuje -nic Ci do tego. Jedz sobie co chcesz, i daj żyć innym

Gość NIEPOJĘTE23
jedynym mięsem jakie zjadam to osiedlowe koty które uda mi się złapać w sieci, gdyż latam po osiedlu z siatką w różowych okularach bez stanika i poluję na koty i dzikie ptactwo, wyobrażam sobie że to dzika dżungla, gdy spotykam blokersów to wyobrażenie często się potwierdza, często wówczas budzę się w miejskim szpitalu skąd szybko zwiewam ciągnąć za sobą kroplówkę, później wyciągam igłę i dzięki temu mam oręż do polowania na koty :-)

Gość dfdfdfdf
najlepiej smakuje mieso ze zwierzat które przed śmiercia cierpią

Gość NIEPOJĘTE23
Żeby było jasne ,nikogo nie namawiam do nie jedzenia mięsa bo sam je jem ,choć tylko drobiowe ale w coraz to mniejszych ilościach .Mam poważny dylemat? Ponieważ sama nie jestem super zdrowa i trapią mnie żeby byŁo jasne różne chorÓbska .Mięso lubię od czasu do czsu zjeść.Ale zdrowa nie jestem.Mimo że łykam witaminy ,jem owoce i staram się normalnie odżywiać.Proszę tyko aby ktoś dał mi konkretne argumenty że bez mięsa nie można być zdrowym,bo to co ja widzę i obserwuję u mojej cÓry przez te lata -przeczy wszystkim potocznie przyjętym normom odżywiania

Gość obalanie mitów śmiechu warte
zajmijcie się lepiej obalaniem zabobonów, wiary w horoskopy i innych głupot. Nie ma jednoznacznej jedynie słusznej diety dla całej ludzkości, odpuście sobie

Gość NIEPOJĘTE23
Po ce te podszywanie się?

Gość NIEP0JĘTE23
uwielbiam gdy niewydepilowane kłaczki z goleni moich współpracowników subtelnie drapią mi podniebienie

Gość Ribbentrop
nie jadłem mięsa jako dziecko przez 4 lata z własnej woli, teraz wróciłem do jedzenia miesa, wegetarianizm w dzisiejszych czasach to oszukiwanie siebie, wszystko co jesz jest pełne chemii i zdrowe jedzenie to nie wegetarianizm a unikanie produktów które zawierarają te chemiczne, niezdrowe dodatki. To warunkuje zdrowie. W naszym klimacie niejedzenie mięsa jest trudne.

Mam nadzieję że mój nick jest już czarny.Faktycznie widać że mięsożercy są bardziej agresywni.Po wpisach.Wejść na forum przeczytać,nabluzgać.ŻADNYCH MĄDRYCH argumentów.

Gość dobrze że z ciebie
mądrość aż tryska. Wysuwać takie wnioski na podstawie przykładu jednego i to w dodatku młodego osobnika:O

Gość biorąc pod uwagę
budowę naszego przewodu pokarmowego i typ uzębienia niejedzenie mięsa jest głupotą:)

Ribentrop,nie jadŁeś jako dziecko.Moja przeszŁa dzieciństwo i okres dojrzewania jako wegetarianka ,dalej ią jest.Jest twarda podziwiam ją(córkę).Ostatnio córka robiła sobie badania lekarskie .Poszła z wynikami do internisty.Lekarz "no super wyniki !Dziewczyno ty się chyba super zdrowo odżywiasz!!!PowiedziaŁa "że jest wegetarianką od 7-miu lat".Na to lekarz "to co ty jesz!!!? to niemożliwe żebyś miała takie wyniki!!!!Ty coś mnie oszukujesz!!!Wróciła do domu z miną zbitego psa.

Gość dokładnie tak
Budowa przewodu pokarmowego i uzebienia to raz. Wchłanialność żelaza z miesa i nie mięsa to dwa. Miesku mówię tak!

Gość moja matka nigdy nie była
wegetarianką. Ma ponad 50 lat i super wyniki. wyznawcy kriszny nie jedzą mięsa a wyniki mają przeważnie złe...

Gość Ł Ania
wg mnie, jedynym sensownym rozwiązaniem jest konsekwencja. jeśli nie je sie mięsa z powodu empatii do zwierząt, należałoby też nie kupować chińskich produktów, bo przy ich produkcji łamane są prawa człowieka. Nie należałoby również kupować w supermarketach, gdzie pracownicy harują za niegodziwe stawki, a ich traktowanie ma niewiel wspólnego z godnością itd..

Gość no wiec tez nikt
Ci nie zabrania jesc miesa , ale tez nie zmuszaj kogos kto nie ma na to ochoty.

Gość Ribbentrop
hehe, to że dziecko jest zdrowe to chyba nie takie dziwne, nie ma to związku z dietą wegetariańską, a mogą się później pojawić braki minerałów, zresztą jaki masz cel chcesz kogoś przekonać do tej diety? Prawdziwa dieta jest zbliansowana, wielu wegetarian robi sobie krzywdę niejedzeniem mięsa jeśli np. odpowiednio nie zastępują mięsa innymi wartościowymi substytami roślinnymi, pozatym niektóre choroby wykluczają wegetarianizm, między innymi te które powodują nieprzyswajalność minerałów z roślin strączkowych itp. Nie promuj czegoś na siłę, kto będzie chciał napewno zostanie wegetarianinem, a możesz komuś zaszkodzić jeśli trafisz na osobę nierozsądną i wierzącą we wszystko co czyta a tutaj takich nie brakuje

Gość Ł Ania
aha, warto też zrezygnować ze skórzanych butów, toreb, portfeli i tapicerskich obić ps. przypominam również, że jeśli na opakowaniu jakiegoś kosmetyku jest narysowany króliczek który radośnie głosi ze PRODUKT nie był testowany na zwierzętach, nie oznacza to, że poszczególne komponenty również nie były. Czas poszukać korzenia mydlnicy ;p