Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meira

Moja swiadkowa ubrała białą sukienke!!

Polecane posty

Gość meira

hej musze sie wygadac- ehhh mianowicie slub mialam juz jakis czas temu ale za kazdym razem jak ogladam plytke czy zdjecia z mojego slubu nie moge pojąc jak moja swiadkowa( siostra mojego meza) mogla sie tak ubrac! mianowicie ubrala biały gorset i kremowo- złota długa spodnice, dodam ze moja sukienka byla ecru ze złotymi motywami wiec niewiele kolorystycznie sie odrozniałysmy :/ tak mi przykro z tego powodu , na dodatek ona jest super szczupła nosi rozmiar 34/36 a ja z wielkimi bolami do slubu schudłam do 38 :/ takze mozna sobie wyobrac wizualnie jak to moglo wygladac.. nie moge tego zrozumiec - jak ona mogla nie wiedziec ze bialy (jasny) kolo jest zarezerwowany dla panny mlodej!! tym bardziej ze wiedziala sporo wczesniej jaka bede miala suknie a pozatym ona cigle (jako swiadkowa) byla w poblizu mnie.. dziewczyny ostrzegam - porozmawiajcie na ten temat ze swoimi swiadkami :/ niech moja historia bedzie jakims ostrzezeniem.. A tak pozatym to jestem mega szczesliwa mezatka!!! i przemile wspominam ten dzien :):)

No to fajnie że jesteś szczęśliwa 🌼. A twoja świadkowa to faktycznie świnia. Zero wyczucia sytuacji:(

Gość przesadzasz ......
A co to za różnica czy założyła kostium czerwony, beżowy czy czarny?/ I tak każdy wiedział, że to ty jesteś panną młodą. Ja byłam na weselu, na którym wyglądałam lepiej od panny młodej i co miałam z tego tytułu nie iść na ślub? Daj spokój. Założyła taki strój, jaki jej odpowiadał. Nigdzie nie jest napisane, że beże, biel i ecru są zarezerwowane dla Panny Młodej. Świadkowa Ci o tym nie mówiła, bo uznała, że to nie ma znaczenia. Bo to naprawdę nie ma znaczenia.

Gość jhgljhg
opluj kurwe

Nie musi być napisane że nie wolno się ubierać na biało. Człowiek kulturalny sam powinien na to wpaść. Nie robi się konkurencji pannie młdej. Biały to jej kolor, w tym jedynym dniu.

Gość 443346bhghghhfgh
jest znaczenie kolor biały ewentualnie ecru jest zarezerwowany dla panny młodej ubranie się w sukienkę w takich kilorach to duzy nietakt!

Wredna dziewucha;-/Może zazdrosna o brata albo o swoją dotychczasową pozycje w domu? Już by u mnie miała kreskę na bardzo długo...

Gość 443346bhghghhfgh
To dziwne ze nikt (tzn tesciowe) nie zwrócili jej uwagi ze tak sie nie robi

Gość już żoneczka
żeby uniknąć takiej właśnie sytuacji (nie mam siostry) mieliśmy dwóch świadków (mój brat i brat męża) czułam się jak księżniczka wsród 3 eleganckich panów :D

Ożesz.....nie wiem czy zrobiła to specjalnie, ale....ja bym się wkurzyła. Biały kolor jest jednoznaczny- byłam na weselu, na którym siostra PM miała białą suknię, bardzo prostą, na ramiączkach typu cygareta. Poza kolorem nie miała niczego, co przypominałoby Młodą. Przyszli koledzy Młodego z pracy lekko już wstawieni, zobaczyli ubraną na biało babkę i lecieli do niej z życzeniami, nawet chcieli ją podrzucać :) Wytłumaczenie wszystkiego zajęło chwilę, w zasadzie było zabawnie i nikt się nie burzył, ale jej było głupio..........

mi tam jest obojetne w czym będzie moja świadkowa... i tak będę najpiekniejszą panną młodą i wszyscy będą o tym wiedzieć. Świadkowa to świadkowa, a Panna Młoda to panna młoda

Gość owszem jest napisane
w podręcznikach uczących dobrego wychowania. nie proponujemy starszym przełożonym przejścia na "ty", nie jemy kotleta palcami, nie pijemy wina ze szklanki i nie chodzimy w bieli na śluby i wesela, jesli nie jesteśmy pannami młodymi. wzgląd na innych, szacunek, takt to naprawdę nie są przestarzałe cechy!

Gość bo świadkiem to powinna być
przyjaciółka, która dobrze życzy młodej a nie zawistna córa teściowej.

Gość meira
uwierzcie ze wziałebym kogos innego ale naprawde nie mialam wyboru :/ taka jest u nas sytuacja po prostu nie bede sie nad tym rozpisywac, ale faktem jest ze nigdy nie bylysmy zbyt blisko ani teraz nie jestemy w zbyt dobrych stosunkach

Najlepiej więc mieć dwóch facetów za świadków i po kłopocie :))) ja mam właśnie taki plan, tym bardziej, że w rodzinie mego przyszłego męża jest wariatka, która na ślub - rzecz jasna nie własny - przyszła na biało ubrana i głośno mówiła, że to ona będzie gwiazdą wieczoru - lepiej więc być przezornym :)

Gość dziki zachód
No to są dopiero wsiuńskie problemy! Matko jedyna ! Tylko po kolorze można było poznać pannę młodą? Dajcie spokój w ogóle o co chodzi?

Gość dziki zachód
Poza tym nie mówi się"ubrała sukienkę" tylko"ubrała się w sukienkę".

Gość Veronica_1985
Według mnie to był ogromny nietakt z jej strony, zwłaszcza, że była świadkową! To jasne jak słońce, że biel to kolor zarezerwowany dla Panny Młodej! ...Ale nie ma tego złego... Najważniejsze, że jesteś szczęśliwa. A jeśli chciała Ci zrobić na złość i tak postapiła, to tylko o niej świadczy.

Gość ja99999
a ja miałam na ślubie dwóch świadków :) i nie było takiego problemu :) Od samego początku planowania ślubu nie chciałam żeby stała za mną wystrojona laska więc woleliśmy mieć dwóch facetów :) i było to super :)

nie hołduje co prawda zasazie, ze na slub nie ubieramy sie na bialo, ecru lub czarno, ale trzeba znac umiar napewno nie mozna ubrac sie od stop do głów w biel zeby robic konkurencje pannie mlodej, lub od stop do glow w czern jak gotka a juz napewno nie jako swiadek :O idiotka ta twoja swiadkowa

Gość meira
do la parisienne -ona jest juz mezatka pare ładnych lat... pozatym jest ode mnie starsza :) tak tylko dla scisłosci napislalam :)

Gość żona koralgola
lej na to - nawet jakby była przed slubem, to nie ma co robic jej takiego samego numeru ; jej na pewno stare babki z rodziny obrobiły dupę, że sie zachowała jak idiotka, dobrze jej tak i niech tak zostanie

Ponawiam pytanie baby_boom. W co ona tę sukienkę ubrała? Starałam się czytać dokładnie... Może coś przeoczyłam?

Ponawiam pytanie baby_boom. W co ona tę sukienkę ubrała? Starałam się czytać dokładnie... Może coś przeoczyłam?

Gość meira
do Annie - chodzi mi po prostu- ubrała się w sukienkę ( białą ) czego jeszcze nie rozumiecie?:) ps. niektorych rzeczy mozna sie domyslic

Gość Annie daj spokoj dziewczynie
Wielka polonistka sie odezwała!!! I tak wiadomo o co chodzi, więc nie czepiaj sie szczegółów :O Autorka ma rację! Ja też bym się wkurzyła jakby moja świadkowa odpierniczyła sie w sukienkę białego koloru