Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nijaka.

Samobojstwo?

Polecane posty

Gość może nie jest tak źle
nieuzależnia, nie powoduje uszkodzeń, jest to jednak inhibitor monoamino oksydazy, czyli jednym słowem dużo leków z nim nie można brać jednocześnie, tylko tyle. Skonsultuj to z lekarzem.

Gość nijaka.
Ale wiesz. Tak sie zastanawiam. W jaki sposob obca osoba jaka jest psycholog moze mi poprawic poczucie wlasnej wartosci, samooceny? Przeciez nie wmowi mi że jestem piękna,mam piekne wlosy i nogi do nieba ? Widze przeciez siebie. Widze reakcje ludzi, mezczyzn. Mam tylko nadzieje, że ułoży mnie psychoterapeuta w temacie jedzeniowym, bo juz nie wyrabiam. KIlka gigantycznych napadów dziennie dla mnie to juz za duzo. Niewyrabiam psychicznie i fizycznie.

piszę fluoksetyna bo prozac to nazwa handlowa, w Polsce pod tą nazwą nie jest sprzedawany.

Gość natalee
leki tez nie pomagaja i robia z ciebie tylko debila wiem cos o tym jak sobie sama z tym problemem ni poradzisz to proszek napewno tago nie zrobi tabletki nie rozwiaza problemu a lepsza jest rozmowa z kims niz pakowanie w siebie chemii

Gość natalee
ale jakie ty masz te napady nerwow??

Gość nijaka.
To juz nie wiem co myslec o tych lekach... Ale z drugiej strony jest ze mna tak zle, ze wczoraj bylam o krok od samobojstwa... Tak wiec chyba potrzebne są tu radykalne srodki. A czy taki lek nie niszczy do konca osobowosci? Tzn. czy nie stane sie zupelnie inna, obcą osobą ?

natalee tobie proponuje byś dokładnie poczytała że autorka nie pisała o napadach nerwów a napadach wilczego głodu. nijaka: jeszcze raz polecam zajrzeć tu http://ajgor.nethit.pl/forum/topic3135091.html i spadam, trzymaj się, przeczytaj to co ci napisałem wcześniej.

Gość nijaka.
natalee ja nie mam napadow nerwow. Mam napady objadania sie do nieprzytomnosci, tzw kompulsy. Nie chce jesśc- ale musze. Kto tego nie doswiadczyl, chyba nie zrozumie. Przekleta choroba...

Gość nijaka.
Dziekuje Ci za pomoc Moze NIe jest Tak Żle.

Gość natalee
wiesz co te ytebletki sa tylko po to zeby cie zamulic i powoli tracisz lekko pamiec i jestes taka roztrzepana czesto zapomina sie o roznych sprawach nawte bilizne wrzucalam do kibla a ni do brudnika czlowiek jest roztrzepany sama musisz z tym sobie poradzic moze sprobuj cos rzeczywiscie zmienic w swoim zyciu dita jakas operacja jak ci wyglad nie odpowiada a najwazniejsze nie zwracac uwagi co ludzie o tobie mysla bo po tym to mozna popasc w depresje jak by kazdy sie przejmowal co o nim mysla mowia i jak sie kto na kogo patrzy musisz poprostu wziasc sie w garsc i musi nastapic moment w ktorym powiesz mam tego dosc koniec robienia ze mnie ofiary jestem dorosla silna kobieta i tak umre kiedys wiec musz przejsc przez swiat jak kazy nie jestesn jedyna z tym problemem!!

Gość natalee
sluchaj moja siostra miala anoreksje i bulimie i nie jadla w ogole i wygladala jak szkielet ludzie dopiero na nia nie mogli patrzec miala zaledwie 17 lat a wazyla 26kg rozumiesz?? poszla do psychiatry i ja wyleczyl bo chiciala musisz sie wziasc w garsc i przepraszam za te napady nerwow ale rzeczywiscie nie przeczytalam dokladnie

Gość huuukll
dziewczyny ja wygladam idealnie. wszyscy na mnie zwracaja uwage a tez mam mysli samobojcze i swoje problemy. czasami lapie spojrzenia innych i mysle sobie, ze gdyby wiedzieli co ja czuje to by mi nie zazdroscili nie warto wpadac w depresje, anoreksje czy kompleksy na tle innych

Gość natalee
zgadzam sie z tym chociasz szczerze mam z tym problem ale mnie to nikt nie wyleczy poza mna sama

Gość huuukll
naprawde trzeba byc wyjatkowo glupim zeby byc szczesliwym albo baardzo madrym i pokornym to zupelnie nie zalezy odtego jak sie wyglada

1 jestes gruba?schudnij...mniej jedz i wiecej sie ruszaj 2 maly biust?zaakceptuj to albo zrob operacje plastyczna 3 jestes brzydka?watpie to uroda rzecz gustu aczkolwiek dobry makijarz moze zdzialac cuda 4 masz pryszcze?idz do dermatologa dobrego 5 jestes samotna?idz gdzies i poznaj nowych ludzi ewnetualnie wejdz na czat hehe 6 masz zanizona samoocene?iz dopsychologa powodzenia

Gość ____ooOOoo_____
itsonlymexx takimi radami wątpie czy pomagasz jej w czymkolwiek, myślę że sama by na to wpadła. :-P

Gość Kayyahakaka07
Jak czujesz się samotna w weekendy to wpadaj na kafaterie i na inne fora:P albo podaj nam nr gg jesli posiadasz:)

Gość natalee
no dobry pomysl ja chetnie cie poznam:)

moze i nie ale jak pomoc skoror widac ze kobita jest zalamana i sama sobie nie chce pomoc?chyba jej do niczego nie zmusze a siedzenie przed kompem tez nic nie da

Gość nijaka.
Witam, to znowu ja. Ciągle odkładam moment zatelenofonowania do psychologa. Mam juz wybranego , ale jakoś tak nie moge sie przelamac. Dlaczego? Jakos nie potrafie sobie wyobrazic, ze pojde do obcej osoby i mam opowiadać mu o swoich myslach. Wiem,ze nie potrafilabym , bo sie ich wstydze, jestem zamknieta w sobie i pewnie idąc do niego udawałabym kogoś innego. Tak żeby nie pokazać , jak bardzo jestem zagubiona w sobie. Co do jedzenia. Dzis znowu mialam 2 kompulsy. A mialam zacząć chociaz troche mniej jesc. Tyje w ekspresowym tempie. Doszlo do tego, ze chyba tylko jedzenie umie mnie choc na chwile znieczulić. Znieczulic od smutku i tego wewnetrznego bólu. Bólu życia, niestety :(

Gość nijaka.
Wyczytałam gdzies, ze psycholog nie moze wypisac lekow na depresje a juz sie umowilam do psychoterapeutki.. Mam pytanie czy na pewno nie ma takiej mozliwosc, aby ona wypisala antydepresanty? Musze po to isc do psychiatry ?

Gość werwerwe
żaden psycholog ani psychoterapeuta, który nie jest nie psychiatrą nie może Ci przepisać antydepresantów, ale czytając to co napisałaś wcześniej to psychiatra też by Ci nie przepisał... Po pierwsze słownik ortograficzny ;) po drugie - na pryszcze są sposoby - kremy, kosmetyczka, odpowiednia dieta i wcale nie musi to kosztować majątku. Zez tez się leczy Włosy - witaminy to raz, po drugie są też naturalne sposoby ściemniania./rozjaśniania włosów. A u fryzjerów też już nie jest tak, że po farbowaniu wszystko Ci wypadnie....poza tym dużo robi fryzura nie masz biustu? dobre ubrania, dobry stanik zatuszują problem brzydkie dłonie też można poprawić - kremy, okłady z oliwki i witaminy E, paznokcie - to samo. Wiesz, ze istnieją pilniki, lakiery itd? Stopy? Bzdura... Znajomi? TO działa w dwie strony - ty się nie wyslilasz to oni tez nie Wypaczona psychika? To chyba lekka przesada. Nie trzeba być lizotyłkiem, zeby być lubianym...w pracy jedzenie? A to Twoja sprawa. Żresz? Ćwicz.. i tye.

Gość nijaka.
Dlaczego myslisz , ze wyolbrzymiam moje problemy ? Jestem w silnej depresji, nie chce mi sie juz zyc. Nie wiesz, co to jest kompulsywne objadanie się.... To wyniszcza psychike i cialo. Mecze sie z tym ponad 4 lata. Dlaczego myslisz, ze nikt mi nie wypisze antydepresantow, skoro mam mysli samobojcze i nie zyje z dnia na dzien jak jakas roslina, wegetuje.