Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to....

Miłość zawsze przychodzi na palcach, wychodzi trzaskając drzwiami.

Polecane posty

Gość jak to....

jak to rozumiecie ?

Gość zero szczescia w milosci
jestem tego chodzacym dowodem

Gość hmmm ..............
Proste ... miłość nas zaskakuje ... Natomiast koniec miłości na pewno zauważymy ....

Gość ja sie nie bardzo z tym
zgadzam. Na ogol wygasa ...o d c h o d z i na palcach. A poczatki sa jak grom z jasnego nieba

Gość hmmm ..............
Tylko, że wygasająca miłość przestaje być miłością ... Tutaj chodzi o trwającą ... czyli np. partner zostawia ... czy też nie mamy wyboru i kończymy związek ... (zawsze dużo burzliwych emocji towarzyszy temu) Natomiast początku nie można przewidzieć ... są podchody ... jedno zastanawia się, co drugie myśli ... i powoli się to klaruje ... Nie da się przewidzieć ... np. wychodząc dzisiaj na zakupy ... po drodze się zakocham ... nie da się i już ... A kiedy zrywa ktoś z nami, czy też taki mus ... to na pewno to odczujemy ... oj tak ...

Gość moim zdaniem ta
prawdziwa miłość NIE WYGASA. Jest wieczna, słyszał ktś z Was może cos o tym? : ) Wiec moim zdaniem miłość przychodzi jak chce i nie odchodzi. A jeśli odchodzi, to nie miłość, chociaż czasem zdarza się ludziom pomyśleć, że już odeszła a ona ciągle jest tylko zapominamy jak ją obłąskawić... Co o tym myślicie?

Gość wieczna to jest miłosc
maciezynska. A inna, ktora nie wygasa zdarza sie raz na milion pewnie - no - moze na 50 tys, , bo takie jest prawdopodobienstwo, mniej wiecej, trafenia na TEGO czlowieka Wygasa w mniejszym lub wiekszym stopniu. Moze zostac sympatia. przyjazn.

Gość nie zgadzam się z tym
wygasa zakochanie i przeradza się właśnie w miłość i wtedy mówimy o wiecznej miłości innej niż macierzyńska. A zakochanie może trwać nawet dwa lata. Jesli wygaśnie i nie zostanie miłość związek się kończy. A wierzycie w to, że jeśli ktoś jest naszą drugą połową, to choćby nie wiem co zawsze będzie cię kochać? I w przeznaczenie w ogóle?

Gość hmmm ..............
Te takie miłości wieczne, to chyba te niespełnione ... To tak ... Szczęśliwe i takie bez żadnych sztych ... z żadnej strony, to nie wierzę ... Bo w związku trzeba pracować cały czas ... Jakby to były takie bajkowe miłości... wieczne... to po prostu by były ... pracowanie byłoby zbyteczne ... A skoro trzeba w związku się starać ... dbać o niego ... zdobywać siebie nawzajem ... tzn. że nie ma wiecznej miłości ... takiej pewnej .... o te 100% miłość trzeba dbać ...

Gość hmmm ..............
Te wszelkie niespełnione ... to mogą być nawet wieczne ... bo one nie mają szans na zderzenie z życiem codziennym ... Świat w naszych głowach jest doskonalszy .... wybiórczy ... pamiętamy tak jak chcemy .... A życie codzienne już nie jest takie kinowe ... i to wpływa na miłość ... ujemnie ... dlatego konieczne jest staranie ....

Gość właśnie to
miałam na myśli pisząc, że miłość jest wieczna, już ta PO zakochaniu. Ona nie jest różowa i bajkowa, ale własnie dlatego,że się nad nią pracuje może stać się tą wieczną.....

Gość oj łojojjjj
ale się rozpisałyście

Gość hmmm ..............
właśnie to - "wieczna" rozumiem, jako niezniszczalną ... czyli nie zakładająca starania się ... i nigdy nie będzie wieczna, bo trzeba się starać zawsze ... inaczej można się zdziwić ... przynajmniej w miłości spełnionej ... I nie ma w takiej momentu, kiedy można powiedzieć, że jest wieczna ... i od dzisiaj nic nie potrzeba robić ...

Gość no jasne
że zawsze trzeba pracować, ale to nie wyklucza tego,że jest wieczna. miłość jest wieczna w teraźniejszości, a naszą przyszłą teraźniejszość układamy sami. Ponawiam pytanie czy wierzycie w te "drugie połówki" (kilka linijek w górę)

Gość hmmm ..............
no jasne - jak coś może być wieczne w teraźniejszości? :O "wieczne" rozumie się jako trwałe ... niezmienne ...

a co to jest \"druga połowa\" człowieka ? Bo ja ... to jestem sama w sobie całością. Nie chodzi nigdzie po świecie moja połowa :D:D