Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reddefe

Jak pozbyć się natrętnej powracającej w kółko jak bumerang natrętnej myśli

Polecane posty

Gość reddefe

Jak pozbyć się natrętnej powracającej w kółko jak bumerang natrętnej niechcianej myśli? jaki macie sposob?by je te mysli przechytrzyc?

Gość random justice
Nie boj sie tylko zacznij sobie wmawiac i wierzyc ze wszystko jest dobrze

Gość random justice
Niepotrzebnie się starasz oczyścić umysł - kiedy myślisz "Pozbądź się wszystkich myśli" automatycznie zaczynasz myśleć jakiej to myśli chcesz się pozbyć - w ten sposób sprawiasz ,że się ona pojawia - a odgonić ją nie tak łatwo. Ty nie myśl "Muszę oczyścić umysł" tylko poprostu to zrób.. Oczyszczanie umysłu nie polega na odpędzaniu myśli ale na nie zwracaniu na nie uwagi. A jeżeli pojawi sie z nikąd jakaś myśl to pod żadnym pozorem nie analizuj jej ani nie myśl "Nie! Znowu jakaś myśl! Muszę się jej pobyć" - w ten sposób sprawisz tylko ,że zamist odejść stanie się silniejsza.

Gość random justice
2. Próbuj sobie odliczać od 100 do 0 i się na tym skupić, gdy przyjdzie jakaś myśl, to ją olać i liczyć sobie dalej. Aż do skutku

Gość Asik482
Zalezy jakiej mysli...:)

Gość reddefe
Asi złej negatywnej mysli, ktorej nie chce, ktora kłoci sie z moimi pogladami, ktorej nierozumiem, ktorej nie chce, ktora przychodzi jakby na złosc, mnie dręczyc.i ktorej sie lękam..i czuje jakby to nie była "moja mysl"..ale jest to cos natretnego..powtarzajacego sie im bardziej chce sie jej pozbyc

Gość Asik482
To są tak zwane natrectwa pojawiające się w dawnej terminologi jako nerwica natrectw. Nie ma co panikowac, to nie znaczy ze jestes chora. Jesli takie mysli pojawiaja sie czesto i w dlugim okresie czasu to popros o pomoc. Moze tez byc tak ze to jest zwiazane z jakims problemem ktorego nie mozesz roziwazac, dlatego tak to wraca w myslach. Trudno mi pomoc na tym etapie.

Gość No coż
Nie da się pomóc z takim problemem przez internet,bo to wymaga kontaktu osobistego,pozdrawiam

Gość reddefe
ale jesli to jeszcze nie jest takie "poważne" i mocno rozwinięte to jak sobie"pomóc"?jak przestac tkwic w świecie mysli?i wierzyc w nie/?i bac sie ich?

Ja tez mam ten sam problem! nie moge sie pozbyć niektórych myśli, szczególnie przed snem i żadne odliczanie i staranie sie myślec o o czym innym nie pomaga:(

Gość tycoon
Jak mi przed snem zdarzy się myślec o czymś złym to zaczynam wymyślać sobie z głowie scenariusze bajek bądź filmów. Rozwijające i skuteczne ;) Pozdrawiam!

Gość csacasdcad
Swoja droga powinny byc oddzielne programy w Tv dla ludzi z Nerwica natrectw, boogladajac złe wiadomosci, pozniej sama w głowie,godzine je wałkuje,i sie samooskarzam jak moge o tym myslec?

Gość czy natręctwo można wmówić
ja też tak mam, jak przeleci przez mój umysł jakaś idiotyczna żenująca m yśl mam lęki że ją wypowiem na głos a nie m ogę... nie mogę bo to jest myśl uwłaczająca mojej godności, nerwicy natręctw nabawiłam się na studiach.. teraz t ak sobie m yślę że ją wmówiłam, że sama ją zaprojektowałam, bo jestem wrażliwym, neurotycznym człowiekiem:(

Gość przeczytałam
w jednej książce, że aby się pozbyć natrętnej myśli, trzeba za każdym razem , gdy się ona pojawi , zapisać sobie na kartce, że się pojawiła.Po prostu bierzesz kartke, nosisz ją przy sobie i gdy pojawi się ta myśl-piszesz na kartce 1.Gdy znowu się pojawi-piszesz 2 i tak dalej.Może wydawać się to głupie, ale uwierz mi ,że skuteczne.Przetestowałam to na sobie.Miałam kiedyś tak natrętne myśli, że nie mogłam normalnie funkcjonować, ciągle mi się one kłębiły w głowie, zaczęłam zapisywać i mi ulżyło.Naprawdę.

Gość dqwdqwf
do przeczytałam dzieki, za rade cos w tym jest!

Gość reddefe
dzieki za rady

Gość najlepiej wziac
tabletke na sen lub wipic 2, 3 piwa aby sie rozluznic i wtedy sie zasnie ja juz tak robie 8 lat(

Gość dwqefwe
no macie jakis swoj sposob?

Gość qwdqwded
help me please

Gość skoro masz takie natrętne myśl
przed snem to znaczy ze jesteś zestresowana powinnaś starac się zrelaksowac przed snem, moze jakiś spacerek albo lekkie cwiczenia ? wystarczy kilka głębokiech wdechów i wydechów przy otwartym oknie nie objadaj się przed snem generalnie ruch jest dobrym sposobem na wszelkie nerwice i lęki, stres, napięcia gdy człowiek regularnie uprawia sport wydzielają się endorfiny i czuje się lepiej psychicznie i fizycznie mnie pomagała siłownia: gdy cwiczyłam skupiałam się na liczeniu powtórzen danego cwiczenia i serii i nawet nie wiedziałam kiedy mijało 1,5 godziny cwiczen potem czuje się zadowolenie i przyjemne znużenie

Gość reefede
do skoro masz takie natretne mysli, dzieki za rady ale to nic daje

Gość reefede
czemu tak mało ludzie wiedza, o nerwicy natrectw!

Gość reefede
ludzie nic nie wiecie

Gość fwefwefweferf
przed snem to znaczy ze jesteś zestresowana powinnaś starac się zrelaksowac przed snem, moze jakiś spacerek albo lekkie cwiczenia ? wystarczy kilka głębokiech wdechów i wydechów przy otwartym oknie nie objadaj się przed snem generalnie ruch jest dobrym sposobem na wszelkie nerwice i lęki, stres, napięcia gdy człowiek regularnie uprawia sport wydzielają się endorfiny i czuje się lepiej psychicznie i fizycznie mnie pomagała siłownia: gdy cwiczyłam skupiałam się na liczeniu powtórzen danego cwiczenia i serii i nawet nie wiedziałam kiedy mijało 1,5 godziny cwiczen potem czuje się zadowolenie i przyjemne znużenie

Gość fwefwefweferf
14:12 reddefe Jak pozbyć się natrętnej powracającej w kółko jak bumerang natrętnej niechcianej myśli? jaki macie sposob?by je te mysli przechytrzyc? 14:14 random justice Nie boj sie tylko zacznij sobie wmawiac i wierzyc ze wszystko jest dobrze 14:32 random justice Niepotrzebnie się starasz oczyścić umysł - kiedy myślisz "Pozbądź się wszystkich myśli" automatycznie zaczynasz myśleć jakiej to myśli chcesz się pozbyć - w ten sposób sprawiasz ,że się ona pojawia - a odgonić ją nie tak łatwo. Ty nie myśl "Muszę oczyścić umysł" tylko poprostu to zrób.. Oczyszczanie umysłu nie polega na odpędzaniu myśli ale na nie zwracaniu na nie uwagi. A jeżeli pojawi sie z nikąd jakaś myśl to pod żadnym pozorem nie analizuj jej ani nie myśl "Nie! Znowu jakaś myśl! Muszę się jej pobyć" - w ten sposób sprawisz tylko ,że zamist odejść stanie się silniejsza. 14:34 random justice 2. Próbuj sobie odliczać od 100 do 0 i się na tym skupić, gdy przyjdzie jakaś myśl, to ją olać i liczyć sobie dalej. Aż do skutku 14:38 Asik482 Zalezy jakiej mysli... 14:56 reddefe Asi złej negatywnej mysli, ktorej nie chce, ktora kłoci sie z moimi pogladami, ktorej nierozumiem, ktorej nie chce, ktora przychodzi jakby na złosc, mnie dręczyc.i ktorej sie lękam..i czuje jakby to nie była "moja mysl"..ale jest to cos natretnego..powtarzajacego sie im bardziej chce sie jej pozbyc 15:00 Asik482 To są tak zwane natrectwa pojawiające się w dawnej terminologi jako nerwica natrectw. Nie ma co panikowac, to nie znaczy ze jestes chora. Jesli takie mysli pojawiaja sie czesto i w dlugim okresie czasu to popros o pomoc. Moze tez byc tak ze to jest zwiazane z jakims problemem ktorego nie mozesz roziwazac, dlatego tak to wraca w myslach. Trudno mi pomoc na tym etapie. 15:17 No coż Nie da się pomóc z takim problemem przez internet,bo to wymaga kontaktu osobistego,pozdrawiam 16:16 reddefe ale jesli to jeszcze nie jest takie "poważne" i mocno rozwinięte to jak sobie"pomóc"?jak przestac tkwic w świecie mysli?i wierzyc w nie/?i bac sie ich? 16:20 Dzindzer Ja tez mam ten sam problem! nie moge sie pozbyć niektórych myśli, szczególnie przed snem i żadne odliczanie i staranie sie myślec o o czym innym nie pomaga http://www.suwaczek.pl/cache/6207b0e022.png 16:28 tycoon Jak mi przed snem zdarzy się myślec o czymś złym to zaczynam wymyślać sobie z głowie scenariusze bajek bądź filmów. Rozwijające i skuteczne Pozdrawiam! 17:46 csacasdcad Swoja droga powinny byc oddzielne programy w Tv dla ludzi z Nerwica natrectw, boogladajac złe wiadomosci, pozniej sama w głowie,godzine je wałkuje,i sie samooskarzam jak moge o tym myslec? 18:38 czy natręctwo można wmówić ja też tak mam, jak przeleci przez mój umysł jakaś idiotyczna żenująca m yśl mam lęki że ją wypowiem na głos a nie m ogę... nie mogę bo to jest myśl uwłaczająca mojej godności, nerwicy natręctw nabawiłam się na studiach.. teraz t ak sobie m yślę że ją wmówiłam, że sama ją zaprojektowałam, bo jestem wrażliwym, neurotycznym człowiekiem 19:31 przeczytałam w jednej książce, że aby się pozbyć natrętnej myśli, trzeba za każdym razem , gdy się ona pojawi , zapisać sobie na kartce, że się pojawiła.Po prostu bierzesz kartke, nosisz ją przy sobie i gdy pojawi się ta myśl-piszesz na kartce 1.Gdy znowu się pojawi-piszesz 2 i tak dalej.Może wydawać się to głupie, ale uwierz mi ,że skuteczne.Przetestowałam to na sobie.Miałam kiedyś tak natrętne myśli, że nie mogłam normalnie funkcjonować, ciągle mi się one kłębiły w głowie, zaczęłam zapisywać i mi ulżyło.Naprawdę. 20:39 dqwdqwf do przeczytałam dzieki, za rade cos w tym jest! 12:29 reddefe dzieki za rady 13:31 najlepiej wziac tabletke na sen lub wipic 2, 3 piwa aby sie rozluznic i wtedy sie zasnie ja juz tak robie 8 lat( 22:35 dwqefwe no ja 22:40 dwqefwe no macie jakis swoj sposob? 15:19 qwdqwded help me please 16:35 skoro masz takie natrętne myśl przed snem to znaczy ze jesteś zestresowana powinnaś starac się zrelaksowac przed snem, moze jakiś spacerek albo lekkie cwiczenia ? wystarczy kilka głębokiech wdechów i wydechów przy otwartym oknie nie objadaj się przed snem generalnie ruch jest dobrym sposobem na wszelkie nerwice i lęki, stres, napięcia gdy człowiek regularnie uprawia sport wydzielają się endorfiny i czuje się lepiej psychicznie i fizycznie mnie pomagała siłownia: gdy cwiczyłam skupiałam się na liczeniu powtórzen danego cwiczenia i serii i nawet nie wiedziałam kiedy mijało 1,5 godziny cwiczen potem czuje się zadowolenie i przyjemne znużenie 14:46 reefede do skoro masz takie natretne mysli, dzieki za rady ale to nic daje 15:30 reefede czemu tak mało ludzie wiedza, o nerwicy natrectw! 16:07 reefede ludzie nic nie wiecie 00:05 fwefwefweferf przed snem to znaczy ze jesteś zestresowana powinnaś starac się zrelaksowac przed snem, moze jakiś spacerek albo lekkie cwiczenia ? wystarczy kilka głębokiech wdechów i wydechów przy otwartym oknie nie objadaj się przed snem generalnie ruch jest dobrym sposobem na wszelkie nerwice i lęki, stres, napięcia gdy człowiek regularnie uprawia sport wydzielają się endorfiny i czuje się lepiej psychicznie i fizycznie mnie pomagała siłownia: gdy cwiczyłam skupiałam się na liczeniu powtórzen danego cwiczenia i serii i nawet nie wiedziałam kiedy mijało 1

Gość fwefwefweferf
testosteron;(

Gość traka
Im więcej się myśli, tym głupsze rzeczy przychodzą do głowy, tak jest. Znajdź sobie jakieś zajęcie, hobby czy coś.

Gość brzydka ^^
pomaga jak się policzy do 2000 wynajmniej jak u mnie :-) a po drugie lepiej się nastawić psychicznie że wogule myśli nie ma ;-) pomaga jak nic . od takiego liczenia imieć wszystko w dupie od razu jest się zdrowym ..

Gość gość
Zycie zaczynało mnie przerastać. Nie potrafiłam odnaleźć się wśród ludzi, z każdym miesiącem problemy narastały i zaczynałam wpadać w powazną depresję. Pomogło mi oczyszczenia energetyczne, które zamówiłam na stronie http://moc-energii.pl , teraz znowu jestem pełna zycia, tak jak kiedy byłam jeszcze młoda. Wreszcie patrze w przyszłość z optymizmem.