Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiat Nilu

Jestem gruba=czas wziasc sie za siebie!!!!!

Polecane posty

Gość
A z młodej kapusty robiłas coś dietetycznego? Ja uwielbiam duszoną z boczkiem, ale się boję że za tłusto :)

Gość
no bo banany tuczą :P a dzisiaj była przyjaciółka i jadłyśmy ciastka 😭 normalnie porażka :/

Witam w tak piekny poranek🌼 Czarny bez jezeli zjesz tej kapusty naprawde malo i raz na jakis czas,to przeziez nie przytyjesz:) ale ja wolalabym zastapic boczek jakas szynka wedzona:) zawsze to chudsze;) Kuraiko a ty dziewczyno juz przeginasz;) codziennie cos jak nie pizza,ciastka zawsze jakas okazja;)Ja radzilabym ci wziasc sie za siebie bo jezeli bedziesz tak dlaej jadla codziennie codziennie cos,to zamiast schudnac to przytyjesz:(a tego to chyba nie chcemy:) A ja dzisiaj stanelam na wadze a tu 54,5kg:D Cholera az plakac mi sie chce ze szczescia:)To jeszcze 4,5kg i bedze w pelni zadowolona:DJakby nie bylo to juz ponad polowe mam za soba:D ehh...i kto by pomyslal ze odchudzanie moze byc takie łatwe;) Milego dnia:)

Gość
kwiat nilu -----> to akurat nie jest problem bo ja nie tyję ;) tzn nigdy nie tyłam więcej niż 2 kg w zimie, co zrzucałam potem na wakacjach. problem w tym jak schudnąć :/ a co do okazji - cóż ja nie mam wsparcia z żadnej strony - znajomi, rodzina i facet uważają że nie powinnam się odchudzać :/

Czess dziewczyny👄hm znowu nikogo nie ma:( W szkole wyszcy powiedzieli mi ze bardzo schudlam:D i ze teraz wygladam bardzo dobrze:D hihi jak im powiedzialam ze chce schudnac jeszcze 4kg to powiedzieli mi ze bede za chuda:D pieknie,pieknie;) Robie reza klacje:filet z kurczaka ze szpinakiem ale roladka:D i do tego sałata,pomidor,ogorek i papryka:D czyli salatka z sosem vinegret:D ale jestem glodna:D Nie jadlam obiadu bo bylam w szkole tak ze teraz jestem bardzo glodna:o Na sniadanie zjadlam ser bialy z warzywami i maslanka,2kromki wasa 2sniadanie jablko ala obiad kefir 400ml i dwa pieczywa wasa i teraz bedzie kolacja:D

Gość
no nie no, ja byłam 5 minut temu ;) i jestem nadal... może gdybym chodziła do szkoły albo na studia to byłoby inaczej, a tak siedzę w domu, mama w domu też bo na emeryturze i mają pełną kontrolę nad tym co jem. jak zjem coś słodkiego to od lat się czuję jak przestępca :/ zaraz sobie zrobię sesję z hula-hop ;)

Hm slodkiego...jutro bedzie ten dzien,zjem sobie np knopersa:D uwielbiam te wafelki:D Ja juz po kolacji:D i narazie sie wogole nie ruszam bo czuje ze bym cos jeszcze wcisnela w siebie a tak za 15min pewnie dojdzie do mnie ze jestem najedzona:D czekam,czekam,czekam;)

Gość
uch ja bym nie mogła nic nie jeść po 18 bo kładę się spać zazwyczaj między 2 a 4 w nocy i chyba bym ześwirowała z głodu :P

Kuraiko ja chodze spac tak ok 24,zazwyczaj troche pozniej i jak mnie złapie glud to wtedy pije np troszke maslanki albo kefiru:) i powiem ci ze mi pomaga ,no i morze wody nic chyba tak nie zapycha jak woda,najgorsze jest to ze w nocy leca reklamy z jedzeniem:o i wtedy to zaczyna mnie ssac:D ale wtedy zawsze myslle sobie co bym zjadla:D hihi ale czego nie mam aktualnie w domu:Dczyli paczki,ciasta,serniki,rogaliki,walelki,czekoladki i takie tam:D pomaga;)

Gość
nie pisz o serniku 😭 ;) a najgorsze jest to, że jak zaczynam chudnąć, to tym bardziej czuję że mam tłuszcz na ciele :/ bez sensu

hihi sernik uwielbiam:d ale jeszcze bardziej lubie placek jogurtowy z wisniami albo sliwkami:D mowie ci lepszego ciasta chyba w zyciu nie jadlam;) u mnie jest taka mala cukiernia i wlasnie ten placek tam maja:D taki zwsze wilgotny,nasaczony ,slodziutki...mniam:D a wiesz jak tylko schudlam nagle jak sie opije wody zaczyna mi przeszkadzac ze mam za duzy brzuch:o bezsensu bo wczesniej jakos nie przywiazywalam do tego wagi,mimo ze wazylam wiecej:D

Gość
ale w ogóle mocna jesteś, żeby schudnąć 5,5 kg w miesiąc ;) mnie nigdy się to nie udało - ja w zeszłym roku startowałam z 61 kg w styczniu (czyli jakieś 2kg nadprogramowe w zimie) do 54 kg na wakacjach... powiedzmy że zrzucenie 5 kg zajęło mi ok 5 miesięcy teraz mam niższą wagę wyjściową więc jest o wiele trudniej, zwłaszcza że wtedy miałam więcej ruchu (byłam nianią dwójki dzieci) jak również miałam zajęcia na studiach :/ teraz muszę sama wynajdywać sobie ruch :/ chyba się załamię jeśli nie schudnę do 54 kg do lipca :( już sama nie wiem jak mam jeść, co jeszcze ograniczyć :( najłatwiej byłoby wywalić słodycze, no ale wiadomo jak jest ;) i jeszcze teraz ciepło, a więc lody :/

Gość
Hej, ja jestem 🌻 , czytam co pisałyście i cieszę się, że znalazłam tę stronę :) Dziś robię kapustkę duszoną z szynką :) do tego młody ziemniaczek, no może zjem dwa i obowiązkowo szklanka aquarel z cytrynką :)

Gość
ja dzisiaj miałam załamkę :/ po pierwsze dlatego, że rodzice pojechali na komunię, a ja nie miałam co jeść i w końcu zrobiłam tosty :( po drugie - przywieźli mi z komunii ciasta i zjadłam dwa kawałki :( po trzecie - myślałam że moja mama najmniej w talii miała kiedyś 65, a powiedziała dzisiaj że miała 62 cm :( a ona jest ode mnie wyższa 6cm i miała większy biust :( (tylko biodra szerokie) wczoraj nie jadłam nic wieczorem, dzisiaj tylko też sama woda... od jutra chyba w ogóle przestanę jeść 😭

Czesc dziewczyny🌼 Kuraiko jezeli bys robila sobie jeden dzien w tygodniu taki kaloryczny to mysle ze w twoim przypadku to by bylo dobre:)Oj dziewczyno ty codziennie zawalasz diete:( zawsze cos kolezanka,chlopak,mama,ciocia i tak dalej.Wiecej samozaparcia:)Jezeli chcesz zalozyc bikini i bez skrepowaia chodzic w nim po plazy,to radze postarac sie:) bo takim jedzeniem to tylko sobie szkodzisz a kilogramy nie ubywaja:( Czarna inez o kapusta z szynka swietny pomysl:DNapisz jak smakowalo;) hm ....sama bym sobie zjadla:D A ja po sniadanku i zaraz spadam do pracy:D Wczoraj byl moj dzien jezeli chodzi o cos słodkiego:D ale niestety w szkole nawet nie mialam kiedy zjesc:(tak ze wczorajszy dzien bez grzeszkow:D Miłego dnia dziewczyny:)

Gość
Witajcie 🌻 Kapustę zrobiłam tak jak z boczkiem czyli jak najmniej wody, właściwie jak się robi na boczku to wcale nie trzeba wody, przyprawy według gustu i szynka w kosteczkę, dusisz to w garnku a na koniec dajesz dużo świeżego koperku. Kuraiko woda dobra jest na odchudzanie, nawet bardzo dobra, ale musisz trochę jeść dziewczyno :)

Witam w piekne popoludnie:D Czarna inez ile wazysz?I jakie masz wymiry?Duzo masz zamiar schudnac? Kuraiko prosze nie poddawaj sie🌼badz dzielna:)a nie jedzenie moze Ci tylk zaszkodzic:( Ja po kolacji:)Moje dzisiejsz menu: sniadanie platki z 7zboz z kefirem 2sniadanie kawa z mlekiem i plasterek,taki na 2cm babki drozdzowej:D Obiad maslanka 350mil i trzy chlebki wasa podwieczorku nie bylo:( Kolacja: ryba z grila i 150gr kapusty kiszonej do ktorej wkroilam dwa paseczki papryki czerwonej Duzo wody:D Dzisiaj szlam mniej jak zwykle ok 70min i cwiczylam 10min,mysle ze wieczorem pocwicze kolejne 10:D Kupilam sobie dzisiaj chleb fitnej 171 kal w 100gr:D juz nie moge sie doczekac sniadania:dBo chleba nie jadlam juz ponad miesiac:D:D A ten chleb to w nim prawie same ziarna a w jednej kromce 29kal wsumie mniej kaloryczny niz wasa:D

Gość
hej! no dzisiaj dokończyliśmy te kawałki ciasta z komunii 😭 ale za to jadłam miskę surówki i w ogóle mało poza tym ;) do tego długi spacer do centrum (jakieś 40 minut) i z powrotem, z tym że jedną stronę trudno nazwać spacerem, to raczej był szybki marsz, bo szła burza, a ja nie miałam parasola :P w drodze powrotnej odkryliśmy z moim facetem w parku... siłownię ;) tzn urządzenia takie jak na siłowni w szkole zamontowane na trawniku :) mam zamiar tam czasem chodzić :D no, słodycze się skończyły więc nie będę jeść ;) zresztą ważniejsze są ćwiczenia obecnie...

Gość
Ja ważę się codziennie, teraz mam 72, do stracenia jeszcze sporo , waga wolno spada i to mnie mobilizuje :) Wzrost 165, na dziś jeszcze nie mam menu, ale i tak muszę iść po zakupy bo woda się skończyła. Ciekawe czy dostanę nestle, ostatnio nie widziałm jej w sklepie :( Miłego dnia 🌼

Czesc dziewczyny:) Kuraiko pieknie:D przynajmniej teraz nic nie bedzie cie kusilo;) A spacerek dobrze ci zrobi:D Czarna inez to troche tych kilogramow sie uzbieralo;)Ale nic do steracenia,walcz z nimi;) Pomysl sobie zawsze jak bedziesz siegac po cos zakazanego ze to tylko szkodzi tobie sekunda przyjemnosci w ustach a ile szkody moze zrobic;) A to moje wymiary z ostatniej chwili:D Waga: 54kg :D ubylo 6kg:D:D:D:D:D:D Biust 73cm:D ubylo 4,5cm:D Talia 64cm:D ubylo 7,5cm:D:D Boczki,oponki;) 83cm :Dubylo 9cm:D:D:D:D:D Biodra 93cm:D ubylo 8cm:D:D Udo 53cm:D ubylo 6cm:D:D:D:D:D:D Slicznie chudne:D kurde w zyciu bym nie pomyslala ze schudniecie moze byc takie proste;) Zjadlam sniadanie: dwa jajka na twardo kromka chleba fitnes,bez masla do tego ogorek,papryka czerwona i salata:D mniammm.. na 2sniadanie bedzie tylko troche kefiru,bo przesadzilam z tym sniadaniem;) obiad makaron z maki graham ze szpinakiem podwieczorek koktail malinowy albo truskawkowy bez cukru:D Kolacja warzywa gotowane i dwa,trzy kotlety sojowe gotowane bo nie lubie smazonych:D Miłego dnia🌼 Bo moj juz zaczyna sie wspaniale:D

Gość
hmmm to masz fajnie, bo ja nawet jak byłam młodsza i ćwiczyłam to nigdy nie chudłam tak szybko (prawie w ogóle nie chudłam) może to też dlatego, że moja nadwaga była \"od zawsze\", a nie że nagle mi się utyło np 6 kg :/ bo jak przez 8 lat miałam non stop 59-60kg to trudno powiedzieć, że tyłam, a i trudno schudnąć jak organizm jest przyzwyczajony do stałej wagi :/ tylko mnie nie cieszy spadek biustu ;) biust mi opadł, ale w sumie się nie zmniejszył, może 3 cm w obwodzie, ale to raczej tłuszcz z pleców, a nie z samych piersi, bo wcześniej nosiłam 80 B a teraz 75 C - miałam np 79-80 pod biustem i 96 w biuście, a teraz 75 pod a biust 93. jak radzą tu na forum, powinnam nosić 70 F albo 70 E :P od tego chodzenia widzę, że mi się modelują łydki :) no i hula-hop robi swoje na talię :)

Gość
ale jakim cudem schudłaś tyle w udach? :D

Nie wiem jakim cudem;)Wydaje mi sie,chociaz nie jestem pewna:) ze to od robienia rowerku w powietrzu no i masazu:D a i jeszcze robie codziennie 15przysiadow:D moze to tez pomoglo:D Cholera wszystko jest na mnie za duze:oDzisiaj chcialam zalozyc spodenki,takie sliczne czerwone ktore kupilam w tamtym roku na wyprzedazy i jeszcze nie mialam okazji ich zalozyc,a dzisiaj dupa:o normalnie z dupy mi spały:oszlag by to trafil:o o pasku juz nie wspomne bo musilam dzisiaj zrobic dodatkowa dziurke,zeby sia jakos trzymal:oCiekawe jak schudne jeszcze te 4kg to w czym ja bede chodzic:o nie stac mnie na wymienienie calej garderoby😭 Dzisiaj znowu mama mojej kolezanki powiedzial ze jestem chuda:D a ja na to ze chce schudnac jeszcze 4kg,ona protestowala i mowila ze teraz wygladam bardzo dobrze:D ale mi słodzila ze wogole nie mam brzuszka........:D:D

Jutro umowilam sie z kolezanka na piwo:D tak ze troche pogrzesz;) Moje jutrzesze menu: Sniadanie: ser biali ok 50gr,do tego pokrojone w kostke: plasterk pomidora,ze 4plasterki ogorka,dwa paseczki papryki czerwonej,i duzo natki pietruszki:D wymieszac,posolic,popieprzyc oczywiscie z odrobina maslanki:D kromka chleba fitnes 2sniadanie jablko obiad piers z kurczaka ok 50gr,brokuly gotowane na parze:D kolacja: dwa piwa z sokiem;) Jak wroce do domu i bede baredzo glodna to dodatkowo wypije szkalnke maslanki albo kefiru:)ewentualne jakis owoc albo troche twarogu:D hm..a moze nie bede glodna;)

a piwo na lech to jest jasne mocne czy jasne pelne??Bo w kalorycznosci troche sie to rozni:D a tak na marginesie to piwo jest bardzo kaloryczne:o jezeli wypije litr piwa to bedzie ok 500kal😭

czarna inez nie powinno sie popijac jedzenia woda ani innymi napojami:) Ja pije dopiero 45min po jedzeniu:) a przed jedzeniem ok 30min:)

Gość
haha skąd ja znam spadanie ciuchów ;) najlepsze było jak kupiłam spodnie biodrówki reportera gdzieś na wiosnę 2006r, latem lekko spadały ale się trzymały na biodrach, za to latem zeszłego roku po prostu przelatywały przeze mnie i musiałam je agrafkami przypinać. dżinsy też ze mnie lecą, tak że mam krok nisko, ale to nie dziwne skoro kupowałam rozmiar 33, a teraz 30-31 :P przynajmniej z bluzkami jest ok - najczęściej pasuje na mnie M, a jak już pisałam, w biuście nie schudłam dużo, więc na mnie nie wiszą... z tym piciem to jest okropne :( ja często nie przełknę jedzenia jeśli nie popiję. próbowałam nie pić w trakcie jedzenia, ale się nie da :/ staram się przynajmniej pić zaraz po tym jak zjem.

Witam 🌼 Ja juz po sniadaniu,10min cwiczeniach i po porannym prysznicu:D Zaraz ide do pracy a nie chce mi sie😭 Miłego dnia🖐️ i bez podjadania;)