Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belleteyn_

Lublin - jaki salon z sukniami polecacie?

Polecane posty

A ja się nie zgodzę z przedmówczynią.. Szyłam swoją suknię w salonie Imperium w sierpniu i przyznam że jestem bardzo zadowolona.. Pani doradziła mi jakie zmiany mogę wprowadzić aby suknia leżała na mnie idealnie i się nie zawiodłam. Pani konkretna , wszystko jak ustaliłyśmy na początku cena , fason , termin. Ja z czystym sumieniem mogę polecić w/w salon..

Gość blond1987
Dokładnie zgadzam się w 100% Pani pracująca w salonie Passion na Narutowicza odstrasza klientki wprost je poniżając, ODRADZAM ODWIEDZANIE TEGO SALONU!!!! Bardzo niemiła obsługa, Pani pracująca jakby za karę. Dziś chcąc przymierzyć suknię ślubną, która naprawdę mi się podobała, powiedziała do mnie ,, Proszę Pani nie wsiadam do mercedesa, kiedy stać mnie jedynie na fiata" Także jeżeli któraś z Was nie chce mnieć zepsutego dnia niech nie odwiedza tego salonu. POZDRAWIAM

Gość gość
Wiem coś na ten temat, była w tym salonie i pani powiedziała że trudno dla siebie znajdę suknie bo mam rozmiar 40 i powinnam mieć wzór syrenki!! masakra, czy to prawda ze ciężko na taki rozmiar znaleźć suknie???Miałam znajome które miały rozmiar ponad 40 i miały piękne sukienki w stylu księżniczki i wygląday przepięknie!

Gość gość
Chyba żartujesz! W żadnym salonie nie spotkałam tak miłej i rzeczowej Pani jak w Imperium. Zamówiłam tam ostatnio suknię i jestem zachwycona za równo obsługą jak i suknią. I wydaje mi się, że Pani ma rację. Nie dobrałabyś bez sukni pasującego do niej bolerka czy futerka. ;)

Gość czarnamamba84
Dziewczyny, po maratonie lubelskim w poszukiwaniu sukni ślubnej pasującej do figury (czyli chce mieć wyraźnie zaznaczoną talie, poza tym klasyka, skromność i elegancja)- byłam na Narutowicza, Świętoduskiej, Fabrycznej, Głębokiej i dopiero na BERNARDYŃSKIEJ w IMPERIUM starsza kobieta z drugą krawcową potrafiły na spokojnie, miło i profesjonalnie doradzić, wprawdzie miały akurat model, który od razu wpadł mi w oko - suknia firmy Nabla, ale co do jej poprawek i lekkich zmian rozmawiałyśmy z godzinę, w cenie 2500 pln jest już 2 welony, bolerko, biżuteria, podwiązka i całe "oprzyrządowanie" panny młodej, czyli dochodzą buty i gotowa. Właścicielka jest już starszą kobietą, wiec liczę też na jej wieloletnie doświadczenie. Jest dwie przymiarki i ta ostatnia miesiąc przed ślubem ponieważ wtedy chudniemy/tyjemy a i przed okresem też puchniemy i to wszystko ma znaczenie w obwodach. Wpłaciłam zaliczkę i mam spokojnie czekać na telefon ze strony salonu. Mam pytanko, czy któraś z Was może szyła tam swoją suknie? Jak wrażenia?

Gość gość
hej dziewczyny ja w sobote zamowilam suknie w IMPERIUM Pani jest bardzo mila umie doradzic :) jestem zachwycona nigdzie w Lublinie nie ma takich sukienek i takiej obslugi jak w tym salonie polecam :)

Gość gość
Czyli masz takie same wnioski jak i ja, ja odbieram 10.04 swoją suknie a Ty?

Gość gość
Ja dopiero 20 czerwca wiec jeszcze troche czasu :) ale nie mogę sie doczekac :) tez do sukni dostałaś wszystkie dodatki?

Gość gość
Witam. Proszę o pomoc. Zamówiłam sukienkę w salonie Passion ale teraz przeczytałam dopiero dużo negatywnych opinii na ich temat. Chciałam się dowiedzieć, czy te negatywne opinie wynikają tylko z niemiłej obsługi czy też coś było nie tak z realizacją zamówienia? Bo teraz już nie wiem co mam robić i czy szukać gdzie indziej sukienki :(

Gość gość
Ja nie polecam salonu Amanda na Zamoyskiej. Zawiodłam się poziomem obsługi. Poszukuję prostej, zwiewnej sukni z lekkiego materiału np. muślinu. Bez koła/halki/trenu etc. Pani widocznie uznała, że na mnie nie zarobi i postanowiła szybko się mnie pozbyć. Stwierdziła uroczo, że oni takiego typu sukien nie szyją, bo nie ma na nie zapotrzebowania, po czym pokazała mi 2-3 sukienki, z wyrazem twarzy "to takie dla plebsu". Dno

Gość gość
taaak w amandzie to dno. tak samo margaret

Gość gość
Dziewczyny ślub w sierpniu a ja dopiero zaczynam myśleć o sukni ślubnej, macie może jakąś sprawdzoną krawcową, która zajmuje się szyciem sukni ? Byłam w kilku salonach i jak słyszę, że powinnam mieć suknię prostą odciętą pod biustem, to wychodzę... Fakt mam dużą różnicę między biustem a biodrami ale to chyba nie znaczy, że na własny ślub nie mogę mieć pięknej sukni, z gorsetem podkreślającym talię, a nie jakiś worek związany pod cyckami... a może namiary na jakąś stylistkę, która obiektywnie i za rozsądne pieniądze potrafi doradzić ??

Gość Metbud konstrukcje stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość gość
Poproszę o opinie o salonie Angele lublin fabryczna. Szczególnie chodzi mi o efekt końcowy, wykonanie itp.

Polecam Dom Mody Giselle byłam tam praktykantką widziałam wielu zadowolonych klientów oraz bardzo szczerą i profesjonalną obsługę. Jest to salon który nie kieruje się tym by coś komuś wcisnąć ale aby klientka była zadowolona i wyglądała piękne szczerze powiedzą w jakim kroju danej osobie do twarzy a w jakim nie. Większość sukni jest szyta na miarę więc nie ma możliwości aby usłyszeć że nie ma rozmiaru.

Gość gość
Moja siostra szyła w Angel i była zadowolona,jest już po ślubie i kilka dni temu chciałyśmy oddać suknię do komisu tego co był z boku Narutowicza i okazało się że się przeniósł na Herbową 2. Jakie było nasze zaskoczenie jak weszłyśmy do tego komisu - wygląda jak prawdziwy salon (chyba największy w Lublinie). Suknie piękne ;-) Polecam żebyście zajrzały z ciekawości jak szukacie sukni albo jak będziecie chciały sprzedać swoją sukienkę po ślubie. My zostawiłyśmy sukienkę siostry i mam nadzieję że szybo się sprzeda. Pani właścicielka bardzo miła. Jak przyszłyśmy jakaś dziewczyna mierzyła suknię. Pani do nas podeszła zapytała czy w czymś pomóc, jak powiedziałam że z sukienką powiedziała ,że zaraz zajmie się nami koleżanka,bo ona chwilowo nie może zostawić klientki która mierzy suknię. Dziewczyna która mierzyła była bardzo zadowolona,bo jak wychodziła kilka razy dziękowała za pomoc (chyba kupiła sukienkę bo rozmawiały coś o zaliczce). Wyszłyśmy z siostrą i długo byłyśmy pod wrażeniem tego miejsca. Zobaczcie sobie na fb salon sukien vestido ;-) może Wam się przyda jak będziecie chciały kupić lub sprzedać sukienkę .

Gość bronikowska
Dziewczyny, czy wiecie coś może o salnonie Parisette?

Gość aneta0026
hej :) czy orientujecie się może czy w Lublinie bądź okolicy w salonach da się kupić suknię ślubną w kolorze pudrowego różu? Chodzi mi o coś bardzo delikatnego, nie chodziłam jeszcze po salonach bo ślub mam za rok ale już powoli będę się rozglądać i marzy mi się przynajmniej taką przymierzyć póki co :) taka prawdziwa księżniczka :) tylko nie wiem czy w lublinie takową dostanę? z góry ogromne dziękuję za podpowiedzi.

Gość gość
Jeśli chodzi o pudrowy róż to musisz szukać salonów, które szyją suknie. W salonach z gotowymi powiedzą Ci, że takich się nie szyje, że to nie modne, nie ma możliwości zamówienia takiego materiału, etc. Moja siostra wymyśliła sobie delikatnie błękitną i tylko w dwóch salonach Panie podjęły temat. ;) Idź i popytaj :)

Dziewczyny, przeszłam dzisiaj wszystkie salony na Narutowicza, zaszłam na Lubartowską do Amandy.Powiem szczerze, że nigdzie wcześniej nie trafiłam na tak doskonałą obsługę. Polecam odwiedzić. Ceny są ciekawe, do końca września jeśli chcecie się zapisać otrzymujecie 30 procent rabatu na suknie na przyszły rok.. Pani, jest naprawdę ekspertem.

Gość karla17
Ketrin Fabryczna - ja byłam zachwycona. Suknia była z katalogu, ale świetnie szyta na mnie.

Gość gość
Zdecydowanie Ślubne Atelier na Mokotowskiej 51/53 w Warszawie.

Gość gość
Bardzo odradzam salon PARIS na narutowicza. Zagadzma sie z poprzednimi wpisami, ze mimo pierwszego dobrego wrazenia, mialam z nimi same bardzo nieprzyjemne przejscia, ktore kosztowaly nas duzo niepotrzebnego stresu i czasu. Na przymiarkach bylam piec razy zamiast trzech planowanych. Po drugiej przymiarce sukienka byla prawie skonczona. Jak przyszlam na trzecia, okazalo sie, ze poprzednia przymierzana przeze mnie sukienka wisi juz na dole na sprzedaz, a moja jest szyta od nowa. Dodam jeszcze, ze za kazdym razem, jak przychodzilam na przymiarke musialam czekac, bo Pani obslugiwala jeszcze inne klientki. Potem bylo jeszcze gorzej. Sukienka rozerwala sie pod ramionami zaraz po wyjsciu z kosciola. Byla zle uszyta i siatka, z ktorej mialam zrobiona gore nie utrzymala ciezaru dolu. Masakra totalna. Udalo sie zareklamowac sukienke, ale nie obylo sie bez nieprzyjemnych komentarzy typu, po co panna mloda machala tak rekami na weselu!!! Gore sukienki uszyli jeszcze raz, ale rozerwala sie znowu na samym poczatku naszej sesji slubnej, ktora mielismy dwa miesiace po slubie. Obsluga byla niemila, malo profesjonalna i kosztowalo nas to bardzo duzo stresu. Biorac pod uwage wysokie ceny calkowicie odradzam, unikajcie dziewczyny tego salonu!!!!

Gość gość
Do dziewczyn, które boją się późnego odbioru w salonie Imperium - nie ma się czego bać! ;-)swój ślub miałam 2 tygodnie temu. Trafiłam do tego salonu z polecenia mojej siostry ciotecznej. Zamówiłam i czekam. Koleżanki gdy dowiedziały się, że mam odbierać suknię w środę przed ślubem stwierdziły, że coś jest nie tak bo one odbierały ok. 3 miesiące wcześniej. Wpadłam w panikę, ale uspokoiła mnie siostra cioteczna. I uwierzcie mi, nie żałuję, że odebrałam ją tak późno. W dzień ślubu suknia leżała idealnie, nie miałam problemu ze sznurowaniem jak zdarzało się u moich koleżanek. Ja jestem zachwycona i serdecznie polecam!

Gość gość
Nie polecam Jacqueline na Narutowicza. Panie wyniosle i niekompetentne. Glupie komentarze i docinki zaczynaja sie po wplacie zaliczki - przed zachowuja sie jeszcze mozliwie, chociaz widac brak profesjonalizmu. Atmosfera jest niemila a materialy z których wykonana jest suknia nie zachwycaja (mnie obtarly ramiaczka do krwi). Jakbym miala drugi raz kupowac suknie wybralabym Demi na Lubartowskiej lepiej zaplacic troche wiecej i miec spokoj.

Gość gość
Dziewczyny, z całego serca polecam salon Amanda na Zamojskiej w Lublinie! To jest bardzo ważne, żeby trafić na dobry salon, w którym będziecie czuły, że Wasze wizje sukni są zrozumiane,ze jakość sukni będzie wysoka,wszystko zrobione z największą dbałością, tak, jak sobie wymarzycie,a do tego zupełnie BEZ STRESU! Ja chciałam mieć suknie dość wymagającą, trudna do uszycia,ważna w niej była jakość materiału i szycia, miala być bardzo prosta, ale niespotykana i elegancka i taka była! Do salonu przyszłam 4 razy. 1. pierwsza wizyta,kiedy pokazałam projekt sukni na zdjęciu(cena oryginału ok.5 tys), a pani od razu dobrala materiał,podała cenę, która była sporo, bo o 500 zł niższa od cen proponowanych w innych salonach, akurat nielicznych, bo nie wszedzie panie się chciały podjąć uszycia takiej sukni. 2. Dobór koronki z nowej dostawy 3. Zdjęcie miary 4. Odbiór sukni. Suknia byla BEZPOPRAWKOWA! Zobaczyłam ja uszyta pierwszy raz,przymierzylam i mogłam zabierać do domu. Zaznaczam, że suknia była dopasowana, bez gorsetu, oczywiście bez koła(w całym salonie nie widziałam sukni na kole). Najważniejsze, że przez caly czas,od momentu wyboru tego salonu, miałam poczucie, że dobrze trafiłam i ze suknia będzie dokładnie taka jak chciałam. Kontakt z paniami to sama przyjemność, od razu się rozumialysmy,panie świetnie doradzają, są przemile.I bardzo pracowite. Zawsze oddzwaniaja,jeśli akurat są zajęte. Maja duzo klientek i napiety grafik,ale zawsze sa punktualne.Naprawdę, szczerze polecam, miałam święty spokój w tej materii, a to naprawdę dużo, bo suknia to jednak ważna rzecz:-). To jest szczera i bezinteresowna opinia szczęśliwej klientki. Pamietam,jak byłam zagubiona,gdy miałam się zająć tematem sukni i dlatego do Was piszę,żeby Wam ułatwić sprawę.

Gość gość
moj ślub odbył się w czerwcu, suknię szyłam w IMPERIUM iii odebrałam ją w Piątek !!! ostatnia przymiarka rano Pani twierdzila ze schudłam wiec małe porawki i popoludniu do odebrania super sukienka lezala idealnie pełen profesjonalizm. Polecam z całego serca <3

Gość gość
Bardzo NIE POLECAM salonu PASSION na Narutowicza. Byłam tam dzisiaj z siostrą na umówioną wcześniej telefonicznie wizytę i przymiarki. Pani w salonie była bardzo nieuprzejma, wręcz bezczelna. Jak weszłyśmy do salonu i powiedziałyśmy, ze byłyśmy umówione, ona, nie podnosząc nawet głowy znad komputera, zakomunikowała nam w bardzo niemiły sposób, ze to nie jest supermarket, ze klientki nie porafią nawet sobie przyswoić informacji na temat tego, jak działa biznes ślubny, ze nowa kolekcja jest na przełomie listopada i grudnia i wtedy trzeba przychodzić. W ogóle nie wiedziałam o co jej chodzi i do czego taki wykład. Nie mam pojęcia, jak w ogóle z taką obsługą i podejściem do drugiego człowieka ten salon w ogóle działa. nie dość, ze ma sie wrażenie, ze Cie tam nie chcą, to jeszcze czujesz sie po wizycie w nim jak ktoś gorszy. I nasz przypadek chyba nie jest odosobniony, bo w innym salonie, gdy opowiedzialysmy o tym, to panie powiedziały, ze nie jestesmy pierwszymi klientkami, które tak narzekają na PASSION. Odradzam zdecydowanie!!!!

Gość gość
Zdecydowanie NIE POLECAM salonu Paris na Narutowicza. Byłam z koleżanką, która podczas pierwszej wizyty dała się nabrać na słodki uśmiech oraz miłe żarty pani Kingi i zapragnęła u nich uszyć sukienkę ślubną. Kiedy tylko zapłaciła, podejście właścicielek diametralnie się zmieniło. Każda przymiarka niosła ze sobą nowe rozczarowanie, obie Panie właścicielki traktowały ją nieuprzejmie, w ogóle nie uwzględniając jej zdania i pozwalały sobie na ironiczne, złośliwe komentarze pod jej adresem. Krawcowa pracująca w Paris szyje byle jak, byle szybciej mieć z głowy, ale obie panie właścicielki zupełnie się tym nie przejmują, wręcz przeciwnie, mają niezwykle dużo do powiedzenia na temat niekompetencji, z jaką rzekomo stykają się klientki w konkurencyjnych salonach. Szczerze mówiąc, cieszę się, że dowiedziałam się, jak traktuje się klientów w tym salonie, bo od zawsze podobały mi się sukienki, które mieli na wystawie (mieszkam ulicę dalej) i zastanawiałam się nawet, czy u nich nie będę szyła swojej, ale po doświadczeniach koleżanki, stwierdziłam, że trzeba omijać to miejsce z daleka. Bardzo dobrze wspominam natomiast salon Suknie Miłosne na Narutowicza, w Estelle też jest miła obsługa (tam zamawiały swoje suknie moje dwie koleżanki i bratowa - wszystkie były zadowolone), chociaż trzeba pamiętać, że stojąc na podeście ma się zupełnie inną perspektywę.

Gość kientka Daria
Witam, patrząc na wasze wypowiedzi widzę, że maci sporo wątpliwości, nie dziwię się, bo suknięślubną szyje się tylko raz w życiu. Ja osobiście z całęgo serca mogę polecic Salon Sukni Ślubnych Klaudia na Wodopojnej. Jeśli ktoś szuka naprawdę czegoś wyjątkowego a nie oklepanego, z całego serca polecam. Jeśli chodzi o obsługę do samego końca było wszystko na najwyższym poziomie. Panie są bardzo miłe, swobodnie można pomierzyć różne fasony, ale i również potrafią dobrać odpowiedni model do sylwetki i oczywiście miały sporo cierpliwości do mnie. Co do ceny jest naprawdę ok, można z Paniami się dogadać, a nawet jak zamówiłam suknię sporo wcześniej z tej okazji dostałam jeszcze mały rabacik. W dniu ślubu naprawdę czułam się świetnie i wyjątkowo. Polecam :)