Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezręczna sytuacja

Niezręczne sytuacja...Co byście zrobili na moim miejscu?

Polecane posty

Gość niezręczna sytuacja

Hmmm. Koleżanka w styczniu poprosiła mnie bym była świadkiem na jej ślubie.Zgodziłam się. Ślub jest za 2 tygodnie.Uprzedziłam koleżankę (w okolicach marca,żeby nie było), że dzień przed ślubem nie będę mogła jej pomóc (zobowiązałam się wszelkie sprawy załatwić w każdym innym tylko nie ten terminie, dzwoniłam, przypominałam, deklarowałam chęc pomocy i przypominałam,że piatek odpada), ponieważ mam na studiach (magisterskie, zaoczne) bardzo ważny egzamin, który muszę zdawać właśnie w tym dniu. A tu 2 godziny temu koleżanka dzwoni,że właśnie w tym dniu trzeba jechać gdzieś tam i coś tam jej pomóc - dodam,że nie sąto kwestie urzędowe,że to muszę być ja. Uprzejmie przypomniałam jej o egzaminie,ale wyraźnie była obrażona, wręcz oburzona moją odmową:( Głupio mi,ale naprawde chcę zdać ten egzamin:( Czy bycie świadkiem na ślubie naprawde oznacza bezwględne posłuszeństwo pannie młodej. Kurcze naprawdę głupio mi:(:(:(

Gość nie dawaj się

Gość niezręczna sytuacja
głupio mi...żałuję,że w ogóle się zgodziłam.

Skoro uprzedzalas, a ona sie na to zgodzila (zgodzila sie??), to ty jestes ok. Mam wrazenie, ze panny, ktore wydaja sie za maz wpadaja w obsesje, zyja tylko sprawami zwiazanymi ze slubem i zapominaja, ze poza dekoracjami stolow, kolorem welonu i menu weselnym, istnieje jeszcze inny swiat :D

Gość Szczęściara.pl
Nie martw się to jasne że egzamin jest ważniejszy. Twoja koleżanka powinna to zrozumieć.

Gość niezręczna sytuacja
Lola lu masz 100 % rację.Ale w końcu moje sprawy dla mnie też są ważne.Może ma teraz nerwa rozumię ją,ale... Zgodziła się na to,że w piątek nie będę mogła pomóc,a teraz rofi fochy... A dodam,że egzamin zdaję w module z 4 koleżankamim, jak jak zawalęi nie przyjdę to wszystkie 5 oblejemy.

Gość upuppu
To może do niej zadzwoń i zaproponuj jej, że pomożesz ale w CZWARTEK, dzień wcześniej... Niech wie, że ci zależy ale w piątek nie możesz i juz.

wyraźnie mówiłaś, że w tym dniu nie możesz, więc Ty jesteś w porządku. Przypomnij jej jaka była umowa, niech wie, że Ty też masz swoje sprawy których nie możesz zaniedbać przez jej ślub. 🌼

Gość patrycja19811
to Twojej koleżance powinno byc głupio. Uprzedzałaś i to ona powinna Cię teraz przepraszać, że stawia sie w takiej niezręcznej sytuacji

Gość taka jakas see
powiedz,ze po egzaminie nie ma sprawy

Gość prawda***
Koleżanka ma z glowa. Uprzedzalas ja, wiec niech sie uspokoi.

idź na egzamin i tyle a koleżance powiedz, że niech cie nie wkurza bo zrezygnujesz całkiem ze świadkowania ja też raz byłam świadkiem i tam żadnych obowiązków nie miałam przed weselem (po za pewnymi sprawunkami, które znacznie wcześniej zrobiłam), przyjechałam tylko trochę wcześniej do młodej w sobotę bo wiadomo auta przystroić i tak dalej myślę że jesteś jak najbardziej w porządku

Gość taka jakas see
ja mojej swiadkowej o nic nie musialam prosic sama zalatwila fure(swojego ojca mesia) dalam na benzyne, kupilam ozdoby sama chciala ze mna ozdabiac, dzien przed polerowalysmy samochod chyba z godzine:P w dniu slubu jej mama i ona sie mna zaopiekowaly jej mama zalatwila mi fryzjerkie na ostatnia chwile bo slub odbyl sie z nienacka(tzn. data byla ustalona ale rozmyslilismy sie ze wzgledu na finanse ale kasa sie znalazla w ostatnie chwili i przygotowania byly gorace) mysle,ze twoja kolezanka albo jest arogancka albo zdenerwowana calymi przygotowaniami

Gość jagoda352
Ja też byłam świadkiem i nic wcześniej nie podpisywałam, ale to było kilka lat temu. Może teraz jest inaczej. Myślę, że nie powinna mieć do Ciebie pretensji. Udanych egazminów życzę.