Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawińskaaa

Imię dla chłopca STAŚ - jak Wam się podoba???

Polecane posty

Gość ncn
" już na pewno nie dorabiam sobie chorej ideologii, że niewykształceni rodzice nazywają swoje dzieci imionami rodem z Ameryki- nie zawsze tak jest." To nie jest chora ideologia tylko badania socjologiczne ;)

Gość ncn
Poza tym narazie nie jesteś wykształcona (będziesz dopiero za kilka lat "i to bardzo" :D :D :D ) więc wzsystko się zgadza :P

Gość juz pisalam kiedys
teraz w srodowiski blokerskim jest moda na jasie stasie zosie i marysie.Czyzby zmiana preferencji?

hehe a temat aż kipi:classic_cool: własnie wróciłam z przedszkola i Pani wołała do malutkiego chłopczyka Borys - kurcze imie świetne naprawde ale bardziej pasuje do dużego faceta niz maluskiego dwu latka tym bardziej iż nawet nie wiadomo jak je zdrobnic czy coś? Ah i oczywiście Stasiów jest 3 dodam ze chłopaków w tej grupie jes 5 a z moim 6 - tak wiec na 6 dzieciaków trzech to Stas 1 borys a o tamtego juz nie pytałam ale nie zdziwiłabym sie gdyby był np Henrykiem :):):)

ludzie a czy wy niezapomnieliscie czasem o tym ze poszczególne imiona mają swoje znaczenie i ze niektorzy własnie takie imie wybierają z tego względu! ja uwazam ze dziecko jest czymś najpiekniejszym co moze sie w życiu czlowiekowi przytrafic i kiedy dowiedziałam sie ze jestem w ciąży od razu szukałam imienia dla synka, dla mnie to byl dar od Boga i tak tez chciałam go nazwac na tą właśnie cześć a poniewaz imię Bozydar czy Bogusław zupełnie mi sie nie podoba to wybrałam własnie Natana. To imie pochodzi od hebrajskiego proroka i znaczy dokładnie dar od Boga. A nie sądze droga ncn aby ktokolwiek w tamtych czasach przejmował sie Twoimi popieprzonymi statystykami tak wiec... 🖐️

Gość Olgaaaa
Osobiście Staś mi się nie podoba. Bo póki Staś jest mały to ok, ale oczami wyobraźni widzę jak w szkole wyczytują listę i wołają Stanisław:/ Najbardziej denerwują mnie oklepane i "nowoczesne" imiona, których teraz jest pełno. Np. u mnie na klatce są 3 Julie a w rodzinie 3 Kacprów. Pracowałam kiedyś w przedszkolu gdzie co druga dziewczynka miała na imię Julia, a z tego co obserwuje moda na to imię nie minęła. Mi podoba się Maciej:) Ja mam na imię Olga i nie znoszę swojego imienia. 29 lat już nie mogę się z nim oswoić. Może i jest nietuzinkowe, ale wydaję mi się, że zupełnie do mnie nie pasuje.

imie Jessica moze sie wam nie podobac i moze byc oklepane beznadziejne ale mysle ze kazda dziewczynka mająca to imię powinna czuc sie wyrózniona w końcu tego imienia po raz pierwszy użył sam William Szekspir tak wiec Drogie Panie nie ma o co sie spierac, jedni lubią to inni tamto i koniec tematu:P

Gość przybywam z daleka = nicole22
ho hho..

ncn----> Myślisz, że za kilka lat, kiedy zdobędę wykształcenie imię Natan przestanie mi się podobać? Podobało mi się, kiedy syn się urodził i będzie mi się podobało za 20 lat, kiedy mój synek będzie dorosłym facetem. Co do samego imienia: znam pewne małżeństwo, ona uczy w szkole, a on jest prawnikiem- syna nazwali Nataniel. Czyli już patologia, bo imię inne niż Grzegorz, Krzysztof czy Radek.:P

mnie sie Staś podoba, również, Stanisław, ale są rózne gusta, mnie sie za to nie podobaja imiona tzw. nowoczesne typu Jessica, Braian itd jak uslyszalam na chrzcie u mojego synka, jak dziewczynki mialy na imie to nie wiedzialam czy sie smiac zcy plakac np. Vanessa Janina albo MIa Emilia.

Gość malisanica
Stas mi sie nie podoba. ALe to moje zdanie a rodzice maja swoje. Stanislaw - matko, jak moj dziadek 88 lat. Nie mozna normalnie Krzys, Adas, Wojtus, Pawelek itd..... Tylko te modne imiona - Stasie, Antosie, Brajanki i Kewinki (nawet nie wiem jak to po polsku zapisac) Debilizm!!

Gość debilizmem jest porównywanie
imienia Stanisław czy Antonina do Brajanka czy Kevinka:O na pewno dobrze się czujesz?:O

Gość Bedzie dobrze
slicznie imie: maly Stasiu,bomba:) Ps. debili olac

Gość Stanisław jest super
piękne imię:)

Co do imienia Olga - dla mnie super Rzadko się zdarza żeby ktoś był zadowolony ze swojego imienia Więc często się okazuje że Staś chce być Krzysiem a oklepany Paweł czy Magda Jessicą czy Natanielem I zdanie rodziców nie ma tu niestety nic do rzeczy

I jeszcze jedno Ja jestem różnorodnością niech każdy nadaje imię jakie sobie chce przynajmniej wtedy nie ma w klasie 5 Tomków 8 Krzysiów 3 Julii Uczę w szkole i od kilku lat wreszcie widzę różnorodność Imiona stare splatają się z nowoczesnymi i tymi popularnymi Rzadko zdarzają się 2 osoby o tym samym imieniu w jednej klasie i dzięki Bogu bo jak ja chodziłam do szkoły to były same Magdy Kasie itd imiona ładne ale czemu wszyscy mieliby nazywać dzieci tak samo bo potem sąsiedzi powiedzą (albo ludzie na forum) czemu nie Pawełek? Dajcie spokój i narzucajcie innym jak mają dać na imię swoim dzieciom

Gość betix
staś jest i nawet ok ale jesli beda na malego w szkole wolac np STACHU ..... to niewiem czy bedzie sie to chlopcu podobalo

Gość Ciężarna
Tak czytam i czytam to forum i ... zaczynam sama się zastanawiać nad imieniem dla dzieciątka.. W prawdzie termin mam na październik, ale .. czemu nie zacząć już myśleć?:) Jeśli urodzi się córeczka to będzie Emilka - mój mąż od początku mówił, że będzie Emi..:) Natomiast teraz zastanawiam się nad imieniem dla chłopca.. Strasznie mi się podoba Natanek.. Ale... Gdy powiedziałam o tym mężowi, to zapytał, czy sobie robię jaja :D Takie standardowe imiona, typu Antoś, Staś, Jaś itd. odpadają... Chciałabym coś takiego oryginalnego... Może ktoś coś podpowie ?:)

Staś Staszek, bardzo mi się podoba, rozważałam, ale mąż był przeciwko bo miał kolegę o tym imieniu, na którego mówili Stachu, a o już mniej sympatycznie.

Staś - ładnie :) Jak dla mnie to ta cała statystka jest bez sesnu! nie wiadomo kto, nie wiadomo gdzie przeprowadził sobie jakieś tam badania, a teraz wszystkich pakuje się do jednego worka!! ja mam skończone studia, mąż również skończył różne szkoły, cały czas się doszkala, a bardzo nam się podoba imię Alan! jesteśmy rodzina patologiczną ??Podoba nam się jeszcze Dominik! moja przyjaciółka ma tytuł doktora, jej mąż jest inżynierem = synek Nataniel, a drugi Braian! są rodzioną patologiczną ?? mogłabym mnóstwo takich przykladów podawać! każdy ma inny gust, a o tych wiadomo, że się nie dyskutuje! Pozdrawiam

Gość STANISŁAW imię

Gość ferduś P Staś
musze wam powiedzieć ze imię staś nie bedzie przeszkadzało nikomu w życiu... mam już to imie ponad 15 lat i jestem z niego bardzo zadowolony iż jest imieniem mało znanym w dzisiejszych czasach... wystarczy tylko zaaklimatyzować sie we własnym imieniu i wszystko później będzie wporządku. pzdr dla wszystkich o tym imieniu

Gość Malina truskawkowa
okropne imie,matko co za moda przyszla na jakies starodawne imiona

Gość starodwane to jest twoje myśle
nie sieroto:O

Gość O rh-
mi sie podoba- mój synio ma tak na imię :)

Gość śliczne moi dziadkowie nosili
to imię:)

Gość madzik27
u nie w rodzinie nie ma żadnych "Stasiów"!!! a w ogóle to imie mi sie nie podoba!!! ;p