Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eVi18

Czy jestem w ciąży..??

Polecane posty

Gość eVi18

Witam!! Mam problem. 12 grudnia 2007 urodzilam synka.Karmilam piersia niestety tylko 2 msc poniewaz maly ma skaze. Pomimo odstawienia dziecka od piersi miesiączka się nie pojawiła.2 msc temu kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia(nie doszło do wytrysku w pochwie) Byłam u lekarza po tabletki jednak lekarz odmowił z powodu braku miesiączki.Prosiłam o coś na wywołanie..bez skutku.Robiłam testy i wyniki były negatywne.Pierwszą miesiączkę dostałam 6.04 mimo krótkiego karmienia piersią.Słyszałam,ze miesiączka po porodzie jest obfita i bolesna.Moja jednak jest mało obfita i odczówam lekkie pobolewania w podbrzuszu.Czy mogę być w ciązy..?? Prosze o szybką odpowiedź..

Miesiączka po porodzie występuje kiedy chce i w jakiej formie chce. Nie a tak dobrze, że odstawiamy od piersi i już, teraz zaraz. U jednych jest szybko, u innych dopiero po jakimś czasie, silna i obfita a u innych o łagodnym przebiegu.Skoro robiłaś testy i ciąży nie wykryły, to w niej nie jesteś.I więcej nie ryzykuj przerywanego, bo w preejakulacie równie mogą znajdować się plemniki. I żeby Ci do głowy nie przyszło wyliczać wg kalendarzyka kiedy masz dni płodne a kiedy nie, bo szybko zajdziesz ponownie.Weź się a porządne obserwacje organizmu, albo zabezpieczaj się.http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm