Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla bla blaaaaaaaaaa

Dziecięca masturbacja, grzebanie w pępku !!!

Polecane posty

Moja córka cały czas grzebie sobie w pępku, pediatra powiedziała że to masturbacja dziecięca. Jak była mała i ssała pierś to grzebała w moim ale po jakimś czasie sprawiało mi to taki ból że kategorycznie zabroniłam oczywiście były protesty ale odpuściła, i zaczeła grzebać w swoim robi to przeważnie wtedy gdy pije z butelki i w wolnych chwilach. Nie wiem czy to zbagatelizować i poczekać aż jej przejdzie??? czy wasze dzieci też tak robiły

tak :) MOją tez bardzo interesuje swoj pępuszek tak jak i kazda inna czesc jej ciala... nogi sa już nudne bo juz dawno temu doskonale je poznala, rece tez świetnie znane wiec jak tylko uda jej sie dostac do pępka to jest zachwycona :D:D:D:D Uwazaj tylko zeby sobie paznokciem nic nie zadrasnela a tak pozatym to WEDŁUG MNIE nie ma powodu zeby zabraniać... Myśle ze samo przejdzie :)

ale ona ma już prawie 2 latka!!! :-o

Gość upppppppppppppppp

Gość a mi sie wydaje
ze to na tle nerwowym, taki uspokajacz sobie znalazła. mojej kolezanki córka ciągle kreciła włosy na palec. ja bym nie bagatelizowala, bo takie rzeczy czesto i szybko wchodza w nałog, taki jakby tik. moze zklaj jej pepuszek plasterkiem i wytłumacz że moga dostać sie tam bakterie i pepuszek bedzie chory! po za tym zajmuj córke czyms innym jak zauwazysz że to robi, bo wiele dzieci robi takie rzeczy z nudów. broń boże nie krzycz i nie wyśmiewaj, mów że tak nie wolno, ale tłumacz dlaczego :)

Gość im bardziej będziesz zabraniać
tym bardziej będzie się to nasilac. odwracaj jej uwagę.

Wydaje mi się, że jedynym skutecznym sposobem jest odwracanie jej uwagi od tego pępuszka. Może trzeba dać jej coś do rączki? Łapki będą zajęte trzymaniem czegoś, i nie bedą grzebały w pępuszku. Moja córka też miała "zajęcie" jak jej się nudziło: opierała się na rękach na oparciu fotela, i podnosiła sie na tych rekach do góry i tak sie "bujała". Trwało to dotąd, aż się zmęczyła (była czerwona na buzi). Zwracanie uwagi i moje krzyki nie pomagały.

Gość Pępek
myślę że to nic strasznego, jak moja siostra była mała to tez grzebała sobie w pępuszku i nawet prosiła o to mnie. myślę że to była taka forma pieszczot czy coś, bo na przykład gdy ja sama wkładam sobie palec do pępuszka, czuję rozkosz i podniecenie. Nie martwiłabym się na twoim miejscu, bo pępuszek to normalna część naszego ciała.

Gość zolinkaaa
2 latka i pije z butelki?????????? o nie!!!!!!!!!!!!!!!!