Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

nie chce uzywac aptecznych antyperspirantowjaki inny jest dobry dla osoby pocace

Polecane posty

pocacej sie mocniej na wiosne i lato.....antidral i etiaxil odpada bo moja skora nie wytrzyma,poradzcie :(

ponic rexona jest dobra....tez szukam czegos takiego dobrego na mocne poty ale nie antidral i etiaxil

Gość dlaczego nie antidral
moze zle stosowalas? dla mnie jest super, ale raz jak zapomnialo mi sie i posmarowalam na wydepilowaną dzien wczesniej skore myslalam ze umre

Gość naturalny dezodorant
Może cie zainteresuje naturalny dezodorant, ktory jest naturalnym mineralem solnym. nie uczula, nie zawiera szkodliwych substancji (parabeny - zorientowani wiedza o co chodzi) Ladnie radzi sobie z potem, ale nie oczekuj na calkowicie zablokowanie porow. Dezodoranty, ktore chwala sie, ze na kilka dni blokuja gruczoly potne, moga prowadzic do nowotworow. W kazdym razie ja sie przestawilam na moj mineralek:). Zwilzam go wada, smaruje paszke i jestem o zdrowie spokojna: http://www.sanusmarket.pl/dezodorant-naturalny-super-p-2267.html

Gość ewezka
ja tez nadmiernie sie poce, przez cala zime uzywalam antidralu i przez to troche mniejsze mam objawy, ale procz antidralu ktorego prawie juz nie uzywam do codziennego uzytku mam antyperspirant adidasa w kulce moim zdaniem to najlepszy produkt wsrod dezodorantow antyperspitayjnych.

Gość ewezka
a i nie kupujie vihcy bo to pieniadze wyrzucone w bloto serio, ja uzywalam juz chyba wszystkih dezodorantow dosepnych w polsce rowniez tego naturalnego niby z krysztalu jest do kitu...

a jak uwazacie,jest roznica w ochronie jak stosuje sie sztyft,spray lub kulke?bo zawsze mi sie wydawalo ze spray najmniej dziala....

Ja teraz uzywam AA oceanic (tego niby opozniajacego odrastanie wloskow). Jest bardzo delikatny, w miare skuteczny (choc oczekiwalabym wiecej), no i jak juz sie spoce to nie ma przykrego zapachu pod koniec dnia (co przy innych antyperspirantach bylo nagminne). Teraz chcialabym sprobowac czegos nowego ale sama nie wiem co kupic... Na pewno musi to byc kulka. Myslalam i Nivei tej z perla, ale slyszalam rozne opinie - od zachwytu po totalne rozczarowanie. Co do Adidasa - owszem dosc skuteczny (choc tez nie do konca), jednak mocno brudzil ubrania. Jezeli chodzi o Antidral, to dziala... ale nie moge sobie pozwolic na niegolenie pach:( Po prostu cholera mnie bierze jak patrze na zarosniete, wiec moge uzywac tylko baaaardzo okazyjnie:(

Gość jaaaaa 24
ale ten antidral to stosujesz np przez tydzien a nie codziennie, poza tym nie musza byc takie na maxa zarośnięte tylko 1-2dni po depilacji...

No wlasnie w tym rzecz, ze u mnie to nie moze byc 1-2 dni po depilacji bo mam strasznie podrazniona skore. I zeby moc sobie na taka paszke uzyc Antidralu musze odczekac ok 4 dni. Dopeiro po 3 dniach od jego uzycia moge znowu ja ogolic. Wiec wyobraz sobie co tam sie dzieje przez tydzien, dodam ze mam ciemne wlosy:o

Jest taka seria Oriflame dlaaktywnych: ActiveProtection Dezodorant antyperspiracyjny w sprayu Dezodorant antyperspiracyjny w kulce Dezodorant antyperspiracyjny w kremie mój brat używa w kremie - ma 18 lat i trenuje. uważa, że działa. aha - to seria neutralna dla kobiet i mężczyzn. (bez alkoholu)

Gość chloroformek
jak dla mnie to rexona skin care, bardzo dobra ochrona...zreszta nie musisz mi wierzyc na slowo, na stronie http://www.rexona.pl/rexona_women/#/Test/ znajdziesz test ktory pomoze ci dobrac najlepszy antyperspirant. bo niestety jak ktos ma wrazliwa skore to apteczne specyfiki moga byc niestety zbyt mocne

Gość droga kawusio
kurcze a ja chyba sprobuje ten krysztal naturalny. glownie chodzi mi o zabicie zapachu potu a z tym niestety zaden antyperspirant sobie nie radzi:( i kurcze nie mam pewnosci czy krysztal sobie poradzi

Gość symbiozka
zawsze mialam rexony i te polecam, nie bez powodu ciesza sie taka popularnoscia. tak jak chloroformek mam skin care nutritive, dobrze chroni. wczesniej mialam ta dla nastolatek, tez byla ok ale nieco z niej wyroslam;)

Gość deoo
dove ja taki w sztyfcie używam i jestem bardzo zadowolona :)

Gość mychazła
ja też lubię Rexone ostatni spodobała mi sie szczególnie seria Skin Care, mam tą do delikatnej skóry. przynajmniej już sie nie pocę jak ruda mysz.

Gość szczerbatka
hehe, a jak poca sie rude myszy??? czy inaczej od myszek szarych;) ale tak na serio to tez mam ta rexone, mama kupowala hurtem w makro wiec po jednym przypadl mnie mamie i siostrze i faktycznie sie sprawdza:) a jest duzo tanszy od burzujskiego v.. tkorego do tej pory uzywalam;)

tez slyszalam, ze nie ma skuteczniejszego dezodorantu niz ten kamien-mineral :) osobiscie nigdy nie uzywalam, bo nie mam potrzeby uzywania dezodorantu, ale nie ma osoby, ktora by powiedziala, ze jest nieskuteczny, a poza tym zdrowy :) jesli chodzi o parabeny, to, o ile przyjmowane dosystemowo moga byc rakotworcze (np. konserwanty w zywnosci), o tyle nie stwierdza sie, aby ich zawartosc w kosmetykach miala szkodliwy wplyw na organizm. przede wszsytkim w kosmetykach jest tego bardzo malo.

Gość frejana
rexona skin care jest delikatny, jako jeden z niewielu antyperspirantow mnie nie podraznia:) a w dodatku naprawde dobrze chroni przed potem

ja kupilam dove go fresh....zapach swiezy,dziala tak sobie,bo wytzymal pol dnia a to naprawde sporo jak na moje pocenie.boje sie antidral kupic,ze bede miec podraznione pachy albo cos w tym stylu,a ja musze je golic codziennie bo mi tak szybko odrastaja ciemne wloski :( wiec w takim wypadku odpada stosowanie antidral :(

ja kupilam dzis antidral i nie wiem jeszcze czy zastosowac bo nie wiem jak,na tej ulotce wlasciwie nic nie ma.....

Na noc, na umyte i wysuszone pachy. Skóra nie może być podrażniona. Rano zmyć.

smutna taka czyli np dzis sie umyje,poczekam az tam wyschne i posmaruje,a rano zmyje?i zwykly jakis antyperspirant moge zastosowac na to ?np sztyft dove bo kupilam?a dzis mam ogolic pachy przed antidralem?a koszulke na noc na ramiaczkach czy taka zakryte pod pacha?

Gość naturalny dezodorant
Rzeczywiście trwa dyskusja jak jest z tymi parabenami w kosmetykach - szkodza czy nie. Ale wiecie, ja wole dmuchac na zimnie. Dzisiaj w Wyboczej czytam, ze po raz kolejny udowodniono, ze nadmierna czystosc otoczenia, wynikajaca z uzywania silnych preparatow czyszczacych, wplywa na poddatnosc na alergie. Czlowiek zyjacy w higienicznym otoczeniu, nagle styka sie z kotem i dostaje alergii, ktory normalnie epizodycznie uczula, jak zyje w naszym otoczeniu. Dlatego wole zbytnio nie blokowac moich gruczolow potowych. Uzywam tego krysztalu, a torebce nosze husteczki dla niemowlat, ktore w awaryjnych sytuacjach stosuje na spocona skore.