Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIOCIA MACIUSIA

KIEDY POKARM PO CESARCE????????????????

Polecane posty

Gość CIOCIA MACIUSIA

Witam! Moja bratowa przedwczoraj urodzila synka i martwi sie,bo nie ma wystarczajacej ilosci pokarmu.Powiedzcie mi prosze kiedy po cesarce pojawia sie laktacja?slyszalam ze nawet w 5 dobie czy to prawda? Ja rodzilam naturalnie i pokarmu od razu mialam nawal wiec nie potrafie jej doradzic.Chce ja uspokoic.Mowie,ze czym czesciej bedzie malego przystawiala to pokarm na pewno sie pojawi............ Co wy na to?

ja dostalam pokarm na bodajze trzeci dzien, nie slyszalam zeby ktos nie dostal pokarmu.... do tego czasu maluch dostawal dodatkowo wode z cukrem czy jakos tak.... ale jak mleczko przyszlo to musialam az sciagac bo przyszlo litrami!

ja dostałam małą do karmienia tuz po przebudzeniu i ssała aż miło, mleko jest do dziś :)

Ja tez karmiłam od razu, pokarmu miałam bardzo dużo. Pierwsze słyszę że jest jakaś różnica miedzy CC a SN, bo moje koleżanki które również rodziły CC również miały dużo pokarmu i karmiły od razu.

Nie dodałam że miałam cesarkę, znieczulenie podpajęczynówkowe.

Drogie starające się dziewczyny, wiem co przeżywacie staraliśmy się ok1 roku. Każdy termin spodziewanej @ był dla mnie nadzieją, pare razy robiłam testy i wychodziły negatywnie. Trochę spasowaliśmy i postanowiliśmy się z mężem przebadac - on ok a u mnie zły poziom hormonów... który był spowodowany wczesną ciążą. Badania robiłam w 20 dc, nie wiedząc że jestem w ciąży. Ile myśmy się nastarali - badania były drogie, witaminy dla męża, wiesiołak dla mnie, wymyślne pozycje, robienie świecy po baraszkach, zrezygnowaliśmy z wszelkich kremów, żelów nawilżająch (ponoc hamują droge plemnikom). Wreszcie wystopowaliśmy, bo byliśmy \"lekko zmęczeni i zestresowani\" i się udało. Wiem, że każdy przypadek jest inny i dla każdej z Was się liczą wasze starania, ale trzeba czasami czasu. Jeżeli po roku starań się nie udaje zdróbcie badania, nalepiej prywatnie bo z mojego doświadczenia wiem, że lekarz państwowy nie da dobrego skierowania na odpowiednie badania. Ważne jest aby zbadac partnera a potem siebie a nie na odwrót. Zyczę wiary i cierpliwości, pozdrawiamy

Nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu po cesarce. Po każdym rodzaju porodu (jeśli nie były podawane leki mające w skutku ubocznym zatrzymanie laktacji) pokarm właściwy pojawia się między 3 a 5 dobą. W pierwszych dniach jest siara a dziecku potrzeba do najedzenia się 5 ml bo tyle w pierwszej dobie przyjmie żołądek malucha (łyżeczka od herbaty). Przez pierwsze dni noworodek pobiera siarę, która tworzy się jeszcze w ciąży.

Nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu po cesarce. Po każdym rodzaju porodu (jeśli nie były podawane leki mające w skutku ubocznym zatrzymanie laktacji) pokarm właściwy pojawia się między 3 a 5 dobą. W pierwszych dniach jest siara a dziecku potrzeba do najedzenia się 5 ml bo tyle w pierwszej dobie przyjmie żołądek malucha (łyżeczka od herbaty). Przez pierwsze dni noworodek pobiera siarę, która tworzy się jeszcze w ciąży.

Ja też zawsze miałam po cc pokarm w trzeciej dobie - ale b. małe ilości i zanikały zawsze po następnych trzech - pięciu dniach, tak że karmiłam sztucznie..

Gość roxa252
Ja przez ok 2 dni mialam siare ,a potem był nawał pokarmu tez musiałam sciagac:)