Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Czy sa tu mamy, ktorych dzieci zaczely chodzić poźno?

Polecane posty

Gość pierdola dzien dobry
ja nie mam chodzika i tez corka wszystko robi pozno bo ma teraz 8 miesiecy i o siedzeniu nie ma mowy tylko w krzeselku posiedzi jakie tu berety siedza normalnie az mi wstyd przy was z ta moja zawodowka wy tacy wyszkoleni a siedzicie w czasie pracy na cafe nic dodac nic ujac

ale własnie to nie porażenie mózgowe tylko udar mózgu miała-niewiadomo czy w trakcie ciąży czy porodu.Ja myślałam że udar to mają dorośli a tu prosze

ja srałam w portki jak mial badania modlilam sie tylko zeby bylo ok!!dobrze ze n alogopedii sie skonczylo ,ale dalej nierozumiem czym jest spowodowane to ze dzieci nie chca gadać? lenistwo to nie jest jakis zaburzenie tak ale czemu??

wspólczuje kolezance! tak jak wczesniej pisalam biedne na wsiach rodziny i jeszcze alkoholicy i maja dzieci zdrowe .a tu sie chucha i dmucha i zawsze jakis problem!! ehhhh

Tak dziewczynki-Na wieś-dzieci w kałuże i blotka i nie bedzie alergii i innych głupich chorób ktorych z moich dzieciecych czasów nie bylo.

Gość mamaBArtusia
mój synek zaczał chodzić jakmiał 18 miesięcy a usiadł sam jak miął 15 miesięcy. Od 3 miesiąca rehabilitowany ze względu na obniżone napięci emięśńiowe. Teraz ma 23 mies. zaczyna troszeczkę mówić, al enie żuje. Czy któraś z Was miałą podobny problem z dizeckiem? Jestesmy pod opieką neurologa, lodopedy ui brakuje pomysłów. Martwi mnei to bardzo mocno

moja niby zdrowa ale najpierw to chodzenie potem jakies szmery w sercu teraz ortodonta w zeszłym roku fatalne wyniki badań ob -pełno badań i nie wiadomo skad a okazalo sie że to ząb mleczniaczek popsuty spowodował złe wyniki ale co strachu mojego to.....

Ike- jak ma dziecko problem z mówieniem i lekarze mówią Ci zeby podciąć pod językiem to czemu sie nie zgadasz?? mojemu synowi laryngolog najpierw sprawdzal wędzidelko i pod językiem czy nie jest gdzis zrosnięty wtedy sie troszke przecina i dziecko zaczyna wtedy mówic,jezeli taki jest problem!

Gość moja corka
zaczęła chodzić jak miała 15,5 miesiąca - wcześniej długo sie do tego "przymierzała", bo jak juz raz się puściła mebli i "poszła" to już chodziła bardzo dobrze. Dodam, że ANI RAZU się nie przewróciła!!! Poprostu poczekała na właściwy moment - z natury jest bardzo ostrożna. Dzisiaj jest nastolatką;)

kasia bo jestem przeciwna takim ingerencjom- ojciec mojego syna ma identyczną wadę i wiesz jakos nigdy w niczym mu to nie przeszkadzało nie wiem może za duzo na rechabilitacji naogladałam się dzieci które po najprostszych zabiegach miałykoszmarne tego konsekwencje