Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Czy sa tu mamy, ktorych dzieci zaczely chodzić poźno?

Polecane posty

pedagogu- dziękujemy ci za wykład- małe ale...może mieć kłopoty- ale nie musi ;)

Gość Olenkaaaaaaa
Dzieki MaMani, czyli siedziała tyłem do ciebie, ale nie opierała się. Musze wyprobować :)

Gość pedagog specjalny
NIE SŁUCHAJCIE RAD MATEK, A DZIECIOM RÓWNIEŻ BARDZO SZKODZĄ CHODZIKI, ZAPYTAJCIE KOGOKOLWIEK KTO SIE NA TYM ZNA, BO NAPRAWDE ROBICIE KRZYWDE DZIECIOM, I CIĄGLE TEN CHOLERNY WYŚCIG KTÓRE DZIECKO WCZESNIJE COS ZROBILO OD DRUGIEGO. ZOBACZYCIE EFEKTY ZA KILKA LAT.

nie próbowalam dawac pchacza dalam jej wozek dla lalki i efekt jest ten sam... ale ona jest hmm uparta strasznie i nie zjamie sie dlugo jednym... zaraz idzie gdzie indziej i tyle z chodzenia :D:D ja tam nie wiem czy to dobrze czy to xle... jak dziecko samo chodzi wczesnie to widocznie dobrze skoro samo tak chce...

Gość pedagog specjalny
ZRESZTĄ RÓBCIE JAK CHCECIE, DZIWIC SIE POTEM ILE KRZYWUSÓW CHODZI PO SZKOŁACH ,,,, ZASTANOWCIE SIE SKAD SIE BIERZE TA SMUTNA STATYSTYKA DZIECI Z KRZYWYM KRĘGOSŁUPEM, LUDZI STARSZYCH I NIE TYLKO, KTORZY MAJA PROBLEMY Z KRĘGOSŁUPEM.

Gość EDEK1234
a skąd wy możecie to wiedziec jak siedzicie w domu a wiedza sama do was nie przyjdzie. a tego w czasopismach nie piszą. ja tez wiem,ze chodziki szkodzą wiecej jak maja zalet.

buchachacha a to jest niezłe- a ty skad wiesz? u was w pracy dają wykłady?

wiesz na ekonomii o chodzikach nie mówili..........dziwne........

Gość EDEK1234
a nie robić dzieci rok po roku. jakbys miala troche oleju w głowie t bys sie dowiedziala jak NIE ZROBIĆ DZIECKU KRZYWDY.

hmm z tego wynika ze wszyscy powinni być neurologami ewentualnie po rechabilitacji... no nic to ja jednak pozostane w mojej niewiedzy i "tępa" :D:D:D

dziewczyny- która studiowala może prawo? albo marketing albo inne kierunki?? na którym roku miałyście "chodziki" ??

ja tylko napomkne że moja córka zaczeła chodzić sama jak zaczęła 15 mc,w 11 mc umierałam ze strachu poniewaz nogi miała jak z waty nie chciała podskakiwac stanac nic

Gość Olenkaaaaaaa
nikt tu nie chce zmuszac za malego dziecka do czegokolwiek, tylko mu pomuc jak ma spore opoznienia w stosunku do tego co powinno umiec.

Gość Olenkaaaaaaa
pomoc :P

moja długo nie chciała chodzić ale potem od razu zaczęła biegać .Dziś ma 10 lat:D

Gość stysia98
Edek ma rację, chcesz miec zdrowe dziecko, poczytaj fachowa literature, badz popytaj kogos kto się natym zna a nie koleżanek. ciekawe , ale pewnie wszystkie mamusie od narodzin uczą dzieci chodzić, bo wstyd przed kolezankami, O ZGROZO!

gdzies czytałam że do 15 mc nie ma sie co martwić.Wcześniej tego nie wiedziałam a jeszcze jak przyszła teściowa i zaczęła narzekać straszyć że coś nie tak to umierałam całkiem ze strachu

stysia edek poczytajcie wy temat tego topicu... tu nikt nie pyta "jak nauczyc dziecko chodzic"... temat jest "czy są tu mamy ktorych dzieci zaczely poxno chodzić"... nikt nie twierdzi ze to zle ani dobre... nie oceniamy tego tylko pytam czy są takie mamy!!! bo wiem doskonale ze są... ale teraz moda na "moje dziecko 2 dni po urodzeniu zmienilo sobie pampersa"... i zastanawialam sie ile takich mam ktorych dzieci rozwijają się NORMLANIE ale w swoim tempie a nie jak male genialne istotki, wpisze sie tutaj :)

u mnie ani mój ,mąz ani Ja takich problem nie mielismy z mową! ja juz gadalam jak mialam 2 lata!a mój syn masakra,wyjezdzilam sie po laryngologach jeszcze mial tomografie komputerową mozgu bo był wczesniakiem i byly podejrzenia o niedotlenienie ,wsystkie badania wyszly ok!pozniej mial badania sluchu z pnia mózgu komputerowe ze moze nie slyszeć czegos tam w mózgu! wszystko ok .zwykle badania tez przechodzil sluchu w takiej zaciszonej salce ze jak ja tam weszlam to mi w uszach zatykalo.tez wszystko ok .okazalo sie ze to logopedia .prywatnie zaczelam z nim chodzic do logopedy,kazala duzo rysowac mial cwiczenia ale stwierdzila ze 2 godziny tygodniowo to malo i poleca przedzkole logopedyczne,,spoko babka bo jak by jej na kasie zalezalo to by mogla miec to gdzies i kase wyciągac.dopiero wlasnie to przedszkole duzo dalo.codziennie zajęcia w przedszkolu z logopedką,duzo rysowaćmusial opowiadac bajeczki i zeby On powtarzał to co mówie np "L"musialam mu pokazywać jak sie jezyczek uklada! teraz ma 10 lat bardzo dobrze sie uczy nie mam zadnych problemów,ale co przeszlam to szok.Moja kuzynka ma podobny problem rowniez z synkiem i logopedka lek przepisala Nootropil,niby ma to cos pomóc .

moja kuzynka sie dowiedziała jak dziecko mialo 7 mc ze jest po udarze mózgu czego nikt by sie nie spodziewał i nie domyślił patrzac na ta kruszynke

niewiem czemu ale na wsiach mają po 6 dzieci ,kazde lata bez majtek brudne umorusane i zdrowe jak ryby! a czlowiek ma jedno dziecko i problem zawsze jakis

kasia to nawet nie to ze te na wsi są zdrowe jak ryby tylko wlasnie nikt tego nie pilnuje ... a z wiekszosci rzeczy dzieci wyrastają same bez zadnego leczenia.

ja mam jedno i na tym poprzestane -jestem przewrażliwiona-choc ma 10 lat to ma katar a ja juz nie śpie