Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klakowska84

depilacja przed pojsciem do gina, chyba nie dam juz rady jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość a o co chodzi
jesteś w ciązy i brzuch ci zasłania????????????

ja jestem w 22 tc i mam juz spory brzuszek wiec prosze o pomoc meza, ktory ochoczo sie zgadza :) choc ostatnio szlam do ginekologa w poludnie, maz w pracy i jakos trzeba bylo sobie poradzic, usiadlam reczniku polozonym na sedesie, posmarowalam na wyczucie kremem depilacyjnym i po 3 minutach zebralam szpatulka. w ktorym jestes miesiacu?

no tak:) w 31 tyg w poniedzialek mam wizyte i nie wiem jak sie zabrac do tego....a wstydze sie isc nie ogolona... czy wy tez macie takie problemy czy poprostu idziecie nieogolone??? prosze sie nie smiac za moje pytania...

ja przed ostatnia wizyta majsterkowalam z lusterkiem, jest mi juz napradwe ciezko bo i waze 85 kg:( no wlasnie nie wiem czu zaufac mezowi.... :)

Gość napisze na pomaranczowo
mi tez maz pomagał i bardzo dobrze i dokładnie to zrobił

szczerze mowiac ja mialam gigantyczny brzuchal ale golilam sie na pasek do samego konca co dwa dni , nawet udalo mi sie szybko przed porodem :) nie wiem w czym problem.... nawet paznokcie u stop sobie malowalam. troszke trzeba sie nawyginac, ale idzie...

praktycznie do samego konca ciazy golilam sie sama, a juz jak nie dawalm rady bo mi ciezko bylo:) pomagal mi maz:p

Gość a o co chodzi
ja radziłam sobie sama do końca, goliłam się systematycznie co 3, 4 dni, ale brzuch miałam raczej nie za wielki, a jak rodziłam to ważyłam 66 kilo.

jak gole sie sama to obowiazkowo wszystko, bo pewnie paseczek krzywo by wyszedl a jak goli maz to raczej zostawia paseczek, nie boj sie go poprosic, bo co jak co ale on wprawe przy goleniu na pewna ma i to wieksza niz Ty! :) a propos' - ostatnio probowalam zrobic sobie pedicure i ciezko mi to szlo o malowaniu juz nie wspomne wiec blizej lata bede sie musiala udac do kosmetyczki, bo sama raczej nie zrobie sobie ulubionego frenchu :(

ja by,m sie wstydzily zeby mnie maz golil, jakos tak dziwnie :) ale nie rozumiem jak mozna nie dac rady. ja pod koniec ciazy wazylam prawie 90 (!) i tak sie golilam co dwa ni. kreska nie zawsze wyszla prosta, ale byla!!!!

no wlasnie ja mam brzuch gigant... i do tego troche boli na dole i nie chce za bardzo sie zginac, a oprocz tego mam zalozony krazek... ale szczerze to ja nic nie widze, jak myslicie czy lekarz cos sobie pomysli jak pojde niedogolona:) bo napewno tak calkiem to nie dam rady...

Gość dollylolly
ja tez z lusterkiem jakos dawalam rade ale jak juz ktos napisal wymaga to duzo gimnastykowania i cierpliwosci. Pamietam ze ogolilam kawalek i robilam przerwe bo mi plecy wysiadaly. Powodzenia.

Gość totoito
oooo kurde! wy to nie macie naprawde większych problemów?? tylko głowkowanie.. co sobie gin pomyśli? :/ i tak widząc takie ogolone cipy przed porodem myśli sobie o was wystarczająco duzo... a poza tym... malowac paznokcie u nóg w zaawansowanej ciązy? ;/ kobieto, oszczędz dziecko i nie truj sie chociaż ze względu na ta małą istotkę!

ginekolog nie powinien sie zdziwic jak przyjdziesz niedogolona a na marginesie to nie rozumiem jak kobieta by sie miala wstydzic przed mezem. przed seksem oralnym tez sie wstydzicie? przeciez to zwykla mezowska pomoc. a poza tym my jeszcze przed poczeciem golilismy sie nawzajem i traktowalismy to jak gre wstepna, bo bylo to podniecajace dla nas obojga :)

mi tez juz coraz ciezej , moj maz jest chetny do pomocy wiec go nastepnym razem zawolam. Z nogami, tzn łydkami tez mam kłopot... Tylko jak znam jego bedzie to robil dluuugo i wolno bo bedzie sie bal, ze mnie skaleczy :o

Gość dfhnhf
co ma sobie pomyśleć - pomyśli, że masz wielki beben i ci trudno; przeciez wie, jak wczesniej przychodziłaś zresztą on nie same młode siksy przyjmuje i do włosów na dole jest przyzwyczajony, bo babki po 50 to raczej nie mają w zwyczaju się golić, tak mi sie wydaje

pierwsze slysze, zeby lakier do paznokci byl szkodliwy dla dziecka tak samo jak farba do wlosow! z takimi pogladami mozna by jeszcze zrezygnowac z mydla, bo to tez trujace tak? mialam taka kolezanka, ktora uwazala, ze w ciazy wszystko szkodzi, chodzila z wielkim odrostem, nie uzywala dezodorantu, nie malowala sie , bo wg niej wszystko szkodzilo. jak ktoras z Was ma watpliwosci czy cos szkodzi to niech zapyta ginekologa, ja wiem, ze nie.

nogi zawsze mozna ogolic woskiem, wtedy efekt trwa dluzej,a maszynka to wystarczy w wannie lekko zgiac nogi, mnie tak jest najwygodniej. poza tym, ktos tu sie dziwi, ze wymyslamy sobie glupie problemy, moze dla kogos to jest glupie ale dla tych, ktore sie wypowiadaja na pewno nie, wiec wkurza mnie takie osadzanie.

Gość totoito
no to tylko o was świadczy :D widocznie nie macie co robic i wymyslacie takie durne pytania :D poza tym kochana lakier do paznokci jest szkodliwy, przeczylaj sobie skład na opakowaniu... ups, sory, słońce ty pewnie nie wiesz nawet co znaczą te nazwy :D i nie chodzi tu tylko o opary i zapach ale także wnikanie przez tkanki, w tym przypadku powierzchnie paznokcia a mydło.. jesli nie wiesz to ci powiem... zawiera substancjie ze zdecydowanie innej grupy ;)

Gość zgadza sie glupie macie proble
my. w ogole co za pomysl z tym goleniem??? ja nie wyobrazam sobie po co moja zona mialaby sie tam golic? smieszne jestescie.

u nas do porodu trzeba było się ogolić i nie ma że boli:P a jakoś zrobić to z brzuchem jak piłka lekarska trzeba

Gość zgadza sie glupie macie proble
do porodu to moze i tak ale chyba nie przez cala ciaze. macie mezow pedofili czy jak? jak moze sia taka ogolona c... podobac????

wiem co znacza te skomplikowane nazwy an etykiecie, bo ignorantka nie jestem a poza tym nie uzywalabym nivczego co mogloby zaszkodzic mojemu dziecku, wiec przyjmij kochana do wiadomosci, ze moj lakier do paznokci nie zawiera TOLUENU, FORMALDEHYDU, FTALANU DWUBUTYLU ANI KAMFORY i sa calkowicie bezpieczne, bo kochanie kupuje lakiery w przeciwienstwie od Ciebie nie na bazarze i drozsze niz 2 zlote :D

to, ze sie tobie nie podoba to ok, niech sobie twoja zona nie depiluje, czy ktos sie do tego wtraca? a poza tym to jakas nowosc, ze golenia na gladko ma cos wspolnego z pedofilia, czyzby to wyniki najnowszych badan naukowcow? och widze, ze mamy na forum kolejna WSZECHMADRA osobe :D

Gość smakowitaa
ja do porodu bez oroblemu golilam sie sama i paznokcie u nog pilowalam bez problemu. A do porodu lepiej sie ogolic samej lub poprosic meza bo moze was pani na porodowce ogolic sama.Ale kto wie ile kobitek bylo golonych ta szpitalna???

Gość totoito
to ze przez porodem sie goli to oczywiste. ale przed pójściem do gina? to już skrzywienie mózgu flamasterka -> a no tak! ty pewnie malujesz te swoje paznokcie flamastrami :D to wszystko tłumaczy :P albo uzywasz lakierów na bazie wody buahaha ;)