Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Julka

chodzi o ruchy dziecka, prosze o pomoc

Polecane posty

Jestem w 23 tc. Zawsze mały mnie kopal bardzo czesto, bardzo duzo z rana i na wieczor. Natomiast wczoraj byl bardzo leniwy, moze z 4 kopniaki przez caly dzien, dzis tylko delikatnie mnie kopnal... Panikuje czy powinnam jechac do lekarza? moj maz twierdzi, ze zle pierdne i ide do lekarza :o Nie wiem czy mam czekac czy jechac i sprawdzic czy wszystko w porzadku...

jak cie to niepokoi to jedz ale najpierw wypij szybko szklanke slodkiego napoku i poloż sie na boku i sprawdz czy maly bedzie sie wiercil :) powinno zadzialać :D:D

Gość ja jestem w 25 tyg.
i mój młody też bardzo nieregularnie kopie:( ale z tego co mi wiadomo dziecko teraz jest jeszcze małe i można tych wszystkich ruchów nie czuć do końca ja na przykład nie czułam zupełnie kopania jak ostatnio moja gin słuchała akcji serca mojego synka, że aż śmiałą sie iż taka nieczuła matka ze mnie, a ja naprawdę nic nie czułam natomiast od 28 tyg. należy regularnei liczyc i sprawdzać ruchy więc chyba nie mamy powodu do obaw na razie:)

Gość chce wiedziec wiecej
Podobno jakby się osiągnęło prędkość światła to czas by się dla nas zatrzxymał.

ja mialam tak samo i czesto panikowalam na tym forum. ruchy takie bardziej zaczelam odczuwac w 19 tyg, potem i dalej tym mniej mnie kopal, w sumie nie dostalam za duzo tych kopniakow, dzis jestem w 31 tyg i czuje jak dziecko sie przeciaga, a kopie malo bardzo malo... ale na twoim etapie ciazy moje malenswo tez czasami sie nie odzywalo z 2 dni, najwazniejsze ze czuje ruchy:) pozdrawiam

Gość miałam podobne obawy
mój synek też był bardzo leniwy w brzuszku. Całą ciąże bardzo sie przez to stresowałam. Często było tak, że lezałam na wznak i wsluchiwałam się i często nic nie czułam. U lekarza tez byłam częstym gościem w ogóle całą ciąże byłam przewrażliwiona i podobnie tak jak u Ciebie wysłuchiwałam komentarzy, że z byle czym lece do lekarza a te byle co było dla mnie wówczas najwazniejsza sprawą pod sloncem. Jesli chodzi o Ciebie to myślę, ze na tym etapie ciąży dzidzia ma jeszce czas jest jeszcze zbyt mała... Nie stresuj się na zapas ;) a i dodam, że mój synek ma teraz roczek i podobnie jak był brzuszku tak i teraz jest bardzo spokojnym grzecznym synkiem. Wszystko będzie dobrze zobaczysz- kontroluj ruchy i bądź dobrej myśli

nie przejmuj sie, bo dziecko w tym okresie jeszcze kopie bardzo nieregularnie, ja sama odczuwam ruchy wyraznie, ale bywa, ze przez dluzszy czas nie czuje, dopiero jak sie poloze. ginekolog jak ostatnio robila mi usg smiala sie z tego jak zwawo sie dziecko rusza a ja wtedy nic nie czulam, wiec nic sie nie martw.

Gość miałam podobne obawy
Julka jak bym widziała siebie w ciąży ;) identycznie przeżywałam do dnia porodu miała schizy. Dla spokoju idź do lekarza niech Ci zrobi usg zmierzy tętno dziecka, bo nie możesz tak się zamartwiać

moim zdaniem najlepiej zadzwon do swojego lekarza. jesli nie odbierze, to podjedz do szpitala, powiedz ze od wczoraj czujesz mniej ruchow i popros o zbadanie. po co sie stresowac? to ani nie jest dobre dla CIebie ani dla dziecka,lepiej dla swietego spokoju sprawdzic.