Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia--

PROSZE O POMOC NA TEMAT PRACY KONTROLNEJ Z POLSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość madzia--

mam taki temat: " przedstaw PIESŃ V Jana Kochanowskiego jako przykład utworu perswazyjnego" utworu za holere nie kumam,a poza tym nigdy nie bylam dobra w pisaniu zadnych prac ani wypracowan. prosze wiec was o to zebyscie pomogli mi znalesc w internecie cos na ten temat.szukalam juz sama,ale sa inne tematy,a jak jest o PIESNI V to nie na temat. to jak znacie jakies stronki???bardzo byłabym wdzieczna

najpierw sprawdź co to jest wg definicji 'utwór perswazyjny', a potem na spokojnie przeczytaj "Pieśń" i spróbuj jeszcze raz

w ortografii widzę że też nie błyskasz. I nie chrzań że szukałaś bo na google aż roi sie od opracowań :classic_cool:

Gość madzia--
akurat z orografii jestem dobra,bo nie nadarmo mialam II miejsce w szkole(w L.O),i nie chrzanie bo szukałam i jest o piesni V ale nie jako o utworze perswazyjnym. CANDYWOMAN-próbowalam zrozumiec ten tekst i naprawde ciezki jest do zrozumienia.i naprawde przydalaby mi sie jakas sciaga bo ja za chiny ludowe tego nie zrobie.jak ja zloze jakies zdanie to nie bedzie to mialo ani rąk ani nóg.

to dziwne, bo wystarczylo ze wpisalam utwór perswazyjny i jako pierwszy pokazał mi sie wlasnie twój temat .... i jego opracowanie :O błyskotliwa też nie jesteś :O

Gość madzia--
oj,daruj sobie bo nawet nie jestes zabawna

Gość madzia--
tylko ze to akurat nie jest wypracowanie,wiec nie wiem kto tu nie jest błyskotliwy

ty myslisz ze ktoś Ci tu znajdzie gotowe wypracowanie? :P jeżeli jesteś taka mądra to doskonale wykorzystasz te rzeczy do swojego tekstu. wystarczy wytlumaczyc na wstepie co to jest utwór perswazyjny i napisac przyklady ktore masz podane na tacy. proste i klarowne ... i wcale nie chce być zabawna -> poprostu mówię Ci prawdę ... :classic_cool:

Gość o ironio...
bardzo miło się czepiać, jednak może ktoś raczył by przeczytać interpretacje, którą podaje " Caly utwor naklania polakow by dbali o ojczyzne i za nia walczyli . Dlatego mozemy nazwac ta "Pieśń" przykladem utworu perswazyjnego , bo jest napisana w formie przemowienia i stara sie przekonywac." Jak dla mnie nie jest wypowiedz godna poważnego gimnazjalisty, więc tym bardziej ucznia liceum. Popieram samodzielne pisanie prac, jednak osoby udzielajace odpowiedzi na forum również powinny pomyśleć..