woda mineralna 0 Napisano Sierpień 6, 2008 Elfik ale i tak z tego wszytstlko sobie nie zostawię :P :D po prostu chciałam trafić z rozmiarami,a że tak strasznie drogo to i tyle kurde wyszło :) Uffff,mi nigdy głowy nie suszył z powodu nadwagi.Wspiera mnie i ma szczęście inaczej w pysk by dostał :D :P A tam taka głodówkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.I tak dziś zjadłam,nie wytrzymałam z nerwów :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 6, 2008 Ale dopiero spojrzałam w twoją stopke- super wynik!!!! prawie juz 2 cyfrowy dzielna babka jestes :) ja juz dzis nie jem, tylko jogurt naturalny ok.18 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Elfik dobrze że w końcu się opamiętałam i powiedział STOP! Nie mogę się doczekać już 9 z przodu,a potem 8 itd.Wiem że tym razem dam radę! Gdyby to się stało to będzie mój chyba najważniejszy życiowy sukces a drugi to jak utrzymam wagę do końca życia :) Nie ma co się oszukiwać ale najgorzej jest utrzymać. Nie wiem co Tobie doradzić ale może jedź tak jak ja? ja naprawdę już nie czuje się głodna bo przez te mieisące przywykłam do takich porcji.Nie liczę kalorii jednak patrze to co jem i w jakich ilościach.I tak jak: Jem: dużo warzyw wybieram owoce z mniejszą ilością cukru pieczywo tylko ciemne chuda wędlina z nabiału to kefiry,jogurty naturalne bez cukru i twaróg chudy,mleko odtłuszczone jem ryż,kaszę,makaron ale bez sosów i innych zasmażek,tłuszczyków mięso chude ,ryby wszystko gotuje na parze lub piekę w piekarniku bez dodatku tłuszczu jem zupy bez zabielania A z tych rzeczy naprawdę można zrobić smaczny pośiłek Dodatkowo pije: woda mineralna kawa i herbata bez cukru soki warzywne i sporadycznie owocowe ale bez dodatku cukru,najlepiej sama sobie wyciskam :) do tych wszystkich rzeczy również w grę wchodzi sport.Oprócz bieganiny za 3-letnim łobuziakiem to codziennie muszę wygospodarować czas na 1-2 godziny i wtedy jest rower,pływanie,aerobik. Natomiast unikam: smażenia wszystkich fas foodów słodyczy - w ciągu diety mojej zjadłam tylko 3 kawałki ciasta,to chyba dobry wynik.Jak chce mi się coś słodkiego to wtedy TYLKO w niedziele pozwalam sobie np na: kromka z miodem kromka z dżemem płatki z mlekiem sałata owocowa I chudnę tygodniowo tak średnio 1 kg. Może spróbujesz???? Jak chcesz to mogę napisać zestawy mojego śniadania,obiadu ,kolacji.Grunt by nie podjadać między pośiłkami.A jak jestem cholernie głodna to biorę marchewkę :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Woda dzięki za rady :) Wiesz, w teorii ja to wszystko znam. I zaczynam stosować na serio.. Wiem ze po raz kolejny zaczynam ale teraz wytrwam. Dla siebie. I dla mojego meza No i we wrzesniu tez mamy wesele, to juz tylko 5 tygodni!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Otóż to praktyka jest najgorsza :D Teorie to sie ma w malutkim paluszku :) A ja sobie pomyślałam o głodówce bo 23 sierpnia mamy wesele.A którego września???? bo my mamy też 6 września. Wczoraj mierzyłam suknie w której byłam na imprezie z czasów studenckich.Byłam wtedy na początku ciąży.I kurde wchodzą w nią :D jest lekko opięta na brzuchu ale co tam! ją miałam na sobie jak ważyłam 94-96 kg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 7, 2008 koala a co tam u Ciebie ? :) Jak będziesz maiła czas to napisz chodź ze dwa zdania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 7, 2008 wesele 13-go września żeby tak chociaż 5 kilo zrzucić do tego czasu.... ciagle myśle o tej brązowej sukience która zamówiłaś dlatego napisz mi koniecznie jak wyglada na żywo jak tylko ja dostaniesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Dzien dobry Ja po śniadanku (serek waniliowy) i popijam tradycyjnie kawke :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Ja też po śniadaniu i 30 minutowej gimnastyce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 9, 2008 Ah coś dziś myślę tylko o jedzeniu :P Wczoraj się wkurzyłam....... Pojechaliśmy do moich dziadków bo akurat przyjechała za oceanu rodzinka,więc chcieliśmy się ładnie przywitać itd. Otóż NIKT z rodziny nie zauważył że schudłam,wręcz przeciwnie :(:(:( Po 15 minutach wizyty moja babcia (dodam że jest to Big babcia :D) mówi do mnie że powinnam schudnąć,bo jak ostatnio mnie widziała to byłam chudsza.SZOK! Wiem ze nie ma racji ale jakoś mi się zrobiło przykro :(:(:( a wcześniej to by mi takie słowa wisiały.Może dlatego tak jest że nikt nie zauważył i nie pochwalił???? :P Mało tego dostałam ,,kupę nieprzydatnych rad\" co powinnam jeść a czego nie i oczywiście nazwiska osób które dużo schudły :P Jeszcze zobaczą na co mnie stać :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 10, 2008 Woda przykro mi ...:( Wiem jak to jest gdy sie starasz, chodzisz głodna a nikt nie zauważa efektów... :( Ale wazne że Ty zauważasz.. A moze to kwestia garderoby? Że jeszcze prawdopodobnie nie zdążyłaś jej zmienić? Poza tym przy duzej wadze tak szybko nie widać efektów...ale Ty przecież schudłaś 18 kilo!!!! Moze to zwykłą złośliwośc ?? Nie mniej nie poddawaj sie! Ja sobie uświadomiłam ze wesele juz za 5 tygodni!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 10, 2008 Elfik na pewno się nie poddam :D Nie ma takiej opcji :D To widać ze schudłam ale jeśli zawsze widziałam się z babcią czy dziadkiem to często mi gadali o mojej wadze wiec powinnam się przyzwyczaić.Ciuchy wszystkie mam nowe :D ,dobrze dopasowane,nie jakieś workowane.To co ładne pokazuje co brzydkie chowam :P Z rozmiaru 52 zeszłam na rozmiar 48/50 :D to tylko zależy jaka firma.Dziś z tego wsyztskiego się zważyłam i mam już 9 z przodu :D:D:D:D HURRRRRRRAAAAAAAA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 10, 2008 Mnie tez miejscami przeraża wesele. Jedna mam już za 2 tygodnie,drugie za 4. Mogło być gorzej z moją wagą ale wiadomo przy takiej uroczystości to by się chciało mieć max 60 kg :P Zmieniłam sobie stopkę :) Powiedź jak Tobie idzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KOALA62 Napisano Sierpień 10, 2008 Czołem Dziewczęta!!!! Przeczytałam wszystko co napisałyście od mojego ostatniego wejścia i mało co nie padłam z wrażenia WODA!!!!!GRATULACJE!!!!!20kg to jest sukces.W Ciebie Elfiku też wierzę,że będziesz stopniowo chudła i odniesiesz zwycięstwo nad swoimi słabościami,w końcu Ty pierwsza zaczęłaś to nasze wspólne odchudzanie.Między innymi Tobie zawdzięczam swoją obecną wagę-68,6kg.Pozdrowionka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 10, 2008 kolala A wiesz dlaczego mi się udało? Bo zawsze we mnie wierzyłaś,dodawałaś otuchy itd.Oczywiście inne dziewczyny też mnie spierały i spierają :) Mimo że się nie znamy w realu to dla mnie jest to bardzo ważne usłyszeć pochwałę że dobrze mi idze czy tez podnieść mnie kiedy upadnę.Źe mimo tego ile ważne nigdy nie nazwaliście mnie świnią itd.Dziękuje Wam z całego serducha :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 10, 2008 Woda Gratuluje 9 z przodu!! Rewelacja!! Niedługo mnie dogonisz. Ale ja sie nie dam ;) Nieźle idzie. Dziś kolejny dzień w sumie zaliczony na plus... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 11, 2008 Elfik i bardzo dobrze że się nie poddajesz! Ty to zaraz będziesz maiła ładną 8 z przodu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 11, 2008 Jak mija dzień? Ja pije czerwoną herbatke.. Dziś całkiem nieźle póki co... Woda masz jakieś fajne przepisy na dietetyczny obiad? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 12, 2008 Kiedyś ściągnęłam z różnych gazet i stron internetowych przepisy na dania dietetyczne,teraz się na nich bazuje : FASZEROWANE BAKŁAŻANY 3 bakłażany 1,5 szklanki ugotowanego ryżu 30 dag pieczonego kurczaka 4 pomidory 5 dag żółtego sera natka sól,pieprz czosnek oregano Bakłażany przekroić, wydrążyć, oprószyć solą, odstawić, spłukać wodą.Pomidory pokroić, ryż wymieszać z pokrojonym mięsem,pomidorami, startym serem i natką, czosnkiem, solą i pieprzem, farsz nałożyć do bakłażanów, zapiekać 30 min w ok. 200°C.Przed podaniem posypać oregano. KASZA JĘCZMIENNA Z JARZYNAMI 10 łyżek kopiastych ugotowanej kaszy jęczmiennej pół czerwonej papryki pół cebuli 1 duzy pomidor pół słoika kiełków sojowych w zalewie Na łyżeczce oliwy, przesmażyć drobno pokrojoną cebulę z papryką, później kiedy zmiękną dodać pomidor pokrojony w dużą kostkę.Mieszać czały czas, w razie potrzeby lekko podlewając wodą. Na końcu dodać osączone kiełki i ugotowaną wcześniej kaszę. Wszystko dokładnie wymieszać.Danie jest pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. KOTLETY RYŻOWE Z SOSEM BROKUŁOWYM 1/2 szklanki ryżu 1 jajko 1 łyżka masła 2 łyżki tartego sera sól,pieprz tarta bułka 1/2 róży brokułów 2 łyżki naturalnego jogurtu sok z cytryny. Ryż ugotować w osolonym wrzątku, przestudzić; dodać jajko i tarty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać; z ryżowej masy uformować kotlety, usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju; na patelni podrumienić tartą bułkę, zestawić, dodać masło, polać kotlety; na sos krótko ugotować brokuły, zmiksować z jogurtem, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. KUKURYDZA DUSZONA Z WARZYWAMI I MIESEM 50 g chudego mięsa 50 g kukurydzy konserwowej 50 g papryki zielonej 50 g pomidorów 1/2 łyżeczki oleju natka cukier, sól Mięso umyć i drobno posiekać. Paprykę i pomidora umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i dusić razem do miękkości. NALEŚNIK Z WARZYWAMI naleśnik mała marchewka 1/4 łodygi selera naciowego 1/4 pietruszki 1/4 czerwonej papryki kilka pędów szczypiorku łyżka sosu sojowego. Warzywa oczyść, obierz, pokrój w dość cienką słomkę.Oliwę rozgrzej, wrzuć pokrojone warzywa i smaż 4-5 minut ciągle mieszając. Pod koniec smażenia warzywa skrop sosem sojowym.Gorącymi, smażonymi warzywami wypełnij naleśnik. WARZYWA Z KUSKUSEM 4 strąki kolorowej papryki kabaczek lub patison (ok. 30 dag) 2 cebule 6 pomidorów 3 ząbki czosnku 0 dag kaszy kuskus 3 łyżki posiekanych ziół (bazylii, tymianku, natki pietruszki) kostka rosołowa sól,pieprz Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę.Kabaczek obrać, wyjąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.Cebulę obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki.W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i zeszklić cebulę.Wrzucić paprykę oraz kabaczek.Smażyć 3 minuty.Włożyć pomidory i roztarty z solą czosnek. Doprawić pieprzem.Dusić 20 minut na małym ogniu.Kuskus zalać wrzątkiem z kostką rosołową i odstawić na 5 minut.Wymieszać z warzywami.Posypać posiekanymi ziołami. WARZYWNE ROLADKI 1/4 opakowania mrożonego ciasta francuskiego 50 g marchwi 1/4 pora 30 g kiełków sojowych 1/2 cebuli czosnek 1/2 bialka sól Marchew i por obrać, umyć i pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obać i posiekać. Zeszklić, dodac zmiażdżony czosnek, warzywa, kiełki, sól, podlać wodą i dusic ok. 5 minut.Ciasto francuskie rozwałkować na kwadrat. Na jego środku położyc warzywa, białkiem posmarowac brzegi ciasta i zawinąć je w rulon.Włożyc do piekarnika na papierze pergaminowym aż ciasto zrobi sie rumiane i chrupiące. ŁOSOŚ Z MAKARONEM I CUKINIĄ filet z łososia makaron cukinia cebula parmezan sól,pieprz sok z cytryny Makaron ugotować. Cukinię pokroić w plastry grubości ok 1 cm, posolići odstawic na 5 minut.Łososia natrzec solą i sokiem z cytryny, podsmażyc na oliwie, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklic pokrojoną w kostkę cebulę. Cukinie oplukać z soli, pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą. ŁOSOŚ W PORACH 1 stek ze świeżego łososia (20 dag) 1 por sól, pieprz pół cytryny 1 łyżka masła Rybę skropić sokiem z cytryny, ugotować na parze; pora pokroić, poddusić na maśle, przyprawić; na porze położyć rybę, posypać pieprzem.Na koniec dodajemy łososia na patelnię i delikatnie go rozdrabniamy. Wszystko przyprawiamy. dodajemy makaron. Dla lepszego smaku najlepiej posypać odrobiną parmezanu. ZUPA Z MARCHWI 1 kg marchwi łyżka masła 1 l bulionu jarzynowego gałka muszkatałowa cynamon mielony kminek 2 łyżki płatków migdałowych sól, świeżo zmielony pieprz. . Marchew obierz, umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na rozgrzane w garnku masło i smaż mieszając kilka minut. Dodaj bulion jarzynowy, przyprawy do smaku i gotuj aż marchewka będzie całkiem miękka. Zupę zmiksuj i ewentualnie jeszcze raz przypraw tak, aby smak przypraw był dość zdecydowanie wyczuwalny. Do zupy możesz dodać 2 łyżki śmietany. Zupę posyp zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. ZUPA CYTRYNOWA 50 g włoszczyzny bez kapusty 20 g cytryny 1 łyżeczka mąki pszennej 5 łyżek mleka 0,5 % natka Z oczyszczonej i rozdrobnionej włoszczyzny ugotować wywar, sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do wrzącej zupy. Z cytryny wycisnąć sok i dodać do zupy. Posypać natką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 12, 2008 Elfik i co tam u ciebie? Jak znudzą ci się te przepisy to dam jeszcze :D Rano nie miałam za bardzo czasu na pisanie. Ale jestem wkurwiona! Pojechałam do tego kuriera po te ciuchy z bon prixu.Przy babie zapisałam sobie adres ul walczaka 6 i co się okazało?! nie ma tam takiego kuriera!!!! jest na walczaka 106!!!! ale kurwa inna firma! Właśnie napisałam do bon prixu i zobaczymy co odpisze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 13, 2008 Elfik jestem wściekła że maskara!!!!!!] Nie mam tych paczek! Te biuro obsługi klienta jest jakieś powalone.Od 6 dni piszę z babą i się za chiny ludowe nie idzie z nią dogadać! Ja piszę o niebie a ta o chlebie!!!! Mało tego dowiedziałam się że kurier zawiózł do nich te paczki wiec kurwa dupa blada,zaproponowali mi że mogę jeszcze raz złożyć zamówienie! ale będe czekać na nie 7-21 dni wiec mnie niech pocałują w dupe!!!!!!!! Miało to być na wesele i zostałam w sumie z niczym.Tzn mam sukienkę w której byłam raz i leciutko mnie pije i mam nowy żakiet tak więc jak się postaram to może będzie super.Dlatego też od poniedziałku jestem na głodówce :( Eh innego wyjścia nie mam.Dodatkowo tak na wszelki wypadek zamówiłam na allegro sukienkę. Jeszcze nigdy się nie przejechałam na bon prixie a jestem ich klientką od xx lat.Wrreście musiał być ten pierwszy cholerny raz Ah jak człowiek jeszcze trochę schudnie to nie będzie miał takich problemów z ciuchami jak ma teraz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 13, 2008 Kurcze Woda to straszna lipa z tymi ciuchami wyszła :O Nie dziwie sie ze jestes wkurzona.. Szkoda bo ja myslełam o tej brązowej tez na wesele, i miałam nadzieje ze powiesz mi najpierw co o niej myślisz... A wesele za miesiac i chyba tez juz musiałabym ją zamówić żeby doszła... Jeśli chcesz to wyślij mi swoje zdjęcie w tej sukience którą masz, chetnie zobacze, moze wcale nie musisz głodować ;) your.elf@gazeta.pl A dietowo dobrze... oby tak było ciągle. Właśnie jem winogrona. I śliwki :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 13, 2008 Elfik aparat pożyczyłam.Przed weselem powinnam już dostać więc na pewno zrobię forteczkę i wyślę :D Ogólnie to byśmy mogli się jakimiś fotami wymienić,co ty na to? Dziś Tobie napiszę co i jak z tą sukienką bo moja kumpela ją sobie zamówiła :D Przyszła paczka i dziś idzie ją z poczty odebrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ELF 0 Napisano Sierpień 13, 2008 ze zdjeciami dobry pomysł, tylko podaj maila :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KOALA62 Napisano Sierpień 13, 2008 Woda-fajne podałaś przepisy,niektóre z nich z pewnością wykorzystam. Powodzenia ze strojami na wesele,z resztą grunt to dobrze się bawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 17, 2008 Hop do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 17, 2008 he he he kobitki dopiero teraz zauważyłam że coś napisaliście :D:D:D Widziałam elfik tą sukienkę z bon prixu u koleżanki .Jest okropna :( w realu tak jak by była inna!!! Wygląda jak by to był jakiś materiał wełniany he he he.Mimo że jest szczupła to cholernie źle na niej leży.A i numer jakiś zawyżony.Ale najlepiej gdybyś sama sprawdziła na sobie :) A co do kreacji to mam pechaaaaaaaaaa. Kupiłam sobie tą,ludzie co to za szmata!!!!!! w realu to ta sukienka wygląda jak siedem nieszczęść http://allegro.pl/item413670547_e_m_a_n_u_e_l_a_krotka_roz_34_do_50.html oraz zamówilam tą,wygląda na ładną ale jeszcze czekam na paczkę(ta z żółtym motywem) http://allegro.pl/item417451852__super_sukienki_super_cena_r_52_od_ss_.html I coś mi isę wydaje że pójde w starej sukience.Eh.Grunt że się w niej mieszcze :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 18, 2008 Obiady masz na tej samej stronce co piszę :) A zaraz napiszę resztę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 18, 2008 Np .ŚNIADANIE - kromka chleba razowego + 1 jajko na twardo -kromka chleba i 10 dag twarogu chudego ze szczypiorem -kromka chleba i 1 pomidor -jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem -grzanki z pomidorami (bagietkę smaruje leciutko oliwą,siekam pomidory ale bez nasion,bazylię i czosnek-mieszam.Bułkę wkładam pokrojoną do piekarnika a potem pomidora kłade na ciepłą bułkę) -jogurt z mussli -kromka chleba z szynką i ogórkiem -kromka chleba z rożnymi kiełkami -owsianka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woda mineralna 0 Napisano Sierpień 18, 2008 Z kolacją to jest rożnie.Np robie zestawy takie same jak przy śniadaniu lub zjadam jakiś owoc (najczęściej jabłko) .niekiedy wypije tylko sok warzywny lub koktajl z mleczny z dodatkiem owoców. Ale bywa ze i wymyślam kolację SAŁATKA -to jest spora porcja więc wystarczy i na drugi dzień lub dla małżonka he he 3 cykorie pół opakowania sera camembert duża biała rzodkiew seler naciowy pół bulwy selera kubek chudego jogurtu bez cukru sok z połowy cytryny 4 pieczarki ząbek czosnku świeżo mielony czarny pieprz sól Trzy bardzo ładne cykorie kroimy w paski.Na tarce ścieramy białą rzodkiew i pół bulwy selera.Ser camembert kroimy na niewielkie kawałki.Wszystko razem mieszamy z dodatkiem pokrojonych trzech łodyg selera naciowego.Biały, wspaniale delikatny sos przyrządzamy z jogurtu wymieszanego ze startymi na tarce pieczarkami, sokiem z cytryny, ząbkiem wyciśniętego czosnku.Solimy do smaku. Sałatę polewamy sosem i dekorujemy świeżo mielonym pieprzem. FASOLA Z JOGURTEM Fasolę czerwoną z puszki wymieszać z 3 łyżkami jogurtu naturalnego i połączyć z wyciśniętymi 2 małymi ząbkami czosnku.Podaje sie na plasterkach wędliny. WARZYWA Z GRZANKAMI 150 g kalafiora 50 g czerwonej kapusty 100 g marchwi 100 g kabaczka 1 mała cykoria 50 g kapusty włoskiej ząbek czosnku łyżeczka oliwy z oliwek kromka chleba pełnoziarnistego (25 g) Wszystkie warzywa po umyciu i obraniu pokroić i udusić na patelni na łyżeczce oliwy.Można podlać wodą.Kromkę chleba upiec w piekarniku, grzanki pokroić i dodać do warzyw LEKKA SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Kapusta pekińska puszka tuńczyka w sosie własnym ogórek kiszony koperek oliwa z oliwek majonez light -ja daje jogurt by miało mniej kalorii sok cytrynowy pieprz, sól Kapustę poszatkować, tuńczyka odlać z sosu i rozdrobnić, ogórka pokroić w kostkę - wymieszać. Zrobić sos z majonezu, oliwy, soku oraz przypraw. Sosem zalać warzywka i posypac pokrojonym koperkiem. Jak kogoś interesują sałatki to mogę podać dietetyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach