Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingusia kingusia kingusia

Dlaczego tak mi sie dzieje ????

Polecane posty

że jak jest zmiana pogody to od rana: WSZYSTKO mnie boli, jest mi niedobrze, kręci mi się w głowie, jestem słaba, duszno mi i mam jakiś lęk w sobie ?? :O najchętniej nie wstawałabym wogóle w ten dzień z łożka :(

Gość wusyowqljwskaxgoqL
hmmm jestes wrazliwa na zmiane chyba

:(

Gość briget
sprawdź poziom hormonów tarczycy

mam dobry

Gość elka nerwka
moze nerwica?

tez tak myslalam, bo ogolnie to jestem nerwowa i wszystkim sie stresuje, duszno mi w sytuacjacjach stresujacych i niedobrze :O

Gość elka nerwka
mozesz opisac na czym polega to "niedobrze"?

Gość elka nerwka
od dawna tak masz?

hmm - czuje caly czas jakas gule w gardle ale raczej to jest od zoladka, nie ze zbiera mi sie na wymioty i zaraz mam wymiotywac ale mam takie uczucie, a jak zaczynam sie bac ze moge zwymiotywac gdzies na ulicy czy cos to jeszcze bardziej mi zle :O tak od ponad roku to mam

Gość elka nerwka
gula w gardle czyli globus histericus moim zdaniem masz nerwice na 100% ja tez :(

Gość elka nerwka
idz do rodzinnego lekarza on cos powienien zaradzic no i psychoterapia to podstawa

jestem tego swiadoma ale boje sie za to ''zabrac''... w lipcu bede miala 18 lat i mama mi powiedziala zebym poszla do psychologa z tym w wakacje... ale do tego z Narodowego Funduszu a nie prywatnego. Sama nie wiem co mam zrobic :(

Gość elka nerwka
dam ci cos co mnie uspakaja www.relaksacja.pl na tej stronie pobierz sobie trening Jacobsona mnie psycholog kazała robic ten trening 2 razy dziennie

Gość elka nerwka
tez chodzde do psychologa na NFZ ale mysle o prywatnej terapii zobacze co mi powie pani w poniedziałek bo ostatnio mnie olała chyba sie jej spieszyło

ok dziekuje ci... pozniej jak bede miala czas zajrze na to. Od kiedy chodzisz do psychologa ?? prywatnie czy nie ?? i sa jakies skutki leczenia?? i jakie masz objawy- takie jak ja?? i jeszcze jedno- ile masz lat? :) sorki ze tak wypytuje ale jestem ciekawa :)

kurcze tez myslalam zeby pojsc prywatnie ale to kosztuje :O

Gość elka nerwka
u psychologa byłam raz na NFZ mam 37 lat mam taki niepokój mdłosci czasem słabosc a gule w gardle przerabiałam 5 lat temu wtedy skonczyłam na antydepresantach i przeszło mi teraz powróciło

mi sie wydaje ze mi to sa potrzebne leki jakies na to :( nie jest BARDZO zle ale jest zle

ehh to jest straszne :( chcialabym zeby bylo tak jak kiedys, nie mialam zadnej guli, nie denerwowalam sie jak gdzies jechalam, nie bylo mi duszno itp...wiem ze musze cos z tym zrobic. Chcialabym juz teraz jakis lek na ten niepokoj ale zwykly lekarz mi go nie przepisze nie?

sorry ze tak brutalnie pisze ale moim zdaniem to są początki wczesnej depresji udaj sie z tym problemem do lekarza im prędzej tym lepiej

depresji ? :( boze :O az mi sie ryczec chce... no wlasnie- czesto chce mi sie plakac

kurcze nie umiem tego sciagnac

znam ten problem bo walczę z tym juz 10-lat a to dlatego ze nie chciałem uwierzyc ze wpadłem w depresje i teraz jest o wiele trudniej wyjsc z tego jak na poczatku sie nie leczylo tym bardziej nie masz co sie zastanawiac smychaj do lekarza

Gość meteropatka
na to są specjalne preparaty w aptekach mnie pomaga kawka z mlekiem rano i tabletka od bólu głowy gdy jestem przytępiona, albo spacerek

elka jak jeszcze bedzie na kafeteri to napisz :)

Gość do kingusi
idx dziewczyno do lekarza pierwszego kontaktu . Opisz mu swoje dolegliowosci a powinnien przepisac Ci cos łagodnego narazie. Psychologa zostaw sobie na poxniej , uwazam, ze to narazie nie jest Ci potrzebne. Staraj się czesto relaksowac , poczytaj dobra ksiazkę , znajdź sobie jakies hobby ( np haftowanie, szydełko) coś co zajmuje umysł a jednoczesnie uspokaja. Nie pij kawy , coli czy innych preparatow pobudzających . I obserwuj się przez jakis czas Jezeli się wyciszysz to ok i tabletki odstaw ( oczywiscie wszystko ppd kontrolą lekarza) , jezeli poglębia sie Twoje dolegliowosci to pomysl o powazniejszej terapii . I głowka do gory !! Wiem, ze trudno to zrozumiec , ale znam to z autopsji. Choruję na nerwicę lękowa juz ponad 15 lat ;) NIe jest źle, probuje sama walczyc z tym . W tej chwilii jestem leczona silniejszym lekiem, ktory niedługo bede odstawiac . Kup sobie tez ksiazkę POTEGA PODSWIADOMOSC i przeczytaj. Wiele Ci moze pomoc . I nie wpadaj w panikę z tym się da zyc tylko trzeba z tym cholerstwem walczyc bo inaczej to ona Cię pokpona a nie Ty ją .

Gość do kingusi
i zapomniałam dodac , ze własnie taka pogoda jak dziś , skoki cisnienia i brak słonca wzmagają dolegliowosci :D